پروتکل شکنی نباید تبدیل به یک شیوه‌ شود/هم باید روی پای خود بایستیم، هم با دنیا تعامل کنیم

رئیس جمهوری دستورالعمل‌های بهداشتی ستاد ملی کرونا را لازم الاجرا دانست و گفت: پروتکل‌شکنی نباید شیوه ذهنی شود حتی اگر در مواقعی اجرای دستورالعمل ها با عواطف انسانی سازگاری نداشته باشد

به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی رئیس جمهور، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز یکشنبه در آئین آغاز رسمی سال تحصیلی ۱۴۰۰- ۱۳۹۹ دانشگاه‌های و مراکز آموزش عالی و فناوری کشور، گفت: اعتماد مردم بر مبنای کارکرد نظام و دولت است و اگر مردم ببینند که مسؤولان و دست‌اندرکاران کار و تلاش مضاعف می‌کنند اعتمادشان مضاعف می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنان گفت: هیچ چیزی جای آموزش حضوری را در دانشگاه‌ها نمی‌گیرد اما در عین حال با توجه به شرایط کنونی که کرونا بر جامعه تحمیل کرده است، آموزش مجازی می‌تواند در بخش بزرگی از فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی جایگزین آموزش حضوری شود.

رئیس جمهور با بیان اینکه کسب علم و دانش و فعالیت‌های تحقیقی و علمی از نیازهای ضروری جامعه است، اظهار کرد: دانش آموختن در شرایط فعلی با گذشته متفاوت است و باید در چارچوب مقررات بهداشتی، روند علم آموزی نیز تداوم یابد.

روحانی با تاکید بر اینکه اجرای دستورالعمل‌های ستاد ملی مقابله با کرونا برای همه ما لازم‌الاجرا است، گفت: از روز نخست کرونا خودم را موظف می‌دیدم که پروتکل‌های بهداشتی را در مجامع، سفر و برنامه‌ها و فعالیت‌هایم رعایت کنم. معتقدم پروتکل‌شکنی نباید به عنوان یک شیوه‌ای در ذهن ما باشد ولو این که در برخی مواقع اجرای پروتکل‌ها با عواطف انسان سازگاری ندارد.

وی دانشگاه‌ها را مرکز تربیت کننده مدیران آینده کشور، طرح نظریه‌های جدید در علوم مختلف و رهنمون کردن به سوی چگونه زندگی کردن دانست و افزود: دانشگاه همچنین فضای نقادی نسبت به حکومت، حاکمان، دولت و جوامع است.

رئیس جمهور تصریح کرد: هیچ فضایی نقادتر از فضای دانشجویی نیست و وقتی این نقادی با در نظر گرفتن انصاف و شرایط جامعه توأم باشد، بهترین هدیه برای جامعه و مسؤولان کشور است.

روحانی با اشاره به تحمیل تحریم‌های شدید به کشور از سوی دشمنان و همچنین شیوع بیماری کرونا و اثرات اینها بر اقتصاد و زندگی مردم گفت: در این سال‌ها نگذاشتیم دشمنان به هدف‌های اصلی خود که شکستن ابهت نظام، درمانده کردن مردم، تسلیم کشور و نظام در برابر خواست ناحق آنها بود، دست یابند.

وی افزود: همچنین این یک واقعیت مهم است که درآمدهای نفتی کشور که در سال ۱۳۹۰ بیش از ۱۲۰ میلیارد دلار بود در سال گذشته به اندکی بیش از ۲۰ میلیارد دلار کاهش یافته است و این نشان می‌دهد که با چه مشکلاتی جامعه ما روبرو است.

رئیس جمهور در عین حال تاکید کرد که باید روی پای خود بایستیم و به درون بنگریم و از توانمندی‌های داخلی استفاده کنیم و چشممان به بیرون نباشد اما این واقعیت هم هست که بدون تعامل با جهان، زندگی سخت و گاهی در مواردی ناممکن است.

روحانی گفت: باید روی پای خود بایستیم و شرایط تعاملی با جهان را فراهم کنیم چرا که دشمن می‌خواهد رابطه ما با جهان را با اخلال مواجه کند.

وی همچنین با قدردانی از فداکاری و تلاش‌های انجام شده از سوی کادر بهداشت و درمان کشور که از ابتدای شیوع ویروس کرونا به میدان آمده و برای حفظ سلامت و جان مردم از هیچ کوششی دریغ نکرده‌اند، گفت: امروز به لطف تلاش‌های انجام شده در حوزه بهداشت و درمان می‌توانیم بدون دراز کردن دست نیاز به سوی دیگران روی پای خود بایستیم.

رئیس جمهور تصریح کرد: در زمینه تولید تجهیزات پزشکی و داروی مورد نیاز، شرکت‌های تولید دارو و تجهیزات بار سنگینی بر دوش داشتند و با اقدامات خوب انجام شده از سوی این شرکت‌ها و همچنین شرکت‌های دانش بنیان، امروز ۹۵ درصد نیاز دارویی جامعه در داخل کشور تأمین می‌شود.

