به گزارش ایمنا، مهدی فروزش اظهار کرد: در شش ماه نخست امسال ۷۸۹ متقاضی برای گرفتن مجوز سقط درمانی به مراکز پزشکی قانونی استان تهران مراجعه کردند که از این تعداد ۴۸۹ در خواست منجر به صدور مجوز سقط درمانی شد و برای ۳۰۰ متقاضی نیز مجوز صادر نشد.
وی ادامه داد: شمار متقاضیان برای مجوز سقط درمانی در این بازه زمانی نسب به مدت مشابه سال قبل (۱۳۹۸) با ۹۳۶ متقاضی، ۱۵.۷ درصد کاهش داشته است.
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در خصوص مواردی که شامل سقط درمانی میشوند، گفت: این موارد شامل موارد جنینی و موارد مادری است و موارد جنینی شامل همه ناهنجاریهایی است که موجب حرج مادر است و موارد مادری نیز شامل همه بیماریهایی است که ادامه بارداری خطر جانی مادر را به همراه داشته باشد.
وی ادامه داد: مصرف دارو، تماس با اشعه یا ابتلاء به بیماریهای عفونی واگیر در دوران بارداری، به تنهایی دلیلی برای صدور مجوز سقط درمانی محسوب نمیشود.
فروزش گفت: چنانچه سن حاملگی بیش از ۱۹ هفته باشد حتی با وجود احراز اختلالات جنینی موجب حرج مادر، امکان صدور مجوز به هیچ عنوان وجود نخواهد داشت.
وی ادامه داد: مجوز سقط جنین درمانی با تشخیص قطعی سه پزشک متخصص و تائید پزشکی قانونی مبنی بر بیماری جنین که به علت عقب افتادگی یا ناقصالخلقه بودن موجب حرج مادر است و یا بیماری مادر که با تهدید جانی مادر توأم باشد قبل از ولوج روح (چهار ماه) با رضایت زن در سازمان پزشکی قانونی صادر میشود اما انجام آن در مراکز بیمارستانی صورت میگیرد.
وی به ایرنا گفت: در حالی که در سقطهای غیرقانونی هیچگونه مجوز و یا تائیدیهای از مرجع خاصی وجود ندارد؛ ضمن آنکه غالباً تهدید جانی مادر یا مشکلات جنینی نیز مطرح نیست، این نوع سقط، اغلب به دلایل شخصی آن هم در مراکز غیراستاندارد انجام میشود.
نظر شما