به گزارش ایمنا و به نقل از یورونیوز، به موجب این توافق فراگیر، دولت وفاق و ارتش ملی لیبی بلافاصله به درگیریها پایان میدهند و نیروهای خارجی نیز ظرف حداکثر سه ماه از این کشور خارج خواهند شد.
هیأت نمایندگی سازمان ملل در امور لیبی در بیانیهای این توافق را «نقطه عطفی مهم در جهت صبح و ثبات در لیبی» خوانده است.
استفانی ویلیامز، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور لیبی با تمجید از طرفهای درگیر گفت: «شما برای سرنوشت لیبی و برای مردمتان یکدیگر را ملاقات کردید تا قدمهایی بردارید که به رنج آنان خاتمه دهد. راه طولانی و گاه دشوار بود، اما وطنپرستی شما را قادر ساخت تا به آتشبس دست یابید.»
ویلیامز گفت هنوز کارهای زیادی برای اجرای تعهدات در پیش است، با این حال وی ابراز امیدواری کرد که انجام این کارها در اسرع وقت شروع شود.
بنا بر قرارداد امضا شده جناحهای رقیب در لیبی توافق کردند درگیریها را متوقف سازند و مسیرهای داخلی زمینی و هوایی را باز کنند. تبادل اسرا و تشکیل یک نیروی نظامی مشترک از دیگر مفاد توافق به شمار میرود.
لیبی از زمان سقوط معمر قذافی دیکتاتور سابق این کشور در سال ۲۰۱۱ شرایطی نابسامان را تجربه میکند. در حالی که موارد نقض حقوق بشر به طور گسترده دیده میشود، قاچاقچیان انسان از هرج و مرج موجود بهره میبرند تا مهاجران را از مسیرهای خطرناک دریایی روانه اروپا کنند.
قدرت در این مدت میان دو طرف درگیر در جنگ داخلی لیبی تقسیم شده بود؛ دولت وفاق ملی که توسط جامعه جهانی به رسمیت شناخته میشد در طرابلس پایتخت مستقر بود و پارلمان تحت حمایت نیروهای فرمانده نظامی خلیفه حفتر در شهر توبروک در شرق لیبی قرار داشت.
قرار است دور بعدی مذاکرات در ماه نوامبر در تونس برگزار شود.
نظر شما