روحانی افزود: با وجود تمامی این مشکلات، همه نیازهای کشور به کالاهای اساسی را در شش ماه نخست امسال به میزان سال گذشته تأمین کرده‌ایم و به رغم رشد منفی ۳.۵ درصدی سه ماه نخست امسال به دلیل شیوع کرونا و قطع صادرات و واردات، شاهد رشد مثبت در تیرماه و مردادماه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته هستیم.

وی تاکید کرد: دشمن به رغم مشکلاتی که برای ما در بخش اقتصادی ایجاد کرده اما در رسیدن به هدف استراتژیک خود و تمامی هدف‌های سیاسی و حقوقی نه تنها ناموفق بوده بلکه دچار شکست‌های کم نظیر نیز شده است.

رئیس جمهور تصریح کرد: دشمنان مردم ایران که برای تحقق اهداف خود در مقاطعی شورای امنیت را حیاط خلوت خود می‌دانستند در طول ماه‌های اخیر حداقل سه شکست تاریخی را متحمل شده و نتوانستند بیشتر از ۲ رأی در میان ۱۵ عضو این شورا به دست آورند.

روحانی موضوعات مهمی همچون طرح تمدید تحریم تسلیحاتی ایران و تلاش برای فعال کردن مکانیسم ماشه از سوی آمریکا بر مبنای قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل را از جمله مواردی عنوان کرد که آمریکایی‌ها در به نتیجه رساندن آن در شورای امنیت با شکست تاریخی مواجه شدند.

وی همچنین به موفقیت‌های حقوقی ایران در دادگاه بین‌المللی لاهه در مقابل آمریکا اشاره کرد و افزود: موفقیت‌های سیاسی و حقوقی به دست آمده برای ایران در مقابل آمریکا در تاریخ کشور بی نظیر بوده است.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان به موفقیت‌های علمی دانشگاه‌های کشور در عرصه جهانی اشاره کرد و با ارزشمند خواندن این موفقیت‌ها، گفت: اگر ۷ سال قبل یک دانشگاه ایران در فهرست دانشگاه‌های برتر جهان قرار داشت، امروز ۴۰ دانشگاه ما در جمع دانشگاه‌های برتر جهان قرار دارد و در نوآوری علمی جایگاه ما از ۱۲۰ به ۶۵ ارتقا یافته که نشان می‌دهد حرکت خوبی در نوآوری طی ۷ سال گذشته انجام شده است.

روحانی با اشاره به افزایش یکصد برابری تعداد شرکت‌های دانش بنیان در کشور و افزایش ۶۰۰ برابری درآمد این شرکت‌ها طی ۷ سال گذشته، گفت: امروز دانشگاه‌های ما خودکفا شده‌اند و اگر همکاری دانشگاه با بخش تولید، شرکت‌های دانش بنیان و کارخانه‌های نوآوری بیشتر شود می‌توانند به زودی از بودجه دولتی بی نیاز شوند.

وی در عین حال تاکید کرد که تأمین نیازهای ضروری دانشگاه‌ها از اولویت‌های اصلی دولت است.

رئیس جمهور همچنین با بیان اینکه امروز روز تاب‌آوری مضاعف ملت ایران در برابر تحریم بی سابقه و توطئه‌های دشمنان و تاب‌آوری در برابر ویروس خطرناک کرونا است، گفت: این تاب‌آوری مضاعف در سایه اعتماد و امید امکان پذیر است.

روحانی با تاکید بر اهمیت امید آفرینی و ایجاد اعتماد در میان مردم و اهمیت نقش دانشگاه در این زمینه، اظهار کرد: اگر ملتی به خودش اعتماد نداشته باشد و احساس کند در برابر فشار بیرونی دشمنان شکسته می‌شود، آن ملت در تحقق اهداف ملی خود موفق نخواهد شد و اگر بنا باشد به آینده امید نداشته باشیم، نمی‌توانیم در برابر مشکلات مقاومت کنیم.

وی تصریح کرد: به رغم شرایط سخت تحصیلی امسال دانشگاهیان می‌توانند با دادن امید و نشاط به جامعه شرایطی ایجاد کنند که مردم با اضطراب کمتر و حتی بدون اضطراب و با امید به آینده، مسیر خود را در توسعه و پیشرفت کشور و مقابله با مشکلات ادامه دهند.

پیش از سخنان رئیس جمهور، رؤسای دانشگاه‌های تهران و علوم پزشکی تهران، نمایندگان اساتید دانشگاه و دانشجویان و همچنین وزیران علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت و درمان و آموزش پزشکی طی سخنانی به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود پرداخته و حمایت دولت از دانشگاه و مراکز علمی و آموزشی و حل مشکلات این حوزه را خواستار شدند.

کد خبر 444016

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.