به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، علیمراد سرافرازی رئیس مرکز روابط عمومی و امور بینالملل وزارت جهاد کشاورزی در وبینار روز جهانی غذا که در سالن شهیدان نعمتی جم برگزار شد با بیان این که امسال به مناسبت روز جهانی غذا، حمایت از قهرمانان تولید، کشاورزان و بهره برداران در تمام زنجیرههای تولید ضروری است چراکه علیرغم شرایط نامساعد حاصل از کرونا در تمامی مسیر از مزرعه تا سفره تلاش میکنند، اظهار کرد: از سال ۱۹۴۵ که نامگذاری روز جهانی غذا در جهت تقویت نظامهای غذایی و حفظ حیات انسانها صورت گرفت تا امروز، ۷۵ سال میگذرد و بنا بر این است که تا سال ۲۰۳۰ یعنی کمتر از ۱۰ سال دیگر گرسنگی از جامعه جهانی رخت بربندد؛ تحقق امری که با توجه به تنشهای سیاسی جهانی و تغییرات فاحش اقلیمی چندان خوشبینانه به نظر نمیرسد
وی با اشاره به این که کشاورزان اغلب خرده پا از منابع مالی، آموزشی، نوآوری و فناوری برای بهبود رفاه خود دورند، گفت: بخش کوچکی از جامعه جهانی به هر نوع غذایی دسترسی دارند در حالی که تعداد کثیری برای به دست آوردن غذا و برای بقای خود و فرزندانشان میجنگند و روند افزایشی گرسنگی به ویژه از سال ۲۰۱۴ به چشم میخورد.
رئیس مرکز روابط عمومی و امور بینالملل وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: در این میان وظیفه خطیر دست اندرکاران و مسئولان ذیربط آن است تا با گذر از این مشکلات آرزوی دیرینه انسان در دسترسی به غذای سالم و کافی را برآورده سازند. باور بر این است که در صورت اجماع جهانی و به کارگیری پتانسیلهای موجود بتوان با برداشتن گامهایی به تحقق این آرزو نزدیک شد.
سرافرازی خاطرنشان کرد: امروز تنها ۹ گونه گیاهی، ۶۶ درصد کل تولیدات زراعی جهان را به خود اختصاص دادهاند و این در حالی است که حداقل ۳۰ هزار گونه گیاهی خوراکی در دسترس انسان است و ایجاد تنوع غذایی در جهت کمک به تغذیه انسان و حفظ و پایداری سیارهمان یکی از این گام هاست.
وی ادامه داد: تقریباً ۱۴ درصد از غذای تولید شده برای مصرف بشر هر ساله در مراحل تولید، رسیدن به بازار و حتی در فرایند تهیه و مصرف از بین میرود. به کارگیری تمهیداتی برای کاهش این میزان تلفات، گامی دیگر در جهت تحقق دسترسی به غذای کافی به حساب میآید.
رئیس مرکز روابط عمومی و امور بینالملل وزارت جهاد کشاورزی، تقویت دسترسی به اینترنت حتی در دوردستترین مناطق کشور را برای بالغ بر ۴ میلیون بهره بردار یعنی تسهیل جریان دانش و تجربیات و به معنای دیگر آگاهیبخشی ملی به راهکارهای تولید و دسترسی به محصول عاری از آلودگی را گام سوم عنوان کرد و افزود: حال که وزارت جهاد کشاورزی با اجرای برنامههای چندجانبه نظیر راهاندازی روستا بازار در جهت تسهیل دسترسی قشر کمدرآمد به مواد غذایی و همچنین به کارگیری الگوی کشت قراردادی گامهای استواری برداشته است، مرکز روابط عمومی و امور بینالملل در راستای تحقق این امر با توجه به وظایف ذاتی خود برای همکاری و ایفای نقش مؤثر از طریق اطلاع رسانی در زمینه راهکارهای دستیابی به غذای سالم، معرفی ساختارهای دست اندرکار در این زمینه از یک سو و انتقال دغدغههای ملی در جهت تولید محصول گواهی شده به مسئولین ذیربط آمادگی دارد.
سرافرازی اظهار کرد: این مرکز با توجه به نقش خود به عنوان پل ارتباطی با بالغ بر ۲۰ سازمان تخصصی بینالمللی با تاکید بر سازمان فائو، آماده است برای معرفی پتانسیلها و انتقال دانش و تجارب سایر کشورها و حمایت مالی و فنی این سازمانها به ارگانهای ذیربط داخلی و مشارکت در اجرای پروژههای بینالمللی ذیربط از طریق برگزاری برنامههای مجازی و جلسات مشترک با مسئولین کشورهای موفق در اجرای پروژههای مرتبط با غذا علیرغم تمامی محدودیتهای ناشی از تحریمهای بینالمللی و پاندومی، اقدام کند.
نظر شما