به گزارش خبرنگار ایمنا، سیدحسن رسولی در جلسه علنی امروز شورای شهر تهران در بررسی اصلاح «اساسنامه شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران»، اظهار کرد: ماده ۸۴ قانون شهرداری، ما را موظف میکند که برای راه اندازی و تأسیس شرکتها، حتماً تاییدیه وزیر کشور را داشته باشیم. همچنین در بند ۱۵ ماده ۸۰ قانون شوراها نیز این تکلیف را متوجه شورا و شهرداری کرده است.
وی با اشاره به اینکه پیش از این اعضای شورای شهر تهران به اساسنامه نمونه سازمانهای شهرداری تهران رأی دادهاند، افزود: اصلاحیه مذکور در عمل به این دو ماده قانونی ذکر شده است. برای این منظور نیز با وزارت کشور هماهنگیهای لازم شده است.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران تاکید کرد: در سال ۹۵ شورای شهر، نسبت به تصویب اساسنامه شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری اقدام کرد اما وزارت کشور این مصوبه را تأیید نمیکند و تأیید نکردن وزیر کشور، بلااثر تلقی شدن مصوبه سال ۹۵ است.
رسولی با بیان اینکه هم اکنون اساسنامه این شرکت فاقد وجاهت قانونی است و مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران درخواست افزایش سرمایه دارد، تصریح کرد: اگر اعضای شورای شهر تهران به این اساسنامه رأی دهند، تکلیف شرکتهای شهرداری نیز مشخص خواهد شد.
وی با اشاره به تشکیل جلسات متعدد برای تهیه این اساسنامه با بخشهای مختلف وزارت کشور، شورای شهر و شهرداری تهران، اضافه کرد: تنها اختلاف در تهیه این اساسنامه عنوان این شرکت است که وزارت کشور معتقد بود که نام این شرکت به «شرکت سازماندهی اصناف و مشاغل» تغییر یابد که به دلیل مخالفت در بدنه شهرداری به صورت غیررسمی با وزارت کشور هماهنگ شد اگر با همین نام تصویب کنیم، مخالفتی نخواهند داشت.
عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: اینکه چرا نتوانستیم از همان فرمت اساسنامه نمونه سازمانها برای شرکتها نیز استفاده کنیم، برای این است که به لحاظ حقوقی و عملکردی تفاوت و تمایز آشکار بین قالبهای شرکتی و سازمانی وجود دارد بنابراین به ناچار باید رأی گیری داشته باشیم.
وی افزود: با وزارت کشور در اجرای بند ۱۵ ماده ۸۰ قانون شوراها و ماده ۸۴ قانون شهرداری هماهنگ شده تا اساسنامه این شرکت به عنوان اساسنامه تیپ شرکتهای شهرداری باشد که در صورت رأیگیری و تصویب، قابل تسری به همه شرکتهای متعلق به شهرداری تهران باشد.
به گزارش ایمنا، اساسنامه شرکت ساماندهی و مشاغل شهر تهران (سهامی خاص) با اصلاحات انجام شده در قالب یک ماده واحده و یک تبصره تهیه شده و مشتمل بر چهار فصل و ۶۲ ماده و ۹ تبصره است. اعضای شورای شهر تهران به این اصلاحیه رأی دادند.
نظر شما