به گزارش ایمنا، در ماههای اخیر بحثهای زیادی در مورد مؤثر بودن یا نبودن ماسکهای پارچهای خانگی در برابر ویروس کرونا مطرح شده و پیش از این برخی کارشناسان این ماسکها را در حد زیادی بی تأثیر دانسته بودند، اما اکنون محققان میگویند ماسکهای یادشده کارایی قابل توجهی دارند و از جمله میتوانند در برابر انتشار ترشحات ناشی از عطسههای بزرگ مقاومت کنند تا این ترشحات کمتر در محیط اطراف پخش شده و افراد دیگر را آلوده کند.
ترشحات و ذرات کوچک ناشی از عطسه افراد یکی از عوامل اصلی ابتلاء به ویروس کرونا هستند. ذرات کوچکتر ناشی از عطسه کمتر از پنج میکرومتر قطر دارند، اما قطر ذرات بزرگتر به حدود یک میلیمتر میرسد و این ذرات معمولاً از تار و پود پارچهها عبور نمیکنند؛ همین گرفتار شدن آنها میتواند از ابتلای دیگر افراد به بیماریهای تنفسی و از جمله کرونا جلوگیری کند.
این ذرات بزرگ در صورت عبور از ماسکهای تنفسی به ذرات کوچکتری تجزیه میشوند که در هوا سفر کرده و هر فردی را در شعاع چند متری آلوده میکنند؛ بنابراین استفاده از ماسکهای خانگی پارچهای برای متوقف کردن روند حرکت این ذرات ضروری است.
پژوهشگران میگویند ماسکهای خانگی میتوانند به جلوگیری از شیوع ویروس کرونا کمک کنند؛ البته این ماسکها از نظر کیفیت و کارایی جایگزین ماسکهای پزشکی نمیشوند، بلکه این ماسکها معمولاً تنفس راحت تر را ممکن میکنند.
منبع: خبرگزاری مهر
نظر شما