به گزارش ایمنا به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، مهدی فسنقری، معاون پژوهشی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، درباره اهداف راهاندازی پیلوت نسل پنج ارتباطات در پژوهشگاه ارتباطات اظهار کرد: ازجمله مهمترین اقدامات درگذر از نسلهای مختلف ارتباطات سیار به نسلهای نوین، اجرای پایلوت بهصورت محدود و سپس پیادهسازی آن در سطح وسیع است. در حال حاضر تعداد محدودی از کشورها، شبکه نسل پنجم شبکه ارتباطی را اجرا کردهاند اما بیشتر کشورها در حال پیادهسازی یا اجرای پایلوت آن هستند.
وی با اشاره به ویژگیهای اصلی نسل پنجم شبکه ارتباطی گفت: کاهش تأخیر، ظرفیت بالای دسترسی، قابلیت اطمینان بسیار بالا، ارتقا ارتباطات موبایل پهن باند و قابلیت اتصال و ارتباط اشیا در سطح بسیار وسیع ازجمله ویژگیهای نسل پنج ارتباطی است که این فناوری نوین ارتباطی را بهعنوان یک فناوری تحول ساز که سایر جنبههای فناوری را نیز متحول میکند مطرح ساخته است.
مجری طرح پایلوت 5G در پژوهشگاه ارتباطات ادامه داد: با توجه به تصویب طرح کلان نسل پنجم شبکه ارتباطی در پژوهشگاه در بهار سال جاری، برنامهریزی برای بهرهمندی همهجانبه از تمام ظرفیتهای علمی، فنی و اجرایی پژوهشگاه در طی ماههای گذشته انجام شد.
فسنقری تصریح کرد: اجرای پایلوت نسل پنجم ارتباطی در پژوهشگاه، اولین گام دستیابی به بستر توسعه و آزمون نسل پنجم شبکه ارتباطی در کشور است. پژوهشگاه با دارا بودن ظرفیت علمی و پژوهشی در کنار بهرهمندی از زیرساختهای دانشی و آزمایشگاهی مجهز، بهروز و گسترده، بهعنوان بازوی تحقیقاتی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، اولین گام عملیاتی و اجرایی برای ورود نسل پنجم شبکه ارتباطی به کشور را با آغاز عملیات پیادهسازی و اجرای پایلوت در محل پژوهشگاه در طی هفتهها اخیر، با دستور و حمایت ویژه وزیر ارتباطات و همکاری، هدایت، راهبری و مساعدت فراوان معاونت فناوری و نوآوری و معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رقمزده میخورد.
وی با تأکید بر اینکه با اجرای پایلوت و در ادامه، راهاندازی بستر توسