مریم کاظمی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه امسال شعار هفته شیر مادر "شیر مادر، کودک سالم، ایمنی بیشتر در برابر کرونا، سیارهای سالم" است، اظهار کرد: تغذیه با شیر مادر روش بینظیر برای تأمین غذای ایدهآل برای رشد و تکامل مطلوب شیرخواران است.
وی ادامه داد: تغذیه با شیر مادر یک راه طبیعی، جهانی و آرامش بخش تغذیه و پرورش کودکان است، کودکانی که با شیر مادر تغذیه میشوند، در مقایسه با شیر خشک خواران کمتر دچار اضافه وزن و آلرژیها میشوند و از بهره هوشی بالاتری برخوردارند.
کارشناس ترویج تغذیه با شیر مادر معاونت بهداشت با توضیح اینکه شیر مادر ارتباط عاطفی بسیار قوی بین مادر و فرزند ایجاد میکند، افزود: شیر خوردن نوزاد هم سلامت روانی مادر را تقویت کرده و هم به نیازهای نوزاد پاسخ میدهد و پایه مستحکمی را برای تعادل روحی و روانی او در آینده نزدیک بنا میکند.
وی با تاکید بر اینکه شیر مادر خواران از تکامل شخصیتی و اجتماعی بهتر و ضریب هوشی بالاتری برخوردارند، اضافه کرد: اگرچه تغذیه با شیر مادر راه طبیعی تغذیه شیرخواران است، اما مادران نیاز به آموزش، حمایت و تحکیم اعتماد به نفس برای ارتقای مهارتهای خود در شیردهی و پیشگیری و حل مشکلات خود دارند، این حمایت باید توسط خانواده، جامعه و سیستم بهداشتی برای مادران فراهم شود.
کاظمی با اشاره به اهمیت تغذیه با شیر مادر از دیدگاه اسلام، خاطرنشان کرد: در تمام منابع اسلامی همچون قرآن کریم، روایات پیامبر و معصومین و کتابهای فقهی مطالب جالب و مهمی در مورد تغذیه با شیر مادر و آثار و احکام آن وجود دارد.
وی بر سودمندیهای ویژه تغذیه با شیر مادر برای کودک، مادر و جامعه تاکید و اظهار کرد: بیش از ۱۴ قرن است که در آموزشهای اسلامی با جامعترین، زیباترین و قویترین انگیزشها نکات مهمی درباره شیر مادر در قالب توصیهها و آموزشها مطرح شده است، آگاهی از این توصیهها و استفاده به جا از آنها کارآمدترین و مؤثرترین انگیزههای ترویج تغذیه کودکان با شیر مادر را در پی خواهد داشت.
کارشناس ترویج تغذیه با شیر مادر معاونت بهداشتی با بیان اینکه باید با تلاشی سازنده و مؤثر برای ترویج تغذیه با شیر مادر کمک کنیم تا مادران نیز با انگیزههای درونی بیشتری وظیفه شیر دادن به فرزندشان را انجام دهند، گفت: در دو دهه اخیر به دنبال دستیابی مجامع علمی جهان به شناختی نو و همه جانبه نسبت به ارزش، اهمیت و نقش شیر مادر در تأمین سلامت و بقای کودک شاهد رویکرد جهانی درباره ترویج تغذیه با شیر مادر بودهایم.
وی ادامه داد: تقریباً هر ماهه اطلاعات جدیدی حاکی از اهمیت شیر مادر برای حفظ و ارتقای سلامت، رشد و تکامل مطلوب کودکان و حتی باقی ماندن آثار استثنایی آن بر سلامت دوران بزرگسالی کسانی که دوران شیرخواری را با بهره گیری از شیر مادر پشت سر گذاشتهاند، منتشر میشود.
نظر شما