شهردار یزد: فرآیند شهر عدالت ترمیمی در یزد کلید خورد

شهردار یزد با بیان اینکه فرایند اجرای طرح عدالت ترمیمی در شهر یزد کلید خورده است، گفت: توجه به نیازهای روانی و فراکالبدی شهر یکی از اولویت‌های مهم امروز است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، جمال الدین عزیزی در نشست هم اندیشی عدالت ترمیمی با بیان اینکه شهر عدالت ترمیمی یک تفکر است و قانون نیست که به صورت انشایی ابلاغ شود، اظهار کرد: قانون و مقررات جای خود دارد، ولی نگاه عدالت ترمیمی باید در اذهان مردم شکل بگیرد.

وی با بیان اینکه برای اجرای این مهم در شهر یزد نیازمند توجیه شهروندان و مسئولان هستیم، افزود: ۱۱۵ سال است که شهرداری‌ها به دنبال کارهای عمرانی و خدماتی هستند، اما این روزها شهرداری‌ها به حیطه‌هایی ورود کرده‌اند که به موضوعات فرا کالبدی شهر توجه دارد.

شهردار یزد با اشاره به اینکه در حال حاضر کارهای خدماتی در شهرداری‌ها نیاز شهر را برآورده نمی‌کند، تاکید کرد: توجه به نیازهای روانی و فرا کالبدی شهر، یکی از اولویت‌های مهم امروز است.

عزیزی با بیان اینکه شهرداری‌ها اختیارات لازم را برای اجرا کردن این مفهوم ندارند، تصریح کرد: شهرداری می‌تواند در حوزه‌های زیرساختی ورود کند و زمینه نهادینه شدن عدالت ترمیمی را با کمک قوه قضائیه و سایر نهادها فراهم کند.

وی با اشاره به اینکه از شهر یزد به عنوان یکی از شهرهای یادگیرنده یاد می‌شود، خاطرنشان کرد: شهرهای یادگیرنده می‌تواند بستر خوبی برای ایجاد شهرهای اجرا کننده عدالت ترمیمی باشد.

شهردار یزد گفت: یکی از ابزارهای مهم برای رسیدن به شهر عدالت ترمیمی، تقویت آموزش و آگاهی شهروندان است و ضرورت دارد تا در ابتدا مبانی آموزشی این سرفصل تدوین شود.

عزیزی با بیان اینکه رسیدن به شهر عدالت ترمیمی امری نیست که در زمانی کوتاه محقق شود، افزود: تشکیل شورای راهبری شهر عدالت ترمیمی با حضور سمن‌ها و دستگاه‌های اجرایی مرتبط، امری مورد نیاز است.

وی با اشاره به اینکه شهر لون بلژیک یکی از شهرهای موفق در حوزه عدالت ترمیمی است، اظهار کرد: شهر یزد می‌تواند اقدامات لازم را برای ارتباط بهتر و بیشتر با این شهر در راستای خواهرخواندگی دنبال کند.

شهردار یزد تاکید کرد: یزد دارای تنها نمایندگی استانی یونسکو است و که می‌توان از آن برای رسیدن به شهر عدالت ترمیمی استفاده کرد و از تجربیات دنیا نیز بهره برد.

عزیزی با اشاره به فعالیت‌های مرکز خلاقیت شهرداری یزد، گفت: پیشنهاد می‌شود این مرکز با همکاری سایر نهادها اولین استارتاپ تجمیع تجربه‌های عدالت ترمیمی را در شهر یزد برگزار کند تا تجربیات این حوزه جمع‌آوری شود.

وی با بیان اینکه رسیدن به شهر عدالت ترمیمی نیازمند صبر و حوصله است، اظهار کرد: این مهم باید در لایه‌های فکری مردم و مسئولان شکل بگیرد و نهادینه شود. همه باید به این نقطه برسیم که تخلف نکردن برای جریمه نشدن نیست، بلکه به خاطر شهروند خوب بودن و حفاظت از شهر است.

کد خبر 447814

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.