به گزارش ایمنا، زنان خانهدار همچون سالهای گذشته میتوانند از خدمات بیمه تأمین اجتماعی در سال ۱۳۹۹ استفاده کنند. بیمه زنان خانهدار با عنوان بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد و یکی از انواع بیمه اختیاری سازمان تأمین اجتماعی محسوب میشود که از آذرماه سال ۱۳۸۷ با اخذ مصوبه هیأت مدیره، تصویب شد.
طبق قانون سازمان تأمین اجتماعی، زنان خانهدار در حد فاصل سنی ۱۸ تا ۵۰ سال میتوانند به شعب سازمان تأمین اجتماعی مراجعه و تقاضای بیمه کنند. ضمناً چنانچه متقاضیان در تاریخ ارائه تقاضا بالاتر از سقف سنی مورد اشاره سن داشته باشند، در صورتی که معادل مازاد سنی دارای سابقه پرداخت حق بیمه باشند تقاضای بیمه آنان در صورت احراز سایر شرایط مقرر قابل پذیرش خواهد بود.
سازمان تأمین اجتماعی سه سطح از تعهدات بیمهای را برای زنان خانهدار درنظر گرفته است؛ نوع اول با نرخ پرداخت حق بیمه ۱۴ درصد است و تنها شامل بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی میشود. نوع دوم نرخ پرداخت حق بیمه ۱۶ درصد است و شامل بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی خواهد بود. نوع سوم با نرخ پرداخت حق بیمه ۲۰ درصدی، شامل تعهدات بازنشستگی، فوت و از کارافتادگی میشود.
نکته با اهمیت این است که دو درصد از این نرخها را دولت متعهد شده است. به این ترتیب در سال جاری با توجه به حداقل دستمزد مصوب شورایعالی کار برای مدل اول یعنی نرخ پرداخت حق بیمه سهم بیمه شده ۱۲ درصد، مبلغ ماهانه ۲۳۰ هزار تومان، برای مدل دوم یعنی نرخ پرداخت حق بیمه ۱۴ درصد، مبلغ ماهانه ۲۶۷ هزار تومان و برای مدل سوم یعنی نرخ پرداخت حق بیمه ۱۸ درصد، مبلغ ماهانه ۳۴۳ هزار تومان پرداخت میکنند. این مبالغ برای هر سال متغیر بوده و بر اساس حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار در هر سال معین میشود.
فراخوان فراکسیون زنان برای دریافت طرحهای پیشنهادی در زمینه مهریه
رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی گفت: برای بهبود رویه رسیدگی به مشکلات حقوقی و قضائی مربوط به مهریه فراخوانی انجام شده است.
فاطمه قاسم پور در تشریح فراخوان مذکور، گفت: فرآیند قضائی فعلی مهریه پاسخگوی احقاق حقوق زنان و مردان نیست و مطالبات جدی برای اصلاح در طرفین دعوی به همراه داشته است.
وی افزود: به همین منظور، فراکسیون زنان و خانواده برای رسیدگی به این امر فراخوانی را جهت اصلاح رویه قضائی تشکیل داده است.
نماینده مردم تهران در مجلس اظهار کرد: از کارشناسان و ذینفعان درخواست میشود طرحها و ایدههای خود را در این زمینه از طریق راههای ارتباطی زیر ارسال کنند تا زمینهساز تدوین طرحی موثر باشد.
واکنش رئیس سازمان سنجش به محدودیت برای پذیرش زنان در برخی رشتهها
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور به اخبار منتشر شده درباره محدودیتها برای پذیرش زنان در رشتههای دانشگاهی و حذف ظرفیت پذیرش برای آنان واکنش نشان داد.
ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور درباره انتشار برخی اخبار در خصوص محدودیت پذیرش زنان در رشتههای کنکور ۹۹، اظهار کرد: غیر از دانشگاههای تکجنسیتی، دانشگاههای خاص یا استخدامی چون دانشگاههای نظامی در هیچ دانشگاه و رشتهای محدودیت جنسیت وجود ندارد.
رئیس سازمان سنجش آموزش کشور افزود: این موارد هم احتیاج به بررسی خیلی دقیق و هوشمندانه ندارد و کافی است دفترچه انتخاب رشته ملاحظه شود که در هیچ دانشگاه و رشتهای محدودیتی برای زنان وجود ندارد و تعجب میکنم این مطالب دروغ در مورد محدودیت جنسیت از کدام منبع میآید.
