به گزارش ایمنا، حسین اصغری، درخصوص انتشار فیلمی در فضای مجازی درباره انبار حجم بالایی پیاز در فضای باز، افزود: اکنون سالانه سه میلیون و ۳۰۰ هزار تن پیاز در سطح زیرکشت ۶۸ هزار هکتار در استانهای مختلف کشور تولید میشود.
وی با اشاره به ورود پیاز استانهای جنوبی به بازارهای مصرف و کاهش قیمتها افزود: اکنون قیمت هر کیلوگرم پیاز در سر مزرعه بین دو هزار و ۵۰۰ تا چهار هزار تومان است که این قیمت در کل کشور به طور متوسط سه هزار و ۲۵۰ تومان معامله میشود.
مدیرکل دفتر محصولات علوفهای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: به دلیل افزایش قیمت پیاز در ماههای آذر و دی، برخی کشاورزان تصور میکنند امسال هم در همین ماهها با این شرایط پیاز را بفروشند بنابراین امسال حجم بالاتری را نسبت به سالهای گذشته انبار کردهاند.
اصغری درباره انبارداری پیاز در فضای باز تصریح کرد: انبارها و سردخانهها از انبارداری پیاز به دلیل بو و گازی که تولید میکند، استقبال نمیکنند.
مدیرکل دفتر محصولات علوفهای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه انبار پیاز در مناطق تولید پاییزه مخصوصاً در استان اصفهان همه ساله در فضای باز انجام میشود، افزود: این امر در بین کشاورزان مناطق دیگر کشور مرسوم است و به طور معمول برای جلوگیری از یخ زدگی از پوشش کاه و کلش استفاده میکنند.
به گفته وی، گاهی این محصول را تا اواخر سال هم در فضای باز یا انبارهای معمولی نگهداری میکنند.
اصغری افزود: کشاورزان، انبارداری پیاز را در فضای باز تا فرا رسیدن فصل یخبندان و همچنین برداشت پیاز از مناطق جنوب کشور که حدود یک تا ۱.۵ ماه دیگر است، ادامه میدهند.
وی با بیان اینکه با توجه به برداشت پیاز استانهای اصفهان و مرکزی کمبودی در تأمین پیاز نداریم و بهزودی با عرضه آنها، نرخ این محصول کاهش مییابد، در گفتوگو با ایرنا ادامه داد: با برداشت و ورود پیاز جنوب کشور، پیاز استان اصفهان نیز وارد بازار میشود.
نظر شما