غربالگری شنوایی برای ۱۰ میلیون نوزاد و شیرخوار

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: غربالگری شنوایی از سال ۸۴ آغاز شده و تا سال ۱۳۹۸، ۱۰ میلیون نفر از شیرخواران و نوزادان مورد غربالگری شنوایی قرار گرفتند که مشکل شنوایی در ۳۲ هزار نفر از آنان شناسایی شد و آنها به مراکز مربوطه ارجاع شدند.

به گزارش ایمنا، وحید قبادی دانا امروز در مراسم امضای تفاهم‌نامه چهار جانبه بین سازمان بهزیستی، کمیته امداد، بنیاد شنوایی بخشی شفا و هیئت امنای صرفه‌جویی ارزی در معالجه بیماران با بیان اینکه در حال حاضر ۶۳۰ واحد غربالگری شنوایی در کشور فعال هستند، اظهار کرد: با توجه به زمان طلایی برای یافتن نوزادان دچار مشکل ناشنوایی لازم است که این کار قبل از یک ماهگی انجام شود و این نوزادان تا کمتر از سه ماهگی شناسایی شده و مداخله برای آنها تا کمتر از شش ماهگی انجام شود تا نتایج خوبی در شنوایی آنان حاصل شود.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۹۸ نیز یک میلیون و صد هزار نفر از شیرخواران و نوزادان مورد غربالگری شنوایی قرار گرفتند و پوشش غربالگری شنوایی نوزادان در سال ۱۳۹۸ به ۹۲ درصد رسید که با همکاری‌های بین بخشی امیدواریم این رقم به صد در صد برسد.

۲۳۸ هزار ناشنوا تحت پوشش بهزیستی هستند

رئیس سازمان بهزیستی کشور با یادآوری شعار روز جهانی ناشنوایان مبنی بر «تائید مجدد حقوق ناشنوایان» گفت: قانون جامع معلولان در سال ۸۳ به تصویب رسید اما چالش‌ها و تنگناهایی داشت بنابراین قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت در اسفندماه سال ۹۶ مصوب و در اردیبهشت ماه سال ۹۸ ابلاغ شد؛ برای این قانون در سال ۹۸ بودجه مناسبی هرچند اندک در نظر گرفته شد که امیدواریم افزایش پیدا کند.

قبادی دانا با اشاره به پیوستن ایران به کنوانسیون جهانی حقوق معلولان در سال ۲۰۰۸ گفت: امیدواریم اجرای مفاد این کنوانسیون، شرایط بهتری را برای افراد دارای معلولیت فراهم کند.

وی خاطرنشان کرد: اکنون یک میلیون و ۵۴۴ هزار نفر از افراد دارای معلولیت تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور هستند که ۲۳۸ هزار نفر از آنان دارای معلولیت شنوایی هستند به آن معنا که ۱۵ درصد از افراد دارای معلولیت تحت پوشش بهزیستی را افراد ناشنوا و کم شنوا تشکیل می‌دهند.

۵۰ درصد علل ناشنوایی، ژنتیکی است

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: معلولیت شنوایی، معلولیتی مخفی و پنهان است اما عواقب و عمق زیادی دارد و چنانکه متوجه این معلولیت نشویم، فرد علاوه بر معلولیت شنوایی دچار نقض گفتار نیز خواهد شد.

قبادی دانا خاطرنشان کرد: از هزار نفر موالید زنده، دو تا چهار نفر دچار کم‌شنوایی شدید می‌شوند. ۲۵ درصد عوامل ناشنوایی را علل ناشناخته تشکیل می‌دهند و ۲۵ درصد علل دیگر به عوامل مختلفی مانند مشکلات حین زایمان، مصرف دارو از سوی مادر، ضربه و در سنین بالاتر به عواملی مانند تصادفات و تروما بستگی دارد.

وی اضافه کرد: ۵۰ درصد موارد ناشنوایی، علل ژنتیکی دارد بنابراین نیاز است در کشور دقت بیشتری روی مشاوره‌های ژنتیکی برای خانواده‌های در معرض خطر انجام شود.

اجرای مشاوره و آزمایش رایگان ژنتیکی برای خانواده‌های دارای معلول

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: این سازمان طبق برنامه‌هایی تمام افراد دارای معلولیت تحت پوشش خود را تحت بررسی رایگان مشاوره ژنتیک و در صورت نیاز آزمایش‌های ژنتیک قرار می‌دهد، اکنون این طرح برای خانواده‌های دارای چند معلول و سه معلول آغاز شده است.

قبادی دانا افزود: امیدواریم این برنامه در سال جاری برای خانوارهای دارای دو معلول - یک والد و دو فرزند معلول- که بالغ بر ۳۴ هزار خانوار هستند تا پایان سال اجرا شود؛ اجرای این برنامه کمک شایانی به پیشگیری و کنترل ناشنوایی در اثر ناشنوایی مادرزادی خواهد کرد.

