به گزارش ایمنا به نقل از شاتا، صدیف بیک زاده با بیان اینکه ۷۴۱ میلیون دلار ارز برای روغن خام و ۶۶۴ میلیون دلار ارز برای دانههای روغنی در ۷ ماهه امسال تأمین شده است، اظهار کرد: عمده نیاز روغن کشور از مسیر واردات تأمین میشود و ضریب وابستگی به واردات در این کالا نسبت به کالاهای دیگر بیشتر است.
وی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۹ برنامه اختصاص ۱.۵ میلیارد دلار ارز برای روغن خام را داریم، گفت: در این راستا باید ۱.۹ میلیون تن واردات روغن خام انجام شود تا بتوانیم بازار این محصول را تنظیم کنیم.
مدیرکل دفتر امور خدمات بازرگانی وزارت صمت با اعلام اینکه بخشی از روغن مورد نیاز از محل دانههای روغنی وارداتی و تولید داخل تأمین میشود، تصریح کرد: از حدود ۳ میلیون تن دانه روغنی وارداتی ۱۸ درصد آن تبدیل به روغن خام میشود که بخشی از روغن مورد نیاز کشور از این محل تأمین میشود.
بیک زاده با اعلام اینکه در ۷ ماهه امسال میزان تخصیص ارز برای روغن خام ۹۳۳ میلیون دلار بوده است، گفت: همچنین در ۷ ماهه امسال ۷۷۳ میلیون دلار نیز برای دانههای روغنی تخصیص ارز شده است.
وی اضافه کرد: همچنین ۷۴۱ میلیون دلار تأمین ارز برای روغن خام و ۶۶۴ میلیون دلار تأمین ارز برای دانههای روغنی در ۷ ماهه امسال انجام شده است.
مدیرکل دفتر امور خدمات بازرگانی وزارت صمت در ادامه بیان کرد: این تأمین تأمین ارزها با یک وقفه معمولاً یک ماهه تبدیل به کالا میشود و از طریق گمرکات ترخیص و وارد کشور خواهد شد.
بیک زاده همچنین با اعلام اینکه برای تنظیم بازار از ذخایر راهبردی نیز استفاده خواهیم کرد، گفت: هر زمان جریان تأمین کالا با هر دلیل از جمله کمبود ارز با مشکل مواجه شود، از این ذخایر راهبردی استفاده میکنیم.
وی اضافهکرد: موجودی ذخایر شرکت بازرگانی دولتی برای روغن خام مکفی میباشد و حتی تا چند ماه آتی در صورت اختلال در واردات میتوانیم این محصول را در کشور تأمین کنیم.
تأمین به موقع نیاز داخلی روغن خوراکی و تداوم تولید
مدیرکل دفتر امور خدمات بازرگانی وزارت صمت در پایان تصریح کرد: با توجه به برنامهریزی تأمین و توزیع روغن خوراکی، تولید روغن خوراکی در داخل کشور مطابق برنامه انجام شده و روند تولید نیز ادامه خواهد داشت و نیاز داخلی روغن خوراکی نیز به موقع تأمین میشود.
نظر شما