به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، محمدابراهیم حسن نژاد با بیان اینکه بیمه اجباری یا فراگیر گندم در راستای جهش تولید تدوین میشود، اظهار کرد: در طرح بیمه فراگیر گندم، سهم گندم کاران از حق بیمه و همچنین خطرات مهم اقلیمی و قهری پیش بینی شده و با تصویب هیأت دولت اجرایی میشود.
به گفته وی، در طرح بیمه اجباری گندم، حق بیمه دولت ۷۰ درصد و حق بیمه گندم کاران ۳۰ درصد پیشنهاد شده تا تولید کنندگان قادر به پرداخت حق بیمه خود باشند.
قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی گفت: به دلیل آسیب پذیری مزارع و گندم دیم در برابر حوادث قهری و طبیعی مانند خشکسالی، سرمازدگی و سیل و همچنین خرده پا بودن اکثر کشاورزان، بسیار ضروری است که دولت یک بیمه ارزان و فراگیر برای محصولات استراتژیک ایجاد کند.
حسن نژاد با بیان اینکه بیمه اجباری یا فراگیر گندم به استناد قانون بهرهوری تدوین شده است، تصریح کرد: در قانون بهرهوری تاکید شده که وزارت جهاد کشاورزی میتواند در مورد محصولات راهبردی، در برابر خطرات طبیعی بیمههای اجباری تعریف کند.
وی گفت: گندم جزو محصولات استراتژیک است و جمعیت زیادی از کشاورزان به تولید این محصول مشغول هستند.
قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۳۰ درصد گندم کاران کشور زیر پوشش صندوق بیمه کشاورزی هستند. پیشبینی میشود با تصویب و اجرای طرح بیمه اجباری گندم در سال نخست، همه گندم کاران زیر پوشش این بیمه قرار گیرند. در ایران اجرای بیمه اجباری طیور بسیار نتیجه بخش بوده و برای این صنعت اطمینان ایجاد کرده است.
حسن نژاد با اشاره به اینکه برخی کشورها، محصولات مهم و راهبردی خود را بیمه اجباری میکنند، گفت: در ژاپن، برنج یک محصول استراتژیک است و زیر پوشش بیمه اجباری قرار دارد.
نظر شما