به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، محمد ابراهیم حسن نژاد با بیان اینکه صندوق بیمه کشاورزی در سال جهش تولید، تعهدات پرداخت غرامت خود را هنگام وقوع خطر در دام و طیور تا ۸۰ درصد و در گندم تا ۵۰ درصد ارزش محصول افزایش میدهد، اظهار کرد: در سال جهش تولید علاوه بر پوشش بیمهای، میزان غرامتی که هنگام وقوع خطر برای محصولات مختلف به ویژه محصولات استراتژیک تعهد میکنیم، افزایش چشمگیری یافته است.
وی افزود: در سال گذشته برای یک رأس دام سنگین یا گاو شیری حداکثر ۱۶.۵ میلیون تومان تعهد پرداخت غرامت در زمان وقوع خطر داشتیم که این میزان در سال جاری تا سقف ۲۱ میلیون تومان افزایش یافته است.
قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی گفت: بیمههای پیشرفته دنیا نیز در همین حد محصولات خود را پوشش میدهند، زیرا ضرایب و تنوع خطر در بخش کشاورزی زیاد است و بیمه کنندگان، تعهد بالا در حد جبران کامل نمیدهند.
حسن نژاد، پوشش بیمهای محصولات در مقابل خسارات احتمالی و بلایای طبیعی را یکی از راههای کمک به پایداری تولید و ایجاد اطمینان خاطر در تولید کنندگان عنوان کرد.
وی در همین حال به افزایش سهم دولت در حق بیمه محصولاتی که ضریب خطر تولیدشان بالا است، اشاره و تصریح کرد: در سال جهش تولید، با افزایش سهم دولت و ایجاد تعادل در حق بیمهها، کشاورزانی که در اقلیمهای پر خطر تولید میکنند، میتوانند محصولات خود را در برابر حوادث طبیعی مثل سیل و سرمادگی، بیمه کنند.
قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی ادامه داد: بر اساس سوابق بیمه گذاران و سوابق مناطق مختلف، اطلاعات در مورد جغرافیای خطر را در کشور داریم و در این منطق سهم دولت در حق بیمه را بالا بردهایم.
حسن نژاد افزود: در مناطقی که خطر بالایی برای تولید وجود دارد، سهم دولت در حق بیمه محصول تا ۹۰ درصد افزایش و در مناطقی که خطر تولید پایین است، سهم دولت ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش یافته است.
وی اضافه کرد: در برخی مناطق استثنایی، سهم دولت در حق بیمه محصولات بالای ۹۰ درصد تعیین شده است.
توسعه بیمههای پایه
قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی، توسعه بیمههای پایه را از دیگر برنامههای صندوق بیمه کشاورزی در سال جهش تولید برای حمایت بیشتر از تولیدکنندگان نام برد و اذعان داشت: بیمههای پایه فقط به خطرات فاجعه بار که منجر به آسیب دیدگی کل محصول و یا از بین رفتن آن میشود، تعلق میگیرد.
حسن نژاد گفت: سهم و تعهد دولت در حق بیمههای پایه بالا است و با این بیمه ارزان، کشاورزان میتوانند لایه بزرگ ریسک را پوشش دهند.
نظر شما