خدایی با بیان اینکه اعداد و ارقام هم محدودیت پذیرش زنان را در دانشگاه نشان نمیدهد، تاکید کرد: در کنکور سراسری امسال بالای ۵۳ درصد زنان پذیرفته شدند و به همین نسبت هم در کنکور شرکت کردند؛ منتشر کنندگان این اخبار، تاریخچهای را از گذشته میآورند، بهم ربط میدهند و مطالبی تهیه میکنند که صحت ندارد و و مطالب فضای مجازی و بعضی سایتها در این باره کذب است.
وی با بیان اینکه ملاک پذیرش براساس انتخاب و نمره است و عامل جنسیت تأثیری در پذیرش داوطلبان در کنکور ندارد، خاطرنشان کرد: به عبارت دیگر هر داوطلبی نمره بیشتری داشته باشد در کنکور پذیرفته میشود. انتخاب رشته داوطلبان در گروههای آزمایشی متفاوت است، در گروه علوم ریاضی و فنی زنان به نسبت مردان کمتر هستند اما در گروه آزمایشی علوم تجربی تعداد زنان بیشتر است.
به گفته رئیس سازمان سنجش آموزش کشور، اگر کل ورودی آموزش عالی مثل دانشگاههای فنی حرفهای، جامع علمی کاربردی و رشتههای بدون آزمون را در نظر بگیریم، در رشتههای فنی و حرفهای و جامع علمی کاربردی، نسبت شرکت کنندگان مرد بیشتر است اما در کل، ۵۱ درصد کل ورودیهای از دیپلم به آموزش عالی را زنان و ۴۹ درصد را مردان تشکیل میدهند.
آماده همکاری در اجرای طرح ملی ساختار قامتی زنان هستیم
سرپرست نایب رئیسی امور بانوان فدراسیون ورزشهای همگانی؛ از آمادگی کامل انجمنهای آمادگی جسمانی و پیلاتس برای توانمندسازی مربیان در راستای اجرای طرح ملی ساختار قامتی زنان روستایی و عشایری خبر داد.
آذین ساکی با ابراز خرسندی از انعقاد تفاهمنامه مشترک وزارت ورزش و جوانان و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، گفت: خوشبختانه در این تفاهم نامه محوری با موضوع حمایت از توانمندسازی مربیان آمادگی جسمانی و پیلاتس برای اجرای طرح ملی ساختار قامتی زنان روستایی و عشایری پیش بینی شده است که بسیار جای خرسندی است.
ساکی گفت: فدراسیون ورزشهای همگانی به عنوان تنها مرجع رسمی پرورش مربیان آمادگی جسمانی و پیلاتس اکنون دارای دانش، تجارب و منابع لازم برای به اشتراک گذاری ظرفیتهای خود است و میتواند ظرفیتهای خود را برای اجرای طرح مذکور فعال کند.
نایب رئیس امور بانوان فدراسیون ورزشهای همگانی در پایان افزود: انعقاد تفاهمنامه مذکور اقدام بسیار ارزشمندی بود که امید است با اجرایی شدن، زمینه تحولات جدی در حوزه ورزش همگانی و سلامت بانوان را فراهم کند.
ضرورت اجرای سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده
معصومه ابتکار با بیان اینکه جنگ اقتصادی، جنگ روانی و محدودیتهای ناشی از کرونا نباید موجب تعلل و کوتاهی در هدفگذاریهایمان شود، گفت: برنامههای اصلی ما در زمینه تحقق عدالت جنسیتی، ارتقا و بهبود وضعیت زنان و خانواده و … باید به سرانجام برسد.
معصومه ابتکار در نشست ویدئو کنفرانسی مدیران کل امور بانوان استانداریها که به بررسی چگونگی پیشرفت و اجرای برنامههای سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده ۳۱ استان مصوب شورای برنامهریزی و توسعه استانی اختصاص داشت، گفت: هدف ما به نتیجه رساندن تکالیف و سیاستهای ابلاغ شده با وجود تمام سختیها و مشکلات پیش رو است و کندی و تأخیر در این کار قابل توجیه نیست.
وی با بیان اینکه جنگ اقتصادی، جنگ روانی و محدودیتهای ناشی از کرونا نباید موجب تعلل و کوتاهی در هدفگذاری هایمان شود، گفت: برنامههای اصلی ما در زمینه تحقق عدالت جنسیتی، ارتقا و بهبود وضعیت زنان و خانواده، توان افزایی زنان روستایی، توانافزایی سازمانهای مردم نهاد و سایر موارد اعلام شده، باید به نتیجه و سرانجام برسد که پیوست رسانهای و مستند سازی دو امر مهم در این زمینه هستند.
نظر شما