منصور شیشهفروش در گفت وگو با خبرنگار ایمنا، درباره مصوبات جلسه اضطرار آلودگی هوای کلانشهر اصفهان برای پاییز و زمستان کرونایی پیش رو، اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با متخصصان بیماریهای عفونی، ریوی و ایمونولوژی در کمیته سلامت ستاد تخصصی مقابله با شوع کرونا جلسهای برگزار کرده و راهکارها و پروتکلهای لازم در زمینه کنترل شیوع کرونا در شرایط آلودگی هوا را تدوین میکند و برای اجرا به زودی ابلاغ خواهد شد.
وی افزود: با توجه به پیش آگاهی هواشناسی استان مبنی بر بارندگیهای دیرهنگام، پایداری جوی و افزایش آلودگی هوای کلانشهر اصفهان در شرایط بحران کرونا، اتخاذ تدابیر ویژه بهداشتی ضروری است که دانشگاه علوم پزشکی، مدیریت بحران استان و دیگر دستگاههای اجرایی برنامهها و استراتژیهای لازم را در دستور کار قرار خواهند داد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان در ادامه بر ضرورت اجرای مواد قانون هوای پاک تاکید کرد و گفت: طبق این قانون معاینه فنی وسایل نقلیه موتوری سبک و سنگین برای تایید ایمنی فنی خودرو از نظر نداشتن آلایندههای هوا و صدا یکی از اقدامات پیشگیرانه است بر این اساس از ابتدای امسال تاکنون اعمال قانون برای وسایل نقلیه فاقد برگه معاینه فنی در اصفهان ۲۴ درصد افزایش یافته است.
وی با اشاره به وجود ۵۱ مرکز معاینه فنی خودرو سبک در سطح استان اصفهان، اضافه کرد: هفت مرکز معاینه فنی در کلانشهر اصفهان فعال است اما هنوز مرکزی برای معاینه فنی موتورسیکلت راه اندازی نشده است که البته شهرداری اصفهان این مهم را پیگیری میکند.
شیشهفروش به فعالیت ۱۰ مرکز معاینه فنی خودروهای سنگین در سطح استان اشاره کرد و افزود: پلیس راهور و شهرداری اصفهان برای انجام اقدامات در راستای پیشگیری از آلودگی هوا مسئولیت نظارت بر این مراکز را برعهده دارند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: در قانون هوای پاک سن فرسودگی انواع وسایل نقلیه موتوری، لزوم نوسازی ناوگان حمل ونقل عمومی شهری و استفاده از موتورهای برقی تعیین شده است، نوسازی ناوگان حمل و نقل شهری در دستور کار شهرداری اصفهان است و امسال یکصد دستگاه اتوبوس جدید وارد سیستم کرده است.
لزوم ارزیابی زیست محیطی سازههای شهری
شیشهفروش با بیان اینکه تعیین محدوده حریم شهری و هرگونه احداث یا توسعه مستلزم ارزیابی زیست محیطی است، افزود: اداره راه و شهرسازی موظف به پیگیری اجرای طرح جامع و تفصیلی شهرها، شهرکها و طرحهای هادی در روستاهاست و توسعه این مناطق باید بر اساس مطالعات باشد.
وی با بیان اینکه شرایط کنونی تراکم ساختمانها نتیجه تصمیمگیری ها در گذشته است و از این پس نباید ادامه یابد، گفت: الزامات زیست محیطی در تراکم ساختمانها و استاندارد سازهها، افزایش سرانه سبز و بیابان زدایی باید مورد توجه قرار گیرد.
اختصاص ۱۰ میلیارد تومان برای ادامه طرحهای مقابله با بیابانزایی در اصفهان
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان، با تاکید بر ضرورت مقابله با بیابان زایی و جلوگیری از انتشار گرد و غبار، اظهار کرد: امسال ۳۰۵ هکتار از عرصههای بیابانی استان با اعتباری بالغ بر ۲۴ میلیارد تومان برای پیشگیری از انتشار گرد و غبار مالچپاشی شد؛ همچنین نهالکاری در یک هزار و ۴۸۰ هکتار، جنگل دست کاشت در سطح چهار هزار هکتار، ایجاد بادشکن غیرزنده روی تپههای شنی در سطح ۵۰ کیلومتر و اجرای بادشکن زنده به مساحت ۳۰۰ کیلومتر برای جلوگیری از تبخیر، بهرهوری آبیاری و جلوگیری از فرسایش خاک از دیگر اقدامات در این زمینه بوده است.
وی اضافه کرد: این طرحها با اعتبار ۱۰ میلیارد تومان با نهالکاری در ۹۰۰ هکتار از مناطق کانون گرد و غبار شهرستان اصفهان، انارک و آران و بیدگل ادامه مییابد.
شیشهفروش استفاده از پنلهای خورشیدی برای تأمین برق برخی ادارات را از دیگر اقدامات استان در راستای اجرای قانون هوای پاک دانست و گفت: نهضت استفاده از انرژیهای پاک در اصفهان آغاز شده و به استانداری و شهرداری اصفهان ابلاغ شده است که جایگاهی را برای نصب پنلهای خورشیدی تعبیه کنند، اداره برق نیز برای توسعه انرژیهای پاک به متقاضیان تسهیلات ویژه ارائه میکند.
انباشت و سوزاندن پسماند صنعتی و کشاورزی ممنوع
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به اینکه در قانون هوای پاک وزارت نفت موظف به تولید انواع سوخت و بنزین بر اساس استانداردهای ملی یورو چهار و پاک است، اضافه کرد: ۳۵۰ جایگاه سوخت در سطح استان اصفهان وجود دارد و سازمان حفاظت محیط زیست استان موظف است وضعیت آلایندگی جایگاهها و شرکت فرآوردههای نفتی را هر هفته بررسی کرده و به طور آنلاین نظارت کند.
شیشهفروش با بیان اینکه انباشت پسماندها و سوزاندن ضایعات کشاورزی و صنعتی ممنوع است، ادامه داد: سازمان حفاظت محیط زیست همچنین مکلف است برای فعالیت همه واحدهای معدنی صنعتی، تولیدی، عمومی و کارگاهی حدمجاز آلایندگی را تعیین کرده و مناطق حساس را اعلام کنند.
انتقال کورههای گچ و آجر به مناطق کویری
وی افزود: شهرکها و واحدهای صنعتی تازه تأسیس باید بر اساس نوع اقلیم ۱۰ درصد از واحد خود را به فضای سبز اختصاص دهند و همه واحدهای صنعتی دارای بیش از ۵۰ نفر نیرو باید واحد بهداشت و محیط زیست و محلی برای پایش آلودگی هوا راهاندازی کنند.
وی خاطرنشان کرد: مدیریت حفاظت محیط زیست استان به عنوان دبیر کارگروه جلسات اضطرار آلودگی هوا را در شرایط خاص تشکیل خواهد داد و سازمانهای هواشناسی و حفاظت محیط زیست وضعیت کیفی هوا را برخط پایش میکنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه کورههای تولید گچ به هنگام شرایط اضطرار آلودگی باید تعطیل شوند، گفت: کارگروهی متشکل از ادارات منابع طبیعی، حفاظت محیط زیست و صمت برای الزام جابجایی کورههای گچ اقدام کرده است و سایتهایی برای استقرار این واحدها در مناطق کویری تعیین شده است.
نظر شما