به گزارش خبرنگار ایمنا، آیدا مهربان در بازدید از مراحل آماده سازی مؤسسه فرهنگی هنری فارسی زبانان (آیتا) در خصوص ورود شهر مشهد به این مقوله، اظهار کرد: پیرو تأسیس این مؤسسه در دو سال گذشته از سوی معاون پیشین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیرکل فعلی کمیسیون ملی یونسکو-ایران، به عنوان مبتکر این ایده ارزشمند، پیشنهاد شد تا مرکزیت این مؤسسه به جای استقرار در تهران در شهر مشهد باشد و البته این پیشنهاد از طرف شهرداری مشهد پذیرفته شد.
وی افزود: پیرو پیگیریهای معاون سابق برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری مشهد، در مقوله پیوستن به شبکه شهرهای یادگیرنده، میتوان شهر مشهد را در حال حاضر جزو شهرهای یادگیرنده، دوستدار کودک و مطرح در زمینه ادبیات فارسی (برند سازی زبان فارسی) به شمار آورد.
سرپرست معاونت برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری مشهد به اقدامات شهرداری مشهد در خصوص آماده سازی برای آغاز به کار مؤسسه فرهنگی هنری فارسی زبانان (آیتا)، گفت: در حال حاضر ساختمانی به مساحت ۴۰۰ مترمربع واقع در سه راه ادبیات که مزین به نام «ادبیات» نیز است، انتخاب و در حال بهسازی و آمادهسازی برای آغاز به کار این مؤسسه است.
مهربان در خصوص اهداف تأسیس مؤسسه فرهنگی هنری فارسی زبانان (آیتا) خاطرنشان کرد: این مؤسسه قرار است محلی برای اقدامات مشترک سه کشور فارسیزبان ایران، افغانستان و تاجیکستان باشد، آیتا ( ITA ) هم ابتدای نام انگلیسی این سه کشور است که عالیترین رکن این مؤسسه، هیئت وزیرانِ معرفیشده از سوی سه کشور خواهد بود که دبیرکل را انتخاب کرده و مؤسسه آغاز به کار میکند.
وی با بیان اینکه اقدامات متعددی مانند برگزاری رویدادها، کمپینها و جشنوارههای مختلف، تجلیل از مفاخر فارسیزبان، برقراری ارتباط میان کتابخانه ها، موزهها و مراکز فرهنگی سه کشور و سایر فارسیزبانانِ ساکن در اقصی نقاط جهان از اهداف تأسیس این مؤسسه است، تصریح کرد: مقرر شده مشهد، مرکزی برای تعاملات ادبی فارسیزبانان جهان باشد.
سرپرست معاونت برنامهریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری مشهد تاکید کرد: حضور برادران و خواهران مسلمان و همزبان افغانستانی در شهر مشهد که فرهنگی همسو با ما دارند، پتانسیل خوبی برای برقراری ارتباط میان اهالی ادب فارسی دو کشور فراهم میآورد، ضمن اینکه توجه جدی نیز باید به سوی تاجیکستان به عنوان کشوری با فرهنگ و خاطرات مشترک داشته باشیم از این رو شهرداری مشهد تمام بسترهای لازم برای تقویت مؤسسه فارسیزبانان یا همان مؤسسه آیتا را فراهم کرده تا با همکاری دو کشور دوست و برادر یعنی افغانستان و تاجیکستان، بستر بسیار بهتری برای درخشش و پایداری و بقای زبان و ادبیات فارسی فراهم کنیم.
به گزارش ایمنا، امروزه کلان شهرهای جهان با تقویت ظرفیتها و توانمندیهای خود در حوزههای مختلف فرهنگی، علمی، هنری و اقلیمی و … به ارائه تصویری جذاب از خود اقدام کرده و به منظور جذب گردشگر و سرمایه گذار رقابت میکنند.
این رقابت از پایههای اصلی اصطلاحی به نام برندینگ شهری است که در آن تمام تلاش مدیران شهر در جهت ارائه روشهایی است که بتواند تصویری از محصول، خدمت و یا ویژگی جذاب شهر را به چشم مخاطبان و بازدیدکنندگان عرضه کند.
با توجه به این مفاهیم شهرداری مشهد از سال ۱۳۹۶ با توجه به وجود آرامگاه فردوسی شاعر شهیر ایرانی اقدام به برجسته کردن ادبیات فارسی در این شهر کرد؛ فارسی زبانان فرزندان فردوسی هستند و در دامان او پرورش یافتهاند، چرا که شاهنامه، نامه هزارههای فرهنگ و هنر ایرانی است و اگر فردوسی در تاریخ سر بر نمیآورد و شاهنامه را نمیسرود چه بسا کشورهای فارسی زبان امروز با زبان شورانگیز و شیرین فارسی سخن نمیگفتند.
وجود این حقیقت فرهنگی مدیران ارشد معاونت برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری مشهد را بر آن داشت تا ارتباطات بسیار خوبی در حوزه دیپلماسی مؤسسات بینالمللی انجام دهند.
پیوستن مشهد به شبکه شهرهای یادگیرنده در تیرماه ۱۳۹۸ و مهمتر از آن ایجاد ظرفیتی به عنوان مؤسسه فرهنگی هنری فارسی زبانان با نام اختصاری " آیتا " نتیجه تلاش و ابتکاری از کشور ایران بوده است.
این مؤسسه در بهمن ماه ۱۳۹۵ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و رئیس جمهور این مصوبه را برای اجرا در نیمه اسفند ماه همان سال به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغ کرد.
همراستا با این اقدامات، بحث شهر دوستدار کودک نیز با همکاری یونیسف در دستور کار قرار گرفت.
نظر شما