غربالگری شنوایی برای ۱۰ میلیون نوزاد و شیرخوار

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: با توجه به زمان طلایی برای یافتن نوزادان دچار مشکل ناشنوایی لازم است که این کار قبل از یک ماهگی انجام شود و این نوزادان تا کمتر از سه ماهگی شناسایی شده و مداخله برای آنها تا کمتر از ۶ ماهگی انجام شود تا نتایج خوبی در شنوایی آنان حاصل شود.

قبادی دانا با بیان اینکه در حال حاضر ۶۳۰ واحد غربالگری شنوایی در کشور فعال هستند، افزود: غربالگری شنوایی از سال ۸۴ آغاز شده و تا سال ۱۳۹۸، ۱۰ میلیون نفر از شیرخواران و نوزادان مورد غربالگری شنوایی قرار گرفتند که مشکل شنوایی در ۳۲ هزار نفر از آنان شناسایی شد و آنها به مراکز مربوطه ارجاع شدند.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۹۸ نیز یک میلیون و صد هزار نفر از شیرخواران و نوزادان مورد غربالگری شنوایی قرار گرفتند و پوشش غربالگری شنوایی نوزادان در سال ۱۳۹۸ به ۹۲ درصد رسید که با همکاری‌های بین بخشی امیدواریم این رقم به صد در صد برسد.

هزینه ۵۰۰ میلیون تومانی کاشت حلزون

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: افرادی که شرایط لازم را برای کاشت حلزون دارند به مراکز مداخله ارجاع می‌شوند. کاشت حلزون، عملی‌های تک است و به فناوری بالایی نیاز دارد، با تلاش جهادگرانه متخصصان گوش، حلق و بینی این کار از سال‌های دور انجام شده و تکنولوژی آن وارد کشور شده درحالیکه کشورهای محدودی این فناوری را دارند.

قبادی دانا افزود: همه کشورها نمی‌توانند اقدامی فراگیر برای این عمل انجام دهند چون گران‌قیمت است. هزینه کاشت حلزون در سال‌های گذشته ۱۲۰ میلیون تومان بوده که اکنون به ۵۰۰ میلیون تومان رسیده اما از تمام افراد نیازمند به کاشت حلزون حمایت می‌شود.

وی اضافه کرد: عمل کاشت حلزون علاوه بر هزینه عمل جراحی دارای هزینه‌های جانبی و هزینه‌های توانبخشی است؛ اگر اقدام توانبخشی بعد از عمل کاشت حلزون انجام نشود مشکلاتی را برای فرد ایجاد خواهد کرد.

قبادی دانا با اشاره به انجام بیش از دو هزار کاشت حلزون در سال گذشته با همکاری وزارت بهداشت، هیأت امنای ارزی و پزشکان متخصص گفت: اگر حمایت‌های مردمی و خیران در این زمینه نباشد، این اقدام با مشکل مواجه خواهد شد.

فعالیت ۸۶ مرکز خانواده و کودک دارای اختلال شنوایی در کشور

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: در حال حاضر ۸۶ مرکز خانواده و کودک دارای اختلالات شنوایی در کشور فعالیت می‌کند که اقدامات آموزشی، توانبخشی و فعالیت‌های فنی و تخصصی در آنها برای فردی که تحت عمل کاشت حلزون قرار گرفته و همچنین خانواده او، انجام می‌شود. کودکان در این مراکز برای رفتن به مدارس عادی آماده شده و شنوایی خود را بازیابی می‌کنند.

قبادی دانا افزود: افرادی نیز هستند که امکان کاشت حلزون برای آنها به لحاظ پزشکی وجود ندارد یا افرادی هستند که مشکل ناشنوایی آنان مربوط به پیش از اجرای کاشت حلزون در کشور هستند، تعدادی از افراد ناشنوا نیز نیاز به وسایل کمک توانبخشی و سمعک دارند و تلاش داریم اعتباراتی را به آنها اختصاص دهیم.

تلاش برای تأمین باتری سمعک کم شنوایان و ناشنوایان

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: ۱۵ درصد افراد دارای معلولیت این سازمان را ناشنوایان تشکیل می‌دهند اما ۲۴ درصد از میزان بودجه و اعتبارات تجهیزات توانبخشی بهزیستی به آنان اختصاص یافته است و با توجه به گرانی این تجهیزات، در این زمینه دچار مشکل هستیم.

به گزارش ایرنا، قبادی دانا با اشاره به امضای سند مشترک زبان اشاره ایرانی و استاندارد سازی آن برای استفاده در آموزش عالی و صدا و سیما، افزود: یکی از مشکلات افراد ناشنوا، تأمین باطری سمعک و هزینه‌های تعمیر آن است، تلاش داریم با تأمین اعتبار، مشکل اقلام مصرفی این ناشنوایان مانند باتری را برطرف کنیم که متأسفانه هزینه بالایی هم دارد.

کد خبر 447255

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.