دو هزار و ۶۱۰ دانش‌آموز بازمانده از تحصیل شناسایی شدند

رئیس اداره آموزش دوره دوم ابتدایی آموزش و پرورش اصفهان، گفت: سال تحصیلی ۹۹-۹۸ از سوی وزارت آموزش و پرورش آمار پنج هزار و ۱۸ نفر دانش‌آموز ثبت نام نشده در مدارس استان اصفهان اعلام شد، تعداد دو هزار و ۶۱۰ نفر بازماندگان از تحصیل شناسایی شدند و آموزش مجازی به ۳۸ بیمار صعب‌العلاج در دستور کار قرار گفت.

علیرضا سلطانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، در خصوص شناسایی و جذب دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل در سال تحصیلی گذشته، اظهار کرد: بازماندگان از تحصیل به دو گروه تقسیم می‌شوند که یک گروه لازم‌التعلیم‌های پایه اول و گروه دیگر ترک تحصیل کرده‌ها هستند که هر سال اسامی این دو گروه از طریق وزارت آموزش و پرورش به ادارات کل استان‌ها اعلام می‌شود که چه تعداد دانش‌آموز با مشخصات تعیین شده در استان دارند که در مدارس ثبت‌نام نشدند.

وی با بیان اینکه مطابق آمار اعلام شده وزارت آموزش و پرورش این اسامی در سامانه سناد در استان‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد، اضافه کرد: در استان اصفهان هم در سامانه سناد همه موارد را بررسی می‌کنیم که چه تعداد از این دانش‌آموزان در مدارس ثبت‌نام کردند و چه تعداد هنوز مراجعه‌ای برای ثبت‌نام نداشته‌اند.

ثبت‌نام نشدن پنج هزار و ۱۸ نفر دانش‌آموز در سال تحصیلی ۹۹-۹۸

رئیس اداره آموزش دوره دوم ابتدایی آموزش و پرورش اصفهان، تصریح کرد: مطابق آمار سال تحصیلی ۹۹-۹۸ مشخصات تعداد پنج هزار و ۱۸ دانش‌آموز از سوی وزارت آموزش و پرورش به استان اصفهان اعلام شد که این تعداد در مدارس ثبت‌نام نشدند و باید آنها را شناسایی کنیم.

وی ادامه داد: سازمان‌های بهزیستی، شهرداری، کمیته امداد، بهداشت، پست و اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی استان با سازمان آموزش و پرورش در شناسایی و جذب این دانش‌آموزان برای تحصیل، تعامل و همکاری لازم را دارند تا کودکی از تحصیل باز نماند.

به گفته سلطانی، مشخصات این تعداد دانش‌آموز ثبت نام نشده در مدارس را در سامانه سناد بررسی کردیم و از تعداد پنج هزار و ۱۸ نفر دانش‌آموز تعداد دو هزار و ۶۱۰ نفر آنها شناسایی شدند. از تعداد دو هزار و ۶۱۰ نفر دانش‌آموز تعداد ۴۸۸ نفر در سامانه سناد ثبت و مشغول به تحصیل هستند.

رئیس اداره آموزش دوره دوم ابتدایی آموزش و پرورش اصفهان، گفت: تعداد هزار و ۲۰۸ نفر از دانش‌آموزان کودک استثنایی بودند، کودکانی که به دلایل مختلف، تحت آموزش‌پذیری در مدارس عادی و استثنایی نبودند که این افراد مورد پیگیری قرار گرفتند و با اعلام اسامی آنها و تعامل سازمان بهزیستی تحت بررسی هستند و به زودی گزارش این برنامه به دست آموزش و پرورش خواهد رسید.

سلطانی با بیان اینکه از آمار ارائه شده دو هزار و ۶۱۰ نفر دانش‌آموز تعداد ۲۷۰ نفر در داخل کشور مهاجرت کرده و در استان‌های دیگر ساکن شدند، افزود: در حقیقت از استان اصفهان خارج شدند و تعداد ۴۴۱ نفر از این دانش‌آموزان به خارج از کشور مهاجرت داشتند و اصلاً در مدارس ایرانی ثبت‌نام نکردند.

وی با تاکید بر اینکه ۴۶ نفر از این دانش‌آموزان کوچ نشین و از عشایر بودند، گفت: در واقع این دانش‌آموزان به استان دیگری کوچ کردند و باید وضعیت تحصیل آنها در همان استانی که کوچ کردند مورد پیگیری قرار گیرد. البته آموزش و پرورش استان اصفهان نیز پیگیر است که اگر این دانش‌آموزان به اصفهان بازگشتند حتماً آنها را به چرخه آموزش وارد کند.

