به گزارش ایمنا، محمود قدیری با اشاره به شرایط ایمنی در برابر حریق واحدهای ۲۵ متری که پیش تر طرح آن مطرح شده بود، اظهار کرد: مقررات ملی ساختمان، برای هر نفر در ساختمانهای مسکونی ۱۸.۶ متر مربع فضا در نظر میگیرد بنابراین با این حساب در واحدهای ۲۵ متری تقریباً برای یک و نیم نفر فضا در نظر گرفته شده است. این یک تجربه بینالمللی است که میگوید در خانههای مسکونی حداقلی سرانه تصرف هر نفر ۱۸.۶ متر مربع است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر احتمالاً فضای کل این خانهها ۲۵ متر است و آشپزخانه، سرویس بهداشتی و.. در همین ۲۵ متر جاگذاری میشود.
معاون پیشگیری سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با اشاره به اینکه در یک خانه ۲۵ متری وسایل با فاصله بسیار کمی از یک دیگر قرار میگیرند و تراکم آنها زیاد است، گفت: این تراکمی که اتفاق میافتد فاصله میان بار اشتعال با منابع حرارتی مثل آب گرم کن و.. را کم میکند که به نظر میرسد وقوع حادثه را آسانتر میکند البته باید بررسی شود؛ ضمن اینکه اگر حریقی در این خانهها اتفاق بیفتد گاز مونوکسید به سرعت افراد را تحت تأثیر خود قرار میدهد. همانطور که حدود ۹۰ درصد حریقها در ساختمانهای کم ارتفاع و کوچک اتفاق میافتد که دلیل آن مجاورت منابع حرارتی در مقابل مواد قابل اشتعال است.
وی با بیان اینکه در خانههای کوچکتر از ۶۰ متر استفاده از آبگرم کنهای دیواری مجاز نیست گفت: استفاده از آبگرمکن های در فضای کوچک باعث مصرف سریع اکسیژن میشود.
قدیری گفت: اگر ساختمان پلههای امن داشته باشد میتوان امدادرسانی کرد اما این نگرانی پیش میآید که اگر یک ساختمان تعداد واحد زیادی در طبقات داشته باشد، جمعیت زیاد میشود و در حین وقوع حریق فرار از یک پله سخت میشود، اگر هم یک پله دیگر اختصاص داده شود مساحت زیادی را اشغال میکند و هزینههای ساخت را بالا میبرد و احتمالاً این هدف که خانهها ارزان باشد را نقض میکند.
معاون پیشگیری سازمان آتش نشانی تهران گفت: به نظر میرسد این خانههای ۲۵ متری از نظر ایمنی شایسته کشور نیست.
منبع: ایسنا
نظر شما