به گزارش ایمنا و به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت، سعید نمکی در جلسهای با حضور سرپرست دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت و مسئولین این حوزه، با بیان اینکه طب سنتی در سرزمین ما دیرینهای بسیار برجسته دارد، اظهار کرد: با مطالعه تاریخ طب این مرز و بوم، درمیابیم آنچه به عنوان طب بوعلی سینا وجود دارد، برگرفته از طب جالینوسیست؛ طب اسلامی نیز برگرفته از طب جالینوسی است؛ یعنی وقتی از طب اسلامی صحبت میکنیم، منظور طب سنتی ما است که طبیبان مسلمان آن را دنبال میکردند.
وی افزود: نکته دیگر اینکه آنچه ما به عنوان وزارت بهداشت و مجموعه متولی نظام سلامت باید دنبال کنیم، این است که نقش خرافه و شارلاتانیزم را از طب سنتی جدا کنیم. در واقع این موضوع یکی از رسالتهایی است که باید دنبال کنیم، چراکه به گونهای برخی عطاریها و دکانها، در عین عوام فریبی، ضربه حیثتی بزرگی به ریشههای طب سنتی کشور وارد میکنند. یعنی طب سنتی را در برابر دانشمندان طب نوین نیز بی اعتبار میکنند، باید خیلی مراقبت کنیم که موج ما را به سمت خرافه و عدم مبانی علمی نبرد.
وزیر بهداشت با اشاره به سفرهای متعدد به کشورهای مختلف از جمله چین، هند، اسلوونی، آلمان کانادا و فرانسه به منظور آشنایی با ظرفیتهای طب مکمل و طب جایگزین، اضافه کرد: در سفرهایی که داشتم، تقریباً جایی را که در بحث Traditional medicine و alternative medicine معتبر باشد، ندیدم و این موضوع باعث شد نگاه تازهای به بحث Traditional medicine و alternative medicine در دنیا پیدا کنم و باید تاکید کنم که امروز در دنیا به دلیل جا ماندن طب نوین از پاسخگویی به دردهای نوپدید و بیماریهای صعب العلاج مانند، سرطانها و مشکلات روحی و روان و ناخوشیهای متعدد، که با داروهایی شیمیایی دیگر قابل درمان نیستند، باید به سایر ظرفیتها در طب توجه کرد.
وی خطاب به دست اندرکاران حوزه طب ایرانی، تاکید کرد: خواهشم این است که خط قرمزها و مرزبندیهای ما را از خرافه و علم جدا کنید. اگر این اتفاق نیفتد، از یک طرف، در سیاه چاله شیادان گرفتار شده و از طرف دیگر، مورد هجمه علمای مدرنی که این طب را قبول ندارند، قرار میگیریم.
نظر شما