حسن ساسانی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: پیرو درخواست سازمان جهاد کشاورزی و صنف کشاورزان استان اصفهان مبنی بر تأمین آب برای کشت بهاره، جلسهای در وزارت نیرو تشکیل شد و مقرر شد با رعایت خط قرمز آب شرب که ۲۰۰ میلیون مترمکعب است، این موضوع در کارگروه سازگاری با کمآبی استان مطرح شود.
وی افزود: از این رو پس از برگزاری جلسات، رهاسازی آب برای کشت بهاره مصوب شد و توزیع آب برای کشاورزان شرق و غرب استان آغاز شد.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای اصفهان خاطرنشان کرد: با توجه به رسیدن ذخیره سد زاینده رود به حدود ۲۰۰ میلیون مترمکعب با هماهنگیهای شده خروجی سد زاینده رود از بامداد روز جمعه ۲۸ شهریور کاهش یافت.
به گزارش ایمنا، با وجود اینکه طبق برنامه منابع و مصارف قرار بر رهاسازی آب برای کشت بهاره (تابستانه) در سال آبی ۹۸-۹۹ نبود اما با تلاش کشاورزان و مسئولان استانی این امر محقق شد و با وجود ذخیره حدود ۶۰۰ میلیون مترمکعب سد زایندهرود، از ۱۲ تیرماه آب برای کشت بهاره (تابستانه) رهاسازی شد و بر اساس توافقات مقرر شد تا پایان شهریور توزیع آب ادامه یابد. کشاورزان نیز برای دریافت سهمیه آب کشت تابستانه متعهد شده بودند در صورتی که میزان ذخیره سد به خط قرمز تأمین آب آشامیدنی رسید، آب کشاورزی قطع شود.
سد زاینده رود به عنوان یکی از اصلیترین سدهای مرکز کشور و تأمین کننده آب آشامیدنی، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران، در سال ۱۳۴۹ با ظرفیت ۱.۴ میلیارد مترمکعب بهره برداری شد؛ این سد قوسی شکل در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.
نظر شما