به گزارش ایمنا به نقل از روابط عمومی سازمان غذا و دارو، محمدرضا شانه ساز درباره قیمت داروی رمدسیور و فاویپیراویر، اظهار کرد: در شریطی داریم صحبت میکنیم که اگر قیمتهایی را که در دنیا عرضه میشود، نگاه کنیم، میبینیم که قیمت خوبی است. باید توجه کرد که هر دانه از نوع برند این داروها بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ دلار است و نوع ژنریک یکی از این داروها ۷۴ دلار است. بنابراین قیمت این داروها نشان میدهد که همچنان در کشور ما رعایت حال بیمار و مصرف کننده، به عنوان یک مقوله اصلی مدنظر وزارت بهداشت هست.
وی افزود: به هر حال این دارو جدید است و با توجه به شرایط خاصی که در دنیا وجود دارد، تولید و عرضه میشود. ما در زمان کوتاهی موفق شدیم که این دارو را در داخل و با قیمتی بسیار پایینتر از قیمتهای بین المللی تولید کنیم که یقیناً ارزشمند است.
شانه ساز ادامه داد: البته هنوز هیچ دارویی که بتوان ۱۰۰ درصد ادعا کرد که در درمان کرونا میتواند مؤثر باشد، شناخته نشده است، اما تلاش ما این است که آخرین یافتههای موجود در دنیا را در اختیار تیم پزشکی قرار دهیم، این داروها را با هماهنگی وزارت بهداشت تهیه کردیم و در اختیار قرار دادیم. طبق سهمیه بندی که با همفکری معاونت درمان انجام شده، رمدسیویر در اختیار بیمارستانها و دانشگاههای علوم پزشکی به صورت محدود قرار گرفته و انتظارمان این است که دقت لازم در زمینه تجویز انجام شود.
وی درباره بالا بودن قیمت این دارو برای برخی از مردم، اظهار کرد: این دارو قطعاً فقط داروی بیمارستانی است و نباید در خارج از فضای بیمارستان تجویز و استفاده شود. آن هم در بخشهایی که بیماران کرونایی در آن بستری هستند و زیر نظر رشتههای خاص تخصصی باید تجویز شود. باید توجه کرد که این داروها ضدویروسی هستند و قطعاً مصرف بی رویه آن میتواند مقاومت ویروسی داده و اندک بارقه امید هم از بین برود. ما تحت نظارت رؤسای دانشگاه و معاونتهای غذا و دارو رمدسیویر را به صورت کاملاً کنترل شده در اختیار قرار میدهیم.
وی تاکید کرد: از پزشکان میخواهم که در تجویز بسیار دقت کنند و به دستورالعملها توجه کنند. از مردم هم میخواهم که اگر تجویز شد، این داروها را با هر قیمتی از ناصرخسرو و بازار سیاه تهیه نکنند، ما گزارشات زیادی داشتیم که چیزی که از ناصرخسرو تهیه شده بود، رمدسیویر نبود، بلکه آنتی بیوتیک هایی بوده که با قیمتی گزاف از سوی عدهای سودجو در اختیار مردم قرار داده شده بود. اگر این دارو در بیمارستان تجویز شود، حتماً در اختیار بیمار قرار میگیرد. اگر در خارج از بیمارستان هم تجویز شود، قطعاً مورد نیاز بیمار نیست. البته حتماً همکارانمان در سازمانهای بیمه گر بر روی کاهش بار هزینهای این دارو بر مردم کار خواهند کرد.
وی درباره کمیاب شدن داروی آزیترومایسین، گفت: این دارو موجود است و جزو داروهایی است که هم ماده اولیه اش و هم در چند کارخانه محصول نهایی آن در کشور تولید میشود. این دارو در پروتکل ابتدایی کرونا وجود داشت و اکنون هم موجود است. اگر موردی از کمبود گزارش شده باشد، معاونتهای غذا و دارو در دانشگاهها میتوانند آن را در اختیار مراکز قرار دهند.
شانه ساز درباره وضعیت تولید واکسن، تصریح کرد: به دلیل پیچیدگی ساختار ویروس کرونا، تهیه واکسن آن هم با پیچیدگیهایی همراه است. یک ویروس پیچیده با رفتارهای پیش بینی نشده است. نمیتوان انتظار داشت که واکسن به راحتی تهیه و تولید شود. کشورهای زیادی دارند در این حوزه کار میکنند و ایران هم پا به پای کشورهای اول در این حوزه دارد کار میکند. یقیناً رقابتی بر سر دسترسی زودتر به این دارو است و کشورها باید از الان به فکر باشند که این واکسن را برای نیاز بیماران تهیه کنند. ما هم از کشورهای مختلف عقب نیستیم. سابقه تحریم نشان داد که دشمنان ما رفتار انسانی درستی ندارند ما داریم تلاش میکنیم که خودمان به این موضوع دست پیدا کنیم و در چند شرکت داریم بر روی این موضوع کار میکنیم، اما نباید انتظار داشت که در زمانی کوتاه به این موضوع دست پیدا کنیم.
نظر شما