۲۵ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۸
چه کسانی سرطان گوارش می‌گیرند؟

افرادی که رژیم غذایی آنها باعث التهاب در سیستم بدن شود، چهار برابر بیشتر از سایر افراد به سرطان دستگاه گوارش مبتلا می‌شوند.

به گزارش ایمنا، صادق مختاری متخصص داخلی، اظهار کرد: افرادی که غذاهای تحریک‌کننده التهاب مثل غذاهای پر چرب و قندی می‌خورند، بیشتر از کسانی که از میوه‌ها و سبزیجات استفاده می‌کنند، دچار سرطان گوارش می‌شوند.

وی افزود: التهاب مزمن می‌تواند با سرطان، دیابت، بیماری‌های قلبی، عروقی و حتی مرگ همراه باشد و روغن‌ها بیشترین التهاب را در بدن به وجود می‌آورند.

مختاری با بیان اینکه مصرف روغن‌های گیاهی التهاب زا است، تصریح کرد: گرچه این روغن‌ها از نوع غیراشباع هستند، اما روغن‌هایی مثل روغن ذرت یا روغن آفتابگردان، مقدار زیادی اسید چرب امگا ۶ دارند که باعث تشدید التهاب و افزایش خطر ابتلاء به بیماری‌های عروق کرونری قلب می‌شوند، به خاطر همین به جای این روغن‌ها، از روغن‌های زیتون و کانولا استفاده شود، چون سرشار از امگا ۳ هستند.

این پزشک افزود: غلات تصفیه شده، آرد سفید و محصولاتی مانند کلوچه‌ها، کیک‌ها، نان‌های صنعتی مواد غذایی بسته‌بندی‌شده، باعث بالا بردن میزان پروتئین التهابی خاصی در بدن می‌شوند که با افزایش خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ همراه است.

مختاری تاکید کرد: افزودنی‌های مصنوعی باعث بروز التهاب، چاقی، بیماری‌های کبدی و دیابت نوع ۲ می‌شود و مصرف کنندگان این افزودنی‌ها ۴۰ درصد بیشتر در معرض ابتلاء به اضافه وزن قرار دارند.

وی از نوشابه‌ها به عنوان التهاب دهنده در دستگاه گوارش یاد کرد و گفت: مصرف یک وعده غذایی سرشار از اسیدهای چرب اشباع و نوشابه‌ها عملکرد عروق خونی را مختل کرده و منجر به فشاری خون بالا و بیماری‌های قلبی می‌شود.

مختاری افزود: دستگاه گوارش یکی از دستگاه‌های فعال در بدن انسان و بعضی از جانداران است. این دستگاه در انسان و مهره‌داران به صورت لوله گوارشی وجود دارد، دستگاه گوارش انسان که از دهان تا مقعد امتداد دارد، از لوله گوارشی و غده‌های گوارشی تشکیل شده و حدود هفت متر طول دارد.

وی تصریح کرد: غدد گوارشی شامل غده‌های بزاقی، غده‌های دیواره معده و روده، پانکراس یا لوزالمعده و کبد است. لوله گوارشی نیز شامل دهان، حلق، مری، معده، روده باریک، روده بزرگ و راست‌روده می‌شود.

براساس گزارش ایرنا، مختاری افزود: هر چیزی که وارد معده می‌شود با آنزیم‌های درون معده مخلوط شده و به اجزای ساده‌تری تجزیه می‌شود. سپس این مخلوط که «کیموس» نامیده می‌شود، از معده خارج شده و به روده‌ها می‌رود تا از آنجا، مواد غذایی تجزیه شده جذب جریان خون شوند. مواد غذایی تجزیه شده از طریق جریان خون در سیاهرگ ابتدا به کبد جریان یافته تا در آنجا برخی مواد در کبد ذخیره شوند و سپس برای مصرف در اختیار یاخته‌های بدن قرار می‌گیرند، اجزای غذایی که جذب نمی‌شوند نیز از بدن دفع می‌شوند.

کد خبر 444359

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.