محمدعلی ابطحی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با بیان فضائل اخلاقی حجتالاسلام و المسلمین داوود فیرحی اظهار کرد: همه اهالی فرهنگ در غم از دست دادن داوود فیرحی سوختند. هرکس که وی را میشناخت یا به اهمیت فرهنگ باور داشت یا شرایط فعلی ایران و منطقه را میدانست، سوخت. من بیشتر از اینکه دلم برای فیرحی عزیز بسوزد که غریبانه جان داد برای جامعهای نگران است که فیرحی را ندارد.
وی افزود: فیرحی به صورت عمیقی علوم دینی را مطالعه کرده بود و مجتهدی مسلم بود. نمیشد کسی با اطلاعات اندکی وی را از دینهای بدلی بترساند. از سرچشمه ناب سیراب بود و تمام وقتش را صرف علوم سیاسی کرد. وی شاگردان زیادی در دانشگاه داشت و عمق اطلاعات دانشگاهی و حوزوی در وجودش تلاقی پیدا کرده بود.
رئیس دفتر دولت اصلاحات تاکید کرد: کسی مثل فیرحی وقتی به رویارویی دین قشری میرفت، روشنفکرانی هم که ضد مذهب بودند نمیتوانستند در برابر استدلالهای علمی مبتنی بر تاریخ و علم سیاست حرفش را نشنیده بگیرند. این خصوصیات فیرحی را متفاوت کرده بود.
ابطحی تاکید کرد: ایران و اسلام بیش از هر زمان دیگری به این فصلالخطابهای علمی برای نفی تحجر و سنگوارگی نیاز داشت آنهم زمانی که لحظه به لحظه گروههای افراطی وارد منطقه میشوند. فیرحی فضای این فرقهها را میشناخت و مرتب در مقالههایش مبانی آنها را نقدمیکرد. اهانت و حملات تند کار سادهای است، اما به چالش کشاندن دلیل و ریشههای تفکر غلط افراطیها، امر مهمی است که فیرحی در کتابها و نوشتههای خود به آن میپرداخت.
وی در پایان خاطرنشان کرد: فیرحی در داخل هم به مبارزه هدفمند و علمی با افراطیگری دینی و پیدا کردن راهحلهای اعتقادی فراتر از گفت و شنودهای سیاسی میپرداخت. آرای وی موقرانه در اردوگاه مبارزه با افراط و خشونت قرار داشت. آن قدر متقن سخن میگفت که کمتر کسی در مصاف رویارویی علمی میتوانست با وی رقابت کند. کرونا این موجود ذیقیمت را از جامعه ربود.
نظر شما