به گزارش ایمنا، در هفتههای گذشته موضوع ترخیص کالا برای تأمین مواد اولیه تولیدکنندگان و رفع نیازهای مصرف کنندگان صدر فعالیتها و دستورات دولت قرار گرفت تا به سرعت مواد غذایی که به دلایل مختلف در گمرک باقی مانده است با تعیین شرایطی ویژه و صدور مجوزهای لازم وارد کشور شوند.
بر همین اساس در مهرماه، معاون اول رئیس جمهوری بازدیدی از گمرک هرمزگان داشت تا دستورات مناسب با شرایط فعلی برای خروج کالاها را صادر کند و از سوی دیگر رئیس جمهوری نیز در جلسه ستاد اقتصادی دولت، ترخیص کالاها را در دستور کار نهادهای مختلف از جمله بانک مرکزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، گمرک و وزارت جهاد کشاورزی قرار داد.
بر همین اساس گمرک جمهوری اسلامی از روز شنبه (۱۷ آبان ماه) اعلام کرد صاحبان کالا میتوانند به ترخیص کالاهای باقی مانده در گمرکات کشور اقدام کنند.
در همین راستا، «سید روح اله لطیفی» سخنگوی گمرک ایران امروز (دوشنبه) اظهار کرد: اگر همه دستگاههای مربوطه هماهنگی لازم برای ترخیص کالا را داشته باشند طی دو هفته آینده ۵۰ تا ۷۰ درصد معادل چهار تا پنج میلیون تن کالای اساسی و ضروری غیر اساسی از اقلام باقی مانده در گمرکات کشور به صاحبان کالا تحویل داده میشود.
وی همچنین در خصوص شایعاتی مبنی بر تأثیر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر ترخیص کالا از گمرک، گفت: تسریع و تسهیل روند ترخیص کالا از مدتها پیش در دستور کار دولت و گمرک قرار داشت.
سخنگوی گمرک افزود: در روز میلاد پیامبر اکرم نیز مقام معظم رهبری در بیاناتی بر این موضوع تاکید کردند و با وجود همزمانی اجرایی شدن دستورات ترخیص کالا برای تأمین نیازهای عمومی با اعلام نتایج انتخابات آمریکا، هیچ ارتباط میان آنها وجود ندارد و این اوضاع سیاست خارجی تأثیری بر سرعت بخشیدن ترخیص کالاها نداشته است.
در ماههای گذشته اعلام شده بود که حدود هشت میلیون تن کالا در گمرک و بنادر کشور دپو شده است که از این میزان بیش سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن کالای اساسی و برابر همین میزان کالای غیر اساسی است که ۸۰ درصد این اقلام مربوط به نهادهای تولیدی و پروژههای راهبردی است.
منبع: ایرنا
نظر شما