امیرحسین شبانی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: بیش از نیمی از جمعیت دنیا به یک روایت و به روایتی دیگر حدود ۷۰ درصد ساکنان کره زمین را ساکنان شهرها تشکیل میدهند و این موضوع بدون شک یکی از محملهای اصلی توسعه جوامع در شهر است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
وی افزود: این مسئله بدین معنی است که ما با یک مقوله کاملاً فراگیر به اسم شهر و شهرنشینی روبرو هستیم، زیرا زمانی که بخش اعظم جامعه جهانی ساکن شهرها هستند، بخش اعظم این جامعه جهانی با فرصتها و تهدیدات این زیستگاهها دست و پنجه نرم میکنند.
این دکترای شهرسازی خاطرنشان کرد: بخش اعظم جامعه جهانی از مواهب و مضرات بودن در شهرها برخوردار میشوند و قطعاً امروزه چالشهای زیست محیطی که شهرها به آن دچار هستند را نمیتوان به یک یا چند شهر محدود کرد.
شبانی عنوان کرد: امروزه جامعه شهری جهان با آلودگیهای زیست محیطی دست به گریبان است، در برخی از شهرها این موضوع کمتر و در برخی دیگر بیشتر است اما واقعیت این است که تغییرات زیست محیطی دیگر تنها محدود به مرزهای جغرافیایی کشورها و شهرها نیست.
وی ادامه داد: از طرفی تمرکز سرمایه، جریان اطلاعات و تمرکز تجارت جهانی در شهرهاست و بسیاری از این شهرها امروزه تعیین کننده شاخصهای اقتصادی در کل دنیا هستند.
این دکترای شهرسازی تصریح کرد: اگر ۶۰ تا ۷۰ سال گذشته میتوانستیم جزایر شهری پراکندهای در کل دنیا تصور کنیم که هرکدام برنامه، چشمانداز و رسالتی داشتند، امروزه دیگر جامعه جهانی و شهرها کاملاً تبدیل به یک جامعه به هم پیوسته شده است.
شبانی با بیان اینکه برای شهرها عرصهای به نام رقابت، باز شده است، گفت: رقابت در به دست آوردن بیشترین توجه، بیشترین سرمایه اقتصادی و حتی سرمایه غیراقتصادی، بیشترین مزیتهای حضور طبقههای خلاق و صنایع خلاق و کارآفرین در سطح جامعه جهانی بدین معنی است که کانون توسعه دنیا بدون در نظر داشتن شهرها قابل تصور است و چنانچه شهرها خود را مهیا نکنند در چنین بستر توسعهای دچار عقب افتادگی میشوند و فرصتهای زیادی را از دست میدهند.
وی تاکید کرد: البته این بدان معنا نیست که ما قرار است موضوع توسعه را در همه جا و با یک ماهیت ببینیم، بلکه هویتهای محلی و مکانی امروز مورد تاکید متخصصان، مدیران و برنامهریزان است و باید شعار معروف "جهانی فکر کن، محلی عمل کن" را مبنای برنامههای توسعه قرار دهیم.
نظر شما