به گزارش ایمنا، بشیر حاجی بیگی، اظهار کرد: از حدود ۱۳ هزار و ۷۰۰ بهبود یافته کرونا که از اول اردیبهشت تاکنون برای اهدای پلاسما به مراکر انتقال خون سراسر کشور مراجعه کردند، ۱۱ هزار و ۲۷۰ بهبود یافته شرایط اهدای پلاسما را داشتند و موفق به اهدا شدند.
وی افزود: متأسفانه آمار اهدا کنندگان پلاسما بهبودیافتگان در مقایسه با آمار مبتلایان بسیار پایینتر از حد انتظار است و فقط دو درصد از بهبودیافتهها پلاسما اهدا میکنند و بیشترین میزان مراجعه بهبود یافتگان کووید ۱۹ برای اهدای پلاسما مربوط به استانهای تهران، اصفهان، خوزستان، آذربایجان غربی، خراسان رضوی و مازندران است.
سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: اکنون در ۲۵ استان در مراکز انتقال خون، پلاسمای بهبودیافتگان کرونا دریافت میشود و هنوز در ۶ استان شامل لرستان، ایلام، کردستان، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال بختیاری مرکز دریافت پلاسمای بهبودیافتگان کرونا نداریم.
بهبود یافتههای کرونا بخصوص در کلان شهرها اقدام به اهدای پلاسما کنند
وی ادامه داد: آمار مبتلایان به کرونا افزایش یافته و از سویی دریافت پلاسما بهبودیافتهها توسط مبتلایان در سه روز نخست ابتلاء حیاتی است میتواند آنها را از مرگ نجات دهد و همچنین درخواست بیمارستان برای دریافت پلاسمای بهبودیافتهها بخصوص در کلان شهرها بالاست و بهبودیافتهها به شکرانه سلامت خود و با هدف نجات جان مبتلایان به کرونا اقدام به اهدای پلاسما کنند.
حاجی بیگی افزود: درخواست پلاسما بهبودیافتگان کرونا برای بیماران مبتلا به کرونای بستری شده در بیمارستانها با درخواست پزشک معالج انجام میشود و دریافت پلاسما در سه روزه نخست ابتلاء برای این بیماران حیاتی است.
وی با بیان اینکه پلاسمای بهبود یافتگان کرونا اکنون به عنوان یک درمان در دنیا مورد استفاده قرار میگیرد، گفت: با گذشت چند ماه از شیوع کرونا و با توجه به افزایش میزان شیوع ویروس در ماههای اخیر، تقاضا از سوی بیمارستانها برای دریافت پلاسمای بهبود یافتگان افزایش یافته و باید تأمین این تقاضا محقق شود.
سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: متأسفانه آمار اهدا کنندگان پلاسما بهبودیافتگان در مقایسه با آمار مبتلایان بسیار پایینتر از حد انتظار است و فقط دو درصد از بهبودیافته ها پلاسما اهدا میکنند و بهبودیافتگان پلاسما ۲۸ روز بعد از بهبودی میتوانند پلاسما اهدا کنند و بنابراین از بهبودیافتگان پلاسما میخواهیم با توجه به اینکه با گذر زمان میزان پادتن تولیدی در خون آنها کاهش مییابد و دو ماهه ابتدای بعد از بهبودی بهترین زمان ممکن برای اهدای پلاسما است، برای اهدای پلاسما به مراکز انتقال خون مراجعه کنند و به یاری هموطنان بیمار بشتابند.
حاجی بیگی اعلام کرد: در تهران بهبود یافتگان کرونا برای اهدای پلاسما میتوانند به مرکز انتقال خون استان تهران واقع در خیابان وصال شیرازی و مرکز نوآوری سازمان انتقال خون جنب برج میلاد و در مراکز استانها هم میتوانند به مرکز انتقال خون مراجعه کنند و به کمک مبتلایان به کرونا بشتابند.
همه بهبودیافتگان شرایط اهدا ندارند
وی با بیان اینکه همه بهبود یافتهها شرایط اهدا را ندارند، گفت: سن اهدا باید بین ۱۸ تا ۶۰ سال باشد، این در حالی است که میانگین سن مبتلایان به ویروس کرونا بستری شده در بیمارستانها ۴۵ تا ۵۰ سال است.
حاجی بیگی افزود: بانوانی که سابقه زایمان دارند ممکن است که پلاسمای آنها برای استفاده بیماران مبتلا به کرونا عوارض داشته باشد، اما پلاسمای این بانوان برای تولید دارو میتواند مناسب باشد، اما برای مصرف مستقیم برای بیماران ممنوع است، از این رو این گروه از بانوان از اهدای پلاسما برای مصرف مستقیم در بیماران معاف هستند.
سخنگوی سازمان انتقال خون تاکید کرد: اما خانمهایی که سابقه بارداری ندارند یا مجرد هستند و همچنین آقایان بین سنین ۱۸ تا ۶۰ سال برای اهدای پلاسما در اولویت هستند.
حاجی بیگی به ایرنا گفت: برخی مبتلایان به کرونا که بهبود یافتهاند نیز دارای فشار خون، دیابت یا برخی علائم دیگر هستند که شرایط اهدای پلاسما را ندارند.
نظر شما