سند ملی سالمندان به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان با اشاره به ابلاغ متن سند ملی سالمندان کشور به دستگاه‌های اجرایی در شهریور ماه گفت: این سند با امضای معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور که به نوعی تضمین کننده و حامی اجرای این سند ازنظر منابع مالی و برنامه‌ای است ابلاغ شد.

به گزارش ایمنا، به نقل از سازمان بهزیستی کشور، حسام الدین علامه، اظهار کرد: سن سالمندی در کشورهای توسعه یافته از ۶۵ سالگی، در کشورهای در حال توسعه از ۶۰ سالگی و در کشورهای کمتر توسعه یافته از ۵۵ سالگی افراد آغاز می‌شود و در ایران نیز با توجه به فرهنگ کهن ما سن ۶۰ سالگی مبنای سالمندی قرار گرفته است.

وی ادامه داد: با توجه به ویژگی‌های مهم جمعیت در ایران از جمله سرعت رشد و درصد بالای سالمندی در کشور، کاهش بعد خانوار، میزان تجرد قطعی، افزایش امید به زندگی، افزایش میانگین سطح سواد، افزایش تعداد کارگران و کارمندان به بیمه‌های درمانی و اجتماعی و همچنین به زیرساخت‌ها و برنامه‌های جدید و دقیق برای مواجهه با پدیده سالمندی در سال‌های آینده در کشور نیازمندیم.

علامه با اشاره به اینکه سند ملی سالمندی یک کتاب تعیین و تبیین وضعیت سالمندی در کشور است، گفت: این سند پس از اجرا و رصد پیامدها، در دوره‌های پنج ساله بازنگری و به روز رسانی خواهد شد.

وی افزود: از ویژگی‌های این سند افزوده شدن پیوست اجرایی برای اعلام الزامات اجرایی برنامه عملیاتی، نظام پایش و ارزشیابی است و با توجه به اینکه ۱۸ دستگاه اجرایی در شورای ملی سالمندان کشور حضور دارند، این دستگاه‌ها موظف شده‌اند تا نماینده تام الاختیار دستگاه را متناسب با فلسفه وجودی حضور آن نهاد در شورای ملی سالمندان و همچنین در سطح مدیر کل دستگاه، برای شرکت در جلسات شورا معرفی کنند.

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور گفت: دستگاه‌های اجرایی موظف شده‌اند تا پایان مهرماه جاری، برنامه‌های خود را برای اجرای سند ملی سالمندان در سال ۱۴۰۰، ارائه نمایند و باید از سطح تعهد اخلاقی و مسئولیت اجتماعی در اجرای این سند به سوی مسئولیت‌های قانونی و الزامات حقوقی حرکت کنیم که مسئولیت قانونی با ابلاغ سند ملی آغاز شده است و از این پس دستگاه‌های اجرایی مورد ارزیابی و مطالبه قرار خواهند گرفت.

وی همچنین به نقش رسانه‌ها در مطالبه اجرای این سند اشاره کرد و افزود: مانند همیشه به تلاش و همکاری رسانه‌های کشور برای مطالبه حقوق سالمندان، آگاه سازی و حساس سازی جامعه در این خصوص، نیازمندیم.

خطر انزوای سالمندان به دنبال شیوع کرونا

حسام‌الدین علامه همچنین به توصیه‌های ستاد کرونا و سازمان بهداشت جهانی در مراقبت از سالمندان در برابر شیوع ویروس کرونا و منع تردد آنان در فضاهای پرازدحام اشاره کرد و گفت: با توجه به لزوم خارج نشدن سالمندان از منزل به خدمات و سرویس‌های مبتنی بر تلفن و فضای مجازی نیازمندیم که متأسفانه بسترهای لازم برای استفاده اکثر سالمندان از این امکانات وجود ندارد و از استارتاپ‌ها می‌خواهیم تا برای مناسب سازی نرم افزارها و ساخت و تولید ابزارهای کمکی برای سالمندان در این زمینه اقدام کنند.

وی افزود: با توجه به اینکه در سال‌های آینده موضوع سالمندی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار خواهد شد، از سرمایه گذاران و بخش خصوصی می‌خواهم تا با شناسایی چالش‌های حوزه سالمندی در کشور، به این حوزه ورود پیدا کنند و برای مشارکت جدی و برطرف کردن نیازهای مردم در این زمینه اقدام کنند.

وی همچنین به تنها بودن دو میلیون نفر از جمعیت ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار نفری سالمندان در کشور اشاره کرد و افزود: این افراد بر اثر طلاق، بیوگی، تجرد قطعی و تنها زندگی می‌کنند که اگر برای آنها برنامه‌ای نداشته باشیم دچار انزوا و افسردگی می‌شوند.

علامه گفت: پویش مردمی احوال پرسی از سالمندان از طریق تماس تلفنی و مجازی در طول هفته ملی سالمندان و با برنامه‌های متفاوت و اختصاص هر روز هفته به یک گروه از سالمندان، اجرایی می‌شود و برادرانه از تمامی هموطنان می‌خواهم تا با شرکت در این پویش آن را به یک ترند ملی و بین‌المللی تبدیل کنند.

کد خبر 446463

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.