کشف دانشمند ایرانی ناسا برای نجات جان فضانوردان

افشین بهشتی، دانشمند ایرانی ناسا ممکن است به پاسخ این پرسش رسیده باشد که چرا فضانوردان در فضا دچار مشکلات سلامتی می‌شوند و می‌گوید که ماهیت سلول‌های انسانی می‌تواند در این موضوع نقش داشته باشد.

به گزارش ایمنا، افرادی که مدت زمان طولانی در فضا اقامت دارند، با خطر ابتلا به اختلالات قلبی عروقی، اختلالات خواب و دیگر مشکلات سلامتی مواجه هستند، اما علت این مشکلات چیست؟ دانشمندان به تازگی پاسخی برای این سؤال یافته‌اند.

آن‌ها تحقیقاتی را منتشر کرده‌اند که نشان می‌دهد میتوکندری که نیروگاه تولید کننده انرژی سلول‌ها است، نقشی اساسی در این موضوع دارد. موش‌های دارای مشکلات چشمی و کبدی در مطالعات، اغلب دارای اختلالات میتوکندریایی هستند. "اسکات کلی"، فضانورد ناسا ممکن است در اثر اختلالات میتوکندری با تغییر سیستم ایمنی در ایستگاه فضایی بین‌المللی در سال ۲۰۱۵ روبرو شده باشد.

نمونه‌های گرفته شده از بسیاری فضانوردان دیگر نیز از ادعای تغییر فعالیت میتوکندریایی در فضا پشتیبانی می‌کند. دستیابی به موفقیت بالقوه در این زمینه تا حدودی به لطف پلتفرم منبع آزاد ناسا موسوم به "GeneLab" صورت گرفته است. این ابزار حجم زیادی از داده‌های زیست شناسی فضایی را از سراسر جهان از جمله اطلاعات سلولی و همچنین دی ان ای، آران ای و پروتئین‌ها جمع‌آوری می‌کند.

یافته‌ها این نگرانی را تقویت می‌کند که فضانوردان می‌توانند با چالش‌های سلامتی قابل توجهی در فضا و در صورت اقامت طولانی مدت، به ویژه برای سفر به ماه و مریخ روبرو شوند. کشف جدید می‌تواند برای غلبه بر این مشکلات بسیار مهم باشد.

افشین بهشتی، نویسنده اصلی این تحقیق به ناسا گفت که این کشف می‌تواند منجر به اقدامات متقابل و استفاده از داروهایی شود که باعث شود فضانوردانی که برای مدت طولانی در فضا زندگی می‌کنند، شرایط خوب خود را حفظ کنند.

منبع: ایسنا

کد خبر 458365

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.