سالانه ۳۰۲ هزار تن محصول گلخانه‌ای در اصفهان تولید می‌شود

رئیس اداره روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به اقدامات این سازمان برای سازگار کردن کشاورزی با منابع آبی موجود و افزایش بهره وری، گفت: سالانه ۳۰۲ هزار تن محصول گلخانه‌ای در اصفهان تولید می‌شود.

کسری بابایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به برخی فعالیت‌های سازمان جهاد کشاورزی اصفهان، در راستای کمک به رشد و توسعه کشاورزی استان اصفهان، اظهار کرد: اصلاح الگوی کشت محصولات زراعی با جایگزینی و توسعه کشت گیاهان متحمل به خشکی و شوری مانند گلرنگ، سورگوم علوفه‌ای و انواع ارزن‌ها و یا تغییر تاریخ کاشت در برخی از محصولات زراعی بهاره به پاییزه مانند چغندرقند، چغندر علوفه‌ای و قصیل جو و استفاده از کشت‌های نشایی در محصولات آب بر مانند پیاز از جمله اقدامات موفق سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در جهت سازگار کردن کشاورزی با منابع آبی موجود و افزایش بهره‌وری محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه برنامه‌های مناسبی جهت کاهش اثرات خشکسالی تدوین و به مرحله اجرا رسیده است، افزود: برای نمونه جایگزینی ارقام گندم و جو گواهی شده متحمل به شرایط تنش محیطی و سازگار با شوری و کم آبی و حذف تدریجی بذرهای خود مصرفی کشاورزان و ارقام کم بازده در حال انجام است و نتایج خوبی نیز در این بخش شاهد هستیم.

رئیس اداره روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، استفاده از بذرهای سیب زمینی گواهی شده، تولید غده‌های مینی تیوبر و تولید سالیانه سه تا پنج میلیون غده در استان را از دیگر اقدامات ارزشمند استان در بخش کشاورزی دانست و گفت: اصفهان با این ظرفیت می‌تواند ۸۵ درصد نیاز کشور به بذرهای سیب زمینی را تأمین کند که تأثیر مطلوبی برای کشاورزی استان به همراه دارد.

وی با اشاره به جایگزینی و توسعه باغات متحمل به خشکی نظیر پسته، انار، بادام، انگور و گل محمدی خاطرنشان کرد: توسعه گلخانه‌ها به مساحت ۲۰۵۰ هکتار از ابتدای سال ۹۸ تا خردادماه سال جاری با تولید سالانه ۳۰۲ هزار تن محصول، تولید ۷۴ میلیون انواع گل‌های شاخه بریده، ۱۲ میلیون گیاهان آپارتمانی، ۱۲ میلیون درخت و درختچه و ۶۵ میلیون گیاهان فصلی و نشایی و همچنین توسعه کشت گیاهان دارویی همچون گل محمدی، زعفران، زرشک، موسیر و بابونه در سطح استان از جمله رویدادهای مثبتی هستند که با همت و برنامه‌ریزی زمینه تحقق آنها فراهم شد.

بابایی با اشاره به تهیه اطلس نیاز آبیاری محصولات کشاورزی استان تصریح کرد: توسعه کشت و پرورش قارچ خوراکی با تولید ۱۳ هزار تن در سال و حدود ۴۰ هزار تن کمپوست که نیمی از کمپوست تولیدی به خارج از استان ارسال می‌شود، همچنین اجرای روش‌های نوین آبیاری در سطح ۱۲۳ هزار هکتار یعنی معادل نیمی از سطح کشت فعلی استان از موفقیت‌های استان در مدیریت بخش کشاورزی است.

وی، تهیه و تدوین الگوی بهینه کشت محصولات زراعی و باغی استان اصفهان را اقدامی ارزشمند در جهت کیفی‌سازی کشاورزی دانست و گفت: با برنامه‌ریزی کارشناسان و متخصصان استان و همچنین همت و تلاش جهادی تولیدکنندگان بخش کشاورزی، خوشبختانه استان اصفهان در زمینه‌های مختلف و در تولید محصولات متنوع کشاورزی دارای جایگاه‌های بسیار مناسبی در سطح کشور است.

به گزارش ایمنا، بخش کشاورزی استان اصفهان با دارا بودن ۵۶۹ هزار هکتار اراضی کشاورزی معادل پنج درصد از مساحت استان و ۹/۳ درصد از اراضی کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است و با دارا بودن شرایط متنوع آب و هوایی، استعداد تولید انواع محصولات کشاورزی را دارد به گونه‌ای که در مناطق گرم و خشک استان خرما، انار و پسته، در مناطق سرد و کوهستانی استان بادام و گردو و در مناطق معتدل و معتدل سرد انواع محصولات دانه‌دار و هسته‌دار کشت می‌شود.

مجموع اراضی زراعی استان حدود ۴۸۷ هزار هکتار است که در سال‌های نرمال حدود ۷۰ درصد آن به کشت محصولات زراعی مانند انواع غلات، حبوبات و محصولات علوفه‌ای، جالیزی و انواع سبزی و صیفی اختصاص می‌یابد و تولید سالانه محصولات زراعی استان در شرایط عادی به حدود ۶/۴ میلیون تن می‌رسد.

کد خبر 450757

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.