دانش فنی تولید واکسن دامی توسعه می‌یابد

اقدامات علمی و فناورانه برای توسعه دانش فنی تولید واکسن‌های دامی با راه‌اندازی ۵ شتاب‌دهنده سرعت می‌گیرد.

به گزارش ایمنا و به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این اقدامات در کنار تأمین بهداشت و سلامتی دام، به پیشگیری از انتقال بیماری‌های مشترک میان انسان و حیوان نیز کمک می‌کند.

صنعت واکسن، صنعتی قدیمی و کاربردی در جهان است. این شیوه درمانی کمک کرده تا بعضی بیماری‌های کشنده در طی قرن‌ها ریشه کن شود. بیش از هفده سال از تاریخی که سازمان جهانی بهداشت رسماً اعلام کرد برای نخستین بار آبله از سطح کره زمین ریشه‌کن شده است، می‌گذرد؛ این اتفاق با کمک اجرای طرح جهانی واکسیناسیون عملی شد.

با ریشه‌کن شدن آبله در جهان هر سال بالغ بر یک میلیارد دلار پول پس‌انداز می‌شود و این رقم بزرگ دلیل مهمی بر ضرورت توسعه فنی واکسن‌های انسانی و حیوانی در دنیا محسوب می‌شود. ایران کشوری است که از گذشته‌های دور در این حوزه فعالیت داشته اما چند سالی است که این حوزه فناورانه چندان رونقی ندارد.

شکل‌گیری زیست‌بوم فناوری و نوآوری برای پر کردن همین خلاءها و نواقص بود؛ از این رو ۵ شتاب‌دهنده به میدان آمدند تا در حوزه تولید واکسن‌های دامی، کشور را یاری کنند. در این حوزه فناورانه ۴ شرکت دانش‌بنیان فعال هستند. واکسن‌های تولیدی در حوزه دامی ۱۹، طیور ۱۱ و آبزیان ۱ عدد است؛ البته ۶ شرکت نوپا هم به این زیست‌بوم افزوده شده است.

این زیست‌بوم با حمایت ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شکل گرفته و قرار بر این است که با تلاش‌های ستاد و دیگر بازیگران این حوزه، تعداد این واکسن‌های تولیدی بیشتر شود.

کد خبر 435973

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.