مشارکت ۳۰ درصدی خیرین در عرصه مدرسه‌سازی/حذف مدارس خشت‌وگلی از  فضاهای آموزشی

معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش گفت: امروز با افزایش مشارکت مردم در امر مدرسه سازی، میزان مشارکت خیران در این امر در سطح کشور به ۳۰ درصد رسیده است.

به گزارش ایمنا، مهراله رخشانی مهر روز پنجشنبه ۲۲ آبان در آئین افتتاح متمرکز ۱۵۵۰ پروژه آموزشی، تربیتی، رفاهی در سراسر کشور در قالب ۱۴۲۲ پروژه آموزشی، ۲۴ پروژه تربیتی و ۴ پروژه رفاهی که به صورت ویدئو کنفرانس با رئیس جمهور برگزار شد، اظهار کرد: مدرسه امروز تنها یک ساختمان نیست، بلکه ویترین وضعیت علمی و فرهنگی و نماد هویت ملی از مرکز تا دورافتاده‌ترین نقاط مرزی است، با همین رویکرد مدرسه را کانون تربیت تمام ساحتی نسل آینده می‌دانیم و در اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش برآنیم تا مدارس علاوه بر دارا بودن استانداردهای بین‌المللی واجد ویژگی‌های معماری ایرانی اسلامی مناسب برای تعاملات فرهنگی با محله، دوستدار محیط زیست و مجهز به فناوری‌های نوین یادگیری باشند.

وی افزود: تبدیل مدارس به کانون مدیریت بحران در حوادث طبیعی مانند زلزله و سیل‌های اخیر ما را در این مسیر مصمم‌تر کرد و اعتقاد ما بر این است که در این مسیر بیشتر از آنکه نیازمند مدرسه سازی باشیم نیازمند توسعه فرهنگ مدرسه سازی هستیم.

معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: امروز با افزایش مشارکت مردم در امر مدرسه سازی، این میزان مشارکت در کشور به ۳۰ درصد رسیده است، همچنین امروز اهتمام و توجه دولت در حمایت از برنامه‌های ایمن سازی فضاهای آموزشی در تاریخ مدرسه سازی کم نظیر بوده است.

رخشانی مهر بیان کرد: امیدواریم تأمین ۱۰ هزار میلیارد از محل فروش سهام برای ایمن سازی مدارس هرچه زودتر محقق شود.

وی ادامه داد: امروز در راستای اجرای طرح آجر به اجر در کوتاه مدت بیش از ۱۵۰ هزار نفر با کمک‌های خرد در این طرح شرکت کرده‌اند. همچنین سازمان نوسازی مدارس کشور توانسته از سال ۹۲ تاکنون روزانه حدود ۲ هزار و ۵۰۰ پروژه آموزشی را با حدود ۱۵ هزار کلاس درس با زیربنایی بالغ بر دو میلیون مترمربع و اعتباری حدود هفت هزار میلیارد تومان به بهره برداری برساند.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس اضافه کرد: از سال ۹۲ تاکنون روزانه ۲۷ کلاس درس تحویل و ۸۴ کلاس به سیستم گرمایشی و سرمایشی مجهز شده و مدارس خشتی و گلی از ادبیات فضاهای آموزشی حذف و روزانه ۱۰ کلاس درس ناایمن تخریب و بازسازی یا مقاوم سازی شده است. برای این مهم به طور متوسط روزانه بیش از ۸.۴ میلیارد تومان اختصاص داده شده است.

رخشانی مهر افزود: ۱۰ استان کشور از جمله تهران و سیستان و بلوچستان با کمترین سرانه و بیشترین فضای تخریبی کماکان نیازمند توجه ویژه از سوی دولت هستند.

بنابه گزارش ایسنا، در این آئین مدرسه ۱۲ کلاسه استثنایی حاج محسن نقوی سنجانی با زیربنای ۲۲۳۹ مترمربع و ۱۹۰۴ متر محوطه سازی با اعتبار ۴۰ میلیارد ریال از محل اعتبار مشارکتی، در اراک با حضور معاون‌عمرانی وزیر آموزش و پرورش به بهره برداری رسید.

۱۵ طرح با اعتبار ۵۰۰ میلیارد ریال از مجموع ۱۵۵۰ پروژه یاد شده، سهم استان مرکزی است.

کد خبر 455016

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.