رئیس اداره آموزش دوره دوم ابتدایی آموزش و پرورش اصفهان، خاطرنشان کرد: ۳۸ نفر از این دانش‌آموزان بیماری صعب‌العلاج داشتند که طی جلسه‌ای با سازمان بهداشت قرار شد که اسامی این افراد به آموزش و پرورش اعلام شود تا از طریق مدارس به صورت مجازی تا حد ممکن و در حد توان مدارس آموزش‌ها ارائه شود.

وی با اشاره به اینکه هفت نفر از این تعداد به دلیل فقر مالی خانواده نتوانستند ادامه تحصیل دهند، اظهار کرد: البته با درایت مدیر کل آموزش و پرورش و معاونت آموزش ابتدایی استان اصفهان، کارگروهی زیر مجموعه مجمع خیران مدرسه‌ساز تشکیل شده است و آنها حامیان دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل هستند.

سلطانی ادامه داد: اسامی این دانش‌آموزان را ارائه کردیم تا در صورت وجود مشکل از نظر وسایل، تجهیزات و موارد مالی به وسیله خیران این کارگروه حمایت شده و بتوانند وارد چرخه آموزش شوند و از تحصیل بازنمانند.

وی تاکید کرد: این تعداد قبلاً ۱۳ نفر بودند و پنج نفر از آنها جذب تحصیل شدند و برای هفت نفر باقی مانده هم برنامه‌ریزی‌هایی شده تا به زودی وارد چرخه آموزش شده و جذب تحصیل شوند.

رئیس اداره آموزش دوره دوم ابتدایی آموزش و پرورش اصفهان، گفت: طی جلسه‌ای با استانداری، ابلاغ نامه نگاری به فرمانداران در دستور کار قرار گرفت و استاندار اصفهان هم به طور جدی پیگیر این قضیه در مناطق و نواحی هستند و با ابلاغ نامه به فرمانداران به عنوان رئیس شواری آموزش و پرورش مناطق و نواحی هدف نهایی این است تا همت کاملی روی این قضیه بشود و همه دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل بتوانند جذب آموزش شوند.

عدم شناسایی دو هزار و ۴۰۸ نفر دانش‌آموز ثبت نام نشده

سلطانی با تاکید بر اینکه آمار ارائه شده بازمانده‌ها از تحصیل استانی است و سپس شهرستان به شهرستان این آمارها مشخص شده و بررسی می‌شود، تصریح کرد: در این بررسی‌های تعیین می‌شود که هر شهرستان چه تعداد دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل داشته و چه تعداد لازم‌التعلیم به مدرسه نرفتند. با تفکیک این آمارها به طور مجزا بازماندگان از تحصیل برای هر منطقه و ناحیه مشخص شده و سپس به رؤسای آموزش و پرورش نواحی و مناطق با توجه به دبیری شورای آموزش و پرورش اعلام می‌شود تا این موضوع به کمک دستگاه‌های مختلف پیگیری شود.

وی با اشاره به اینکه یکی از فعالیت‌هایی که به تازگی شده همکاری با سپاه صاحب‌الزمان‌ (ع) برای شناسایی این دانش‌آموزان است، اظهار کرد: با توجه به اینکه آمار شناسایی شده دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل تعداد دو هزار و ۶۱۰ نفر آنالیز شده بودند و از سویی تعداد دو هزار و ۴۰۸ نفر دانش‌آموز هنوز به وسیله هیچ دستگاهی شناسایی نشدند در حالی که اسم آنها از ثبت احوال برای آموزش و پرورش آمده است اما هنوز در سیستم سناد ثبت نشدند، طی جلسه‌ای با سازمان سپاه صاحب‌الزمان‌ (ع) اسامی این دانش‌آموزان برای شناسایی به این بخش ارائه شده است.

رئیس اداره آموزش دوره دوم ابتدایی آموزش و پرورش اصفهان، تاکید کرد: باید ابتدا این دانش‌آموزان شناسایی شوند که گام‌های خوبی در این راستا برداشته شده است. طی تعامل با سپاه صاحب‌الزمان‌ (ع) و بسته شدن تفاهم‌نامه‌ای، نیروهای بسیج برای بررسی خانه به خانه برای شناسایی این دانش‌آموزان اعلام آمادگی کردند تا در این زمینه به آموزش و پرورش کمک کنند که هر چه زودتر این گروه از بازماندگان از تحصیل جذب شده و در واقع از آموزش عقب نمانند.

کد خبر 451439

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.