به گزارش ایمنا، مسعود یونسیان، اپیدمیولوژیست در این باره، اظهار کرد: هم مردم بیماری کرونا را جدی نگرفتند و هم برنامهریزی دقیق و منسجمی برای کنترل بیماری اعمال نشده است که نتایج این اقدامات رشد روزافزون بستریها و فوتی را به همراه داشته است.
وی ادامه داد: به غیر از جهش ژنتیکی که سبب سرایت پذیری بیشتر شده، تغییر جدی در ویروس رخ نداده تا مرگ و میر بیشتر را به آن منتسب کنیم، پس رفتار ما عامل مهمی در افسارگسیختگی بیماری در جامعه شده است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: اگر محدودیتها با حمایتهای مناسب همراه نباشد، انتظار تبعیت کردن مردم را نباید داشته باشیم.
نقاهتگاه برای بیماران سرپایی ایجاد شود
وی با اشاره به اینکه نقاهتگاه برای بیماران سرپایی باید ایجاد شود، گفت: موانع حضور مردم در نقاهتگاهها باید برطرف شود. بیماران سرپایی به جای نگهداری در منازل باید در نقاهتگاهها نگهداری شوند.
یونسیان تصریح کرد: نگهداری مناسب بیماران در خانههای کوچک، تقریباً نشدنی است و حتی در منازل بزرگ، رعایت اصول بهداشتی برای جلوگیری از انتقال ویروسی که واگیری بسیار بالایی دارد، کار بسیار دشواری است.
وی ادامه داد: اگر میخواهیم بیماری را کنترل کنیم، باید تستهای کرونا را افزایش دهیم و تا حد امکان بیماران سرپایی را در جایی دور از سایر افراد سالم نگهداری کنیم.
یونسیان ادامه داد: راهنماهای بینالمللی هم بر این موضوع تاکید دارند که جداسازی بیماران و نیز قرنطینه افراد تماس یافته با بیماران برای قطع زنجیره انتقال بسیار مفید است و با شناسایی زودرس موارد بیماری، زمینه انتشار آن را از بین میبرند.
بیشترین میزان انتقال ویروس کرونا در هفته اول ابتلای بیماری است
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: بیشترین انتقال ویروس کرونا در زمان بروز علائم است، به عبارتی انتقال بیشتر ویروس در هفته اول بیماری رخ میدهد.
یونسیان به ایرنا گفت: به نظر میرسد انتشار ویروس کرونا در بیماران سرپایی بعد از نقاهت بیشتر است که باید به این مسئله توجه شود.
نظر شما