به گزارش ایمنا، این محققان بر اساس نتایج تحقیقات جدید خود میگویند: به جای اینکه به همه بگوییم در خانه بمانید تا مطمئن شوید فرد بیمار، بیماری را به شما منتقل نمیکند، بهتر است افراد آلوده به کووید -۱۹ را شناسایی و فقط آنها را در خانه قرنطینه کرد.
محققان آمریکایی در نتیجه مطالعهای که به تازگی منتشر شده است، ادعا میکنند که آزمایش مکرر و سریع کرونا میتواند گسترش کووید -۱۹ را طی چند هفته ریشه کن کند.
این مطالعه جدید که توسط محققان دانشگاه «کلرادو بولدر» و دانشگاه «هاروارد» در آمریکا انجام شده است، نشان میدهد که تکرار آزمایش نسبت به حساسیت در مهار گسترش ویروس کرونا که موجب اعمال دستورهای در خانه ماندن برای از بین بردن کووید -۱۹ میشود، بسیار مهمتر است.
«دانیل موره» استاد علوم رایانه در دانشگاه کلرادو بولدر گفت: یافته بزرگ مطالعه ما این است زمانی که مساله بهداشت عمومی مطرح است، بهتر است که آزمایشی با حساسیت کمتر و نتیجه بیشتر داشته باشیم تا اینکه منتظر بمانیم فردا آزمایش دقیقتری به دست آوریم.
وی افزود: به جای اینکه به همه بگوییم در خانه بمانید تا مطمئن شوید که فرد بیمار، این بیماری را به دیگری منتقل نمیکند بهتر است تنها افراد آلوده به کووید -۱۹ را پیدا و آنها را در خانه قرنطینه کرد.
محققان در این مطالعه به بررسی این موضوع پرداختند که آیا حساسیت آزمایش و تکرار آزمایش برای مهار گسترش کووید -۱۹ از مهمترین عوامل هستند یا خیر.
این مطالعه که در مجله Science Advances منتشر شده است، توضیح میدهد که بار ویروسی در بدن در جریان عفونت، یعنی زمانی که افراد علائم دار میشوند و زمانی که قابلیت سرایت این بیماری را به دیگران پیدا میکنند، افزایش و کاهش مییابد.
نتایج غربالگری با انواع مختلف آزمایشها در سه سناریوی فرضی روی ۱۰ هزار نفر، در یک مجموعه دانشگاهی ۲۰ هزار نفری و در یک شهر ۸.۴ میلیون نفری نشان داد که تکرار آزمایش نسبت به حساسیت آن برای متوقف کردن گسترش ویروس بسیار مهمتر است.
نتایج این مطالعه نشان داد که در تعداد جمعیت برابر، آزمایش سریع نسبت به آزمایش کندتر و حساستر PCR ، همواره بهتر موجب کاهش انتقال عفونت شده است.
آنها افزودند: این موضوع به این دلیل است که حدود دو سوم افراد آلوده بدون علامت هستند و تا زمانی که علائم بروز کنند همچنان در حال گسترش ویروس هستند.
محققان گفتند: این مقاله یکی از اولین مقالههایی است که نشان میدهد در مورد حساسیت آزمایش باید نگرانی کمتری داشت و زمانی که مساله بهداشت عمومی مطرح است، اولویت باید تکرار آزمایش و پیشگیری از چرخش ویروس باشد.
برای تشخیص عفونت، آزمایشهای آنتی ژن در مقایسه با آزمایش PCR، به حدود هزار برابر بار ویروسی بیشتری نیاز دارند.
این در حالی است که قابلیت تشخیص این ویروس توسط آزمایش موسوم به RT-PCR در مقایسه با آزمایش PCR حدود ۱۰۰ برابر است.
آمریکا، اروپا و آسیا به صورت گسترده از آزمایشهای RT-PCR استفاده میکنند. اگرچه این آزمایشهای استاندارد، مقیاسپذیری بالایی دارند اما بزرگترین محدودیت آنها این است که برای انجام دادن آنها، تجهیزات آزمایشگاهی مورد نیاز است.
آزمایش PCR نیز به پنج تا ۱۰ هزار نسخه RNA ویروسی در هر میلی لیتر نمونه خون نیاز دارد و این امر باعث میشود ویروس خیلی زود یا خیلی دیر تشخیص داده شود.
منبع: ایرنا
نظر شما