به گزارش ایمنا، کاظم خاوازی با اشاره به جذابیتهای بخش کشاورزی، اظهار کرد: رصد مسائل کشور حاکی از دستگیری بخش کشاورزی در زمان تنگنا و فشارهای ناخواسته است و بخش زیادی از موضوع اقتصاد بدون نفت شاید از طریق این بخش قابل تحقق باشد. کشاورزی بخشی بسیار جذابی است که اگر برنامههای دقیقی برای استفاده از آن نوشته شود، میتوان با عوائد آن درب چاههای نفت را برای همیشه بست.
وی افزود: با این وجود، بخش کشاورزی در سالهای گذشته مغفول مانده و متناسب با ظرفیتها و پتانسیلها به آن توجه نشده است، در حالی که توجه ویژه به آن میتواند تضمینکننده آینده همه فرزندان این رمز و بوم باشد.
وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشانکرد: به جرأت میتوان گفت در جهان، هیچ کشوری به اندازه ایران پتانسیل آبزیپروری ندارد، همچنین سرزمینهای ناشناختهای مثل استان سیستان و بلوچستان داریم که میتواند قطب تولید میوههای گرمسیری باشد.
وی با بیان اینکه بخش کشاورزی مظلوم واقع شده، به بخش صنعت اشاره کرد و گفت: اگر همانقدر که به صنعت خودروسازی داخلی توجه شده بود به ظرفیتهای تولید ادوات و ماشینآلات مورد نیاز بخش کشاورزی توجه میشد، میتوانستیم در تولید محصولات، همچنین بهرهوری آب ارتقای فوقالعادهای داشته باشیم.
خاوازی با بیان اینکه ضریب مکانیزاسیون از ۱.۲ در ابتدای دولت به ۱.۸ در حال حاضر ارتقا یافته است، گفت: در هفت سال گذشته بیش از ۱۱ هزار تراکتور در کشور تولید شد، اما کشاورزان هنوز برای دریافت امکانات اینچنینی در صف و نوبت هستند.
وی خواستار احداث دهها کارخانه تولید تراکتور، کمباین و ادوات کشاورزی در کشور به منظور ورود سریعتر فناوری به بخش کشاورزی شد و گفت: در مجموع، نگاه جامع و کامل عملیاتی و اجرایی نسبت به این بخش در مقایسه با سایر بخشها ضعیف است، در حالی که میتواند تأثیر زیادی در اشتغالزایی و صادرات داشته باشد.
این عضو کابینه دولت تاکید کرد: امکانات زیادی از جنگل، مرتع، آب، خاک، زراعت، بیابان و حتی آب در اقیانوس هند در اختیار داریم که هر یک از آنها میتواند منابع عظیمی از اشتغال، ارزآوری و درآمدزایی برای کشور به دنبال داشته باشد.
وی با یادآوری اینکه گستره فعالیت وزارت جهاد کشاورزی از اعماق اقیانوس تا نوک قله کوهها و دل جنگلها است، خاطرنشانکرد: در موضوع گیاهان دارویی ایران میتواند یکی از قطبهای بزرگ جهان باشد، همچنین با توسعه زراعت چوب میتوان فاضلابها را جذب کرد و ارزآوری داشت.
خاوازی اظهار کرد: ذخایر عظیمی در خلیجفارس، دریایعمان و دریای خزر داریم که به آنها توجه نشده است، در حالی که محیطی مناسب در تولید جلبک و آبزیان هستند که هر یک از آنها علاوه بر تغذیه، در علم پزشکی نیز کاربرد داشته و منشایی برای اشتغالزایی و درآمدزایی است.
وزیر جهاد کشاورزی، به حجم عظیم نقدینگی کشور اشاره کرد و گفت: جذب این نقدینگی میتواند علاوه بر سرمایهگذاری در بخش، به ارتقای نشاط و شادابی جامعه کمک کند.
وی اضافه رد: این در حالی است که بهطور مثال میوه عناب و نحوه استفاده از آن هنوز در کشورمان به خوبی شناسانده نشده، در استفاده از زرشک و زعفران و بازار رسانی آنها مشکل داریم و در بخشی همچون ماهیان زینتی ظرفیت بالایی برای صادرات به خارج از کشور وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه در بحث آبخیزداری اتفاقات بسیار مثبتی در سالهای گذشته رخ داده، به برنامههای بیابانزدایی و زراعت چوب -که یکی از آرزوهای همه مسؤولان بوده- اشاره کرد.
کاهش فشار به جنگلها با اجرای زراعت چوب
وزیر جهاد کشاورزی گفت: امسال زراعت چوب در گسترهای به وسعت حدود ۳۰ هزار هکتار برنامهریزی شده تا فشار بر جنگلها کاسته شده و مساله توقف برداشت و تنفس جنگل که رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید زیادی داشتند، تحقق یابد.
وی با تاکید بر اینکه کارهای زیادی در بخش کشاورزی انجام شده که باید به اطلاع مردم ایران برسد، افزود: باید ظرفیتهای موجود در بخشهای مختلف را به خوبی منعکس کنیم تا سرمایهگذارها تشویق به حضور در این بخش شوند.
منبع: ایرنا
نظر شما