به گزارش ایمنا، به نقل از سازمان بهزیستی، «لیلا جودان» نماینده صندوق جمعیت ملل متحد در ایران روز گذشته در دیدار با وحید قبادی دانا رئیس سازمان بهزیستی در خصوص همکاریهای دوجانبه در سال ۲۰۲۱ بحث و تبادل نظر کردند.
وی در این دیدار ضمن تبریک برای کنترل بیماری کرونا در مراکز سالمندان و معلولان و ابلاغ سند ملی سالمندان گفت: با شروع بیماری کرونا همکاری با دبیرخانه شورای ملی سالمندان داشتم و در ادامه این همکاری قرار است ۲۰۰ دستگاه اکسیژن ساز کوچک برای مراکز سالمندان خریداری شود.
لیلا جودان افزود: در قالب همکاری با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی توسط زنان سرپرست خانوار در حال تولید اقلام بهداشتی هستیم که بخشی از این اقلام در اختیار سازمان بهزیستی قرار میگیرد.
نماینده صندوق جمعیت ملل متحد در ایران با ابراز رضایت در خصوص ادامه همکاریها در خصوص موضوع سالمندی افزود: آنچه برای سالمندان صورت گرفته دستاورد مهمی است و بهزیستی توانسته علی رغم تحریم و پاندمی کرونا خدمات قابل توجهی را به سالمندان ارائه دهد.
وی به لزوم مستند سازی مناسب از خدمات صورت گرفته در سازمان بهزیستی اشاره کرد و افزود: مستند سازی تجربههای موفق ایران مثل واکسیناسیون رایگان و کنترل پاندمی کرونا در شرایط تحریم در مراکز تحت پوشش سازمان بهزیستی میتواند الگوی مناسبی برای سایر کشورها باشد.
رئیس سازمان بهزیستی نیز در این دیدار با تشکر از همکاریها و کمکهای صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در خصوص ارائه اقلام بهداشتی پیشگیری از بیماری کووید ۱۹ به مراکز تحت پوشش بهزیستی گفت: در مراکز نگهداری سالمندان و معلولان از ابتدای شروع بیماری کرونا در ووهان چین دستور العملها و بخشنامهها مبنی بر ایزوله کردن و عدم ملاقات مددجویان در مراکز شبانه روزی با خانوادهها و خیرین و پروتکلهای پیشگیرانه با توجه به ریسک بالای بیماری برای افراد سالمند و معلولان ابلاغ شد.
قبادی دانا با اشاره به فراهم آوردن امکانات مورد نیاز مراکز نگهداری در این ایام، گفت: در دو نوبت کمک هزینههای لازم به مراکز نگهداری در سراسر کشور اختصاص یافت و در حال حاضر بیش از ۸۰ هزار نفر از مددجویان و کارکنان مراکز شبانه روزی تحت واکسیناسیون آنفلوانزا قرار گرفتهاند، که با وجود شرایط سخت موجود این کار به صورت رایگان صورت گرفته است و تقریباً بالای ۹۵ درصد از این افراد در سراسر کشور واکسینه شدهاند.
وی از پیشگیری زودهنگام در برابر بیماری کرونا در مراکز شبانه روزی بهزیستی گفت و تشریح کرد: این اقدام موجب شد نرخ مرگ و میر در مراکز بهزیستی در ایام بیماری کرونا تفاوت معنا داری نسبت به گذشته نداشته باشد و این در حالی است که طبق آمار مدرسه اقتصاد لندن در موج اول بیماری کرونا، بین ۴۰ تا ۵۰ درصد مرگ و میر گزارش شده از کرونا در کشورهای اروپایی از مراکز سالمندان و مراکز نگهداری بوده است، در حالی که نرخ مرگ و میر در مراکز بهزیستی نسبت به کل فوتیهای ناشی از کرونا در کشور حدود یک درصد بوده که این نشان از مراقبتهای ویژه در مراکز سالمندان و معلولین است.
رئیس سازمان بهزیستی ادامه داد: در حالی که گزارشهای رسمی حاکی از رهاشدگی مراکز سالمندان و معلولان در برخی از کشورها بود ولی در ایران مرکزی رها نشد و حتی در مراکزی که همه کارکنان آن دچار بیماری کرونا شده بودند از مراکز دیگر برای نگهداری و مراقبت از افراد کمک گرفته شد و هیچ سالمندی از دستگاه ونتیلاتور جدا نشد تا به فرد جوانی اختصاص یابد و سالمند یا فرد دارای معلولیتی پشت درب بیمارستان قرار نگرفت و مثل سایر افراد به آنها رسیدگی کامل شده است.
در ادامه رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به تدوین و ابلاغ سند ملی سالمندان به دستگاههای اجرایی کشور گفت: تدوین قانون حمایت از حقوق افراد سالمند نیز در دبیرخانه شورای ملی سالمندان در دستور کار قرار دارد که قدم مؤثری در زمینه دستیابی افراد سالمند به حقوقشان خواهد بود.
وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری و حمایتهای رئیس جمهور در مقوله جمعیت و سالمندی تصریح کرد: این موضوع موجب شد تا فعالیتهای مطالبه گرانه خوبی صورت گیرد و زمینه همکاری همه جانبه سیاست گزاران کلان کشور در موضوع جمعیت و سالمندی بیش از گذشته فراهم شده است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: علاوه بر حمایت از سالمندان نیازمند و ناتوان که در مراکز بهزیستی مراقبت و نگهداری میشوند، همه جمعیت سالمندی موضوع سیاست گذاری و برنامههای شورای ملی سالمندان قرار دارد و یکی از اولویتهای این سازمان به شمار میآید که لازم است همکاریهای سال ۲۰۲۱ بهزیستی و صندوق جمعیت سازمان ملل متحد بیشتر معطوف به این موضوع باشد.
قبادی دانا گفت: در زمینه مناسب سازی محیط شهری نیز هدف ما در دبیرخانه هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور ایجاد شرایطی در کشور است که همه افراد دارای معلولیت و سالمندان دسترسی مناسبی به امکانات شهری، مبلمان شهری، جادهها و راهها داشته باشند که در این زمینه علاوه بر اصفهان شهرهای یزد و اردکان نیز داوطلب طرح پایلوت شهر دوستدار سالمند و افراد دارای معلولیت شدهاند.
نظر شما