به گزارش ایمنا، محمدرضا بنیطبا، در پاسخ به این سوال که آیا قیمت شیر در روزهای اخیر افزایش یافته است یا خیر؟ اظهار کرد: ۱۰ محصول لبنی پرمصرف (شیر، ماست و پنیر معمولی) که ۸۰ درصد تولیدات کارخانهها را تشکیل میدهد توسط دولت قیمت گذاری میشوند و کارخانههای لبنیاتی اجازه ندارند در قیمت این محصولات دست ببرند و نهادهای نظارتی نیز ناظر بر عملکرد کارخانهها هستند. اما قیمتگذاری محصولاتی که بر روی آنها فرآوری خاص تری انجام میشود مانند ماستهای پرچرب یا با طعمهای مختلف، بستنی، شیرهای بدون لاکتوز، حاوی ویتامین دی یا شیرهای ESL (شیر فراپاستوریزه) و پنیرهایی که فرآوری خاصی بر روی آنها انجام شده بر عهده کارخانهها آن هم بر اساس سود و زیان و هزینه تمام شده تولید است.
وی ادامه داد: علی رغم اینکه شرکتها در این ۱۰ محصول لبنیاتی که مشمول قیمت گذاری دولتی هستند، زیان میبینند و تحت فشار هستند چون قیمتهای مصوب هزینه تمام شده تولید را پاس نمیکند، اما قیمتها را تغییر ندادهاند و فشاری که در حال حاضر گریبان گیر شرکتها شده است ناشی از سیاست گذاری اشتباه در این بخش است.
سخنگوی صنایع فرآوردههای لبنی اضافه کرد: در مصوبه ستاد تنظیم بازار در ۲۶ شهریورماه مشخصاً اعلام شد که با توجه به افزایش قیمت شیرخام، افزایش قیمت لبنیات سریعاً در دستور کار قرار گیرد، اما با گذشت بیش از دو ماه از این مصوبه هنوز هیچ خبری از اصلاح قیمت شیرخام و به تبع آن محصولات لبنی پر مصرف نیست. ستاد تنظیم بازار با وجود اینکه مستندات مربوط به افزایش هزینه تولید را در اختیار دارد و از شرایط سخت تولیدکنندگان آگاه است هنوز به تصمیمگیری نرسیده که امیدواریم هرچه زودتر به جمع بندی و تصمیم برسند.
وی با بیان اینکه افزایش قیمت شیر خام به بیش از چهار هزار تومان و همچنین افزایش هزینههای تولید در محصولات پتروشیمی، حمل و نقل و… واقعیتهایی است که ستاد تنظیم بازار، سازمان حمایت و وزارت جهاد از آن آگاهی دارند و از آنها درخواست کرد که هرچه سریعتر به این موضوع ورود کنند.
منبع: ایسنا
نظر شما