به گزارش خبرنگار ایمنا، پورمحمد شریعتینیا در یک گفتوگوی برخط اظهار کرد: شورای پنجم با یک لیست انتخاب شد و در ادامه راه یکی از افراد جبهه مقابل سیاسی این لیست جایگزین شد اما قسم خوردیم که براساس شرح وظایف خود و به دور از اهداف سیاسی عمل کنیم.
وی با بیان اینکه شهردار اصفهان اختیار داشت نیروهای مورد اعتماد و افرادی که میتوانست با آنها کار کند را انتخاب کند، افزود: نیروهایی که در دورههای قبل معاون شهردار یا شهردار منطقه بودند اکثراً ادامه فعالیت دادند؛ آنهایی که توان و تمایل به ادامه فعالیت داشتند ماندگار شدهاند و شورای شهر نیز از عملکرد آنها راضی است.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با تاکید بر اینکه موضوعات سیاسی را بر تعهد و تخصص ترجیح نمیدهیم، تصریح کرد: انتصابات خانوادگی که قبلاً وجود داشت تقریباً در این دوره رفع شده و شورای شهر سعی کرده بعد نظارتی خود را افزایش دهد.
تذکر به شهردار با هدف کاهش فساد است
وی با اشاره به تذکر اعضای شورا به شهردار درباره برخی تخلفات در شهرداری، ادامه داد: اینطور نیست که فساد در این دوره شکل گرفته باشد بلکه از گذشته بوده و پس از این نیز احتمالاً باقی خواهد ماند بنابراین هدف از تذکر به شهردار این است که برای کاهش فساد و رفع اثرگذاری رانت در شهرداری اهتمام خود را بکار گیرد.
شریعتینیا با بیان اینکه در راه مبارزه با فساد نیاز به همراهی مردم داریم تا عدالت اجتماعی را در حوزه اختیارات خود محقق کنیم، خاطرنشان کرد: شورای شهر نمیتواند مستقیماً به این موضوع ورود کند زیرا شرح وظایف شورا در قانون مشخص و از کارهای اجرایی منع شده است اما در قالب تذکر و نطق و حتی بهصورت خصوصی در جلسات هماندیشی شورا و شهرداری برای تسهیل امور مردم نکات لازم را به شهردار منتقل میکنیم.
وی با تاکید بر اینکه مقابله با تخلف یک شخص یا منطقه یا سازمانی که دچار انحراف شده و نیاز به اصلاح دارد باید از طریق راهکار قانونی دنبال شود، اضافه کرد: شهردار اصفهان در این خصوص وسواس زیادی دارد و هربار موردی درباره فساد در شهرداری توسط اعضا تذکر داده شده، به خوبی ورود کرده است.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: عموم کارکنان شهرداری صادقانه فعالیت میکنند بنابراین اگر از وجود رانت و پارتیبازی در صحن شورا صحبت میشود منظور همه کارکنان شهرداری نیست بلکه تعداد اندکی اند که مردم و حتی کارمندان درستکار شهرداری نیز از رفتار آنها ناراضی هستند.
نظارت شورا بر معاملات و پروژههای شهرداری
وی گفت: اعضای شورای شهر در کمیسیونهای معاملاتی، سازمانها و هیئت مدیره شرکتهای وابسته به شهردار به عنوان ناظر حضور داشته و بر تمام معاملاتی که در حوزه اختیاراتشان است نظارت دارند.
شریعتینیا افزود: مواردی که در اختیار شهردار نیست بهصورت لایحه در کمیسیونهای تخصصی بررسی و نظارت میشود و برای تحقق باید به تصویب شورای شهر برسد بنابراین شهروندان اگر تخلفی طی این فرآیندها وجود داشت به شورا گزارش بدهند تا نظارت قویتری بر عملکرد شهرداری داشته باشیم.
وی ادامه داد: فعالیتهای عمرانی چه آن دسته که توسط سازمان عمران عملیانی میشود چه فعالیتها و پروژههایی که به پیمانکاران سپرده شده، توسط مهندسان ناظر بررسی میشود و اگر معایبی در این خصوص باشد، شورا بر آن نظارت خواهد داشت.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه بودجه یکی از مهمترین ابزار شورا برای نظارت بر عملکرد شهرداری است، گفت: شهرداری براساس بودجهبندی و بدون انحراف از آن باید حرکت کند و در هر بخشی نیاز بود، در اصلاح و متمم بودجه و در نهایت در تفریغ بودجه مغایرتها برآورد شده و مجوز قانونی آن توسط شورای شهر صادر میشود.
وی خاطرنشان کرد: قطعاً امکان ورود همه مردم به مدیریت مسائل شهری وجود ندارد بنابراین اعضای شورای شهر نمایندگان آنها در این زمینه هستند اما همین نمایندگان باید در خصوص مسائل مختلف در جریان قرار بگیرند و مردم نباید همیاری آنها را رها کنند.
شریعتینیا با بیان اینکه تا وقتی شهروند منتقد مؤثر و مطالبهگر نداشته باشیم در انجام کارها اهمال میشود، افزود: اعضای شورا حتی اگر مسئولیتپذیر باشند، به دلیل آنکه نمیتوانند تمام مسائل شهر را رصد کنند، نمیتوانند وظایف خود را بخوبی انجام دهند.
نظر شما