انتقاد از وجود نگاه جنسیتی در بکارگیری نیروی انسانی

نماینده نیشابور و فیروزه در مجلس از وجود نگاه جنسیتی در انتخاب دبیران کمیسیون‌ها انتقاد کرد.

به گزارش ایمنا به نقل از خانه ملت، هاجر چنارانی در نشست علنی امروز (یکشنبه، ۲۹ تیرماه) مجلس شورای اسلامی در تذکر آئین‌نامه‌ای با استناد به ماده (۲۲) آئین‌نامه داخلی مجلس که مربوط به نظارت هیأت رئیسه بر تمامی امور اداری، استخدامی و داخلی مجلس است، اظهار کرد: رئیس و هیأت رئیسه محترم مجلس نزدیک به دو هفته پیش دبیران کمیسیون‌های مجلس انتخاب شدند ولی متأسفانه مجلس شورای اسلامی شاهد نوعی تبعیض در این حوزه بود.

وی افزود: در ماده (۱۰۱) برنامه ششم توسعه تصویب کردیم و رئیس جمهور نیز در ۲۷ تیر ماه ۹۶ دستورالعملی را به ادارات برای اجرا ابلاغ کردند که بر این اساس باید نحوه انتخاب مدیران با اولویت برگزیدن مدیران زن در دستگاه‌های اجرایی به ۳۰ درصد افزایش یابد اما مجلس در انتخاب دبیران کمیسیون‌ها به این دستورالعمل پایبند نبودند در حالی که ما بانوانی در قوه مقننه داریم که از تحصیلات و شایستگی بالایی برخوردارند.

نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: چرا بانوان تحصیل کرده و شایسته قوه مقننه در آزمون انتخاب دبیران کمیسیون‌ها شرکت داده نشده‌اند در حالی که مقام معظم رهبری فرموده‌اند زن مسلمان ایرانی تاریخ جدیدی را پیش چشمان زنان جهان گشود که می‌توان زن بود ولی عفیف و محجبه و شریف بود و در عین حال در متن و مرکز نیز قرار داشت.

چنارانی یادآور شد: اگر به تعالی بنیان خانواده معتقد هستیم چرا اقدامی در این جهت صورت نمی‌گیرد. در پارلمان‌های دنیا شاهد هستیم زنانی که فرزند آوری دارند به عنوان نمایندگان نمونه و الگو به جهانیان معرفی می‌شوند، چطور می‌شود در جمهوری اسلامی ایران با وجود اعتقاد به تحکیم بنیاد خانواده اما اقدامی در عمل در این راستا صورت نمی‌گیرد.

وی تصریح کرد: امروز زنان در سنگر اقتصاد، سیاست و سایر حوزه‌ها دوشادوش مردان در حال مبارزه هستند و ما ۵۰ درصد رأی زنان را مطالبه می‌کنیم ولی متأسفانه در جهت تصویب قوانین حمایتی از زنان اقدامی صورت نمی‌گیرد.

نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی از هیئت رئیسه درخواست کرد بر اساس اصل (۱۰۱) قانون اساسی از دولت و سایر دستگاه‌ها درخواست نگاه ویژه‌تری به بانوان داشته باشند.

امیرحسین قاضی زاده هاشمی، نایب رئیس مجلس در پاسخ به این تذکر چنارانی گفت: هیئت رئیسه نیز معتقد است انتخاب‌ها باید بر اساس شایستگی باشد و هر نوع نگاه جنسیتی ناپسند و نادرست است. کسانی که شایستگی کسب سمتی در مجلس دارند باید مورد انتخاب قرار گیرند.

وی ادامه داد: البته این طور که من سوال کردم، برای انتخاب دبیر کمیسیون اصل ۹۰ یکی از بانوان انتخاب شده و در عین حال این مسئله قابل بررسی است.

کد خبر 434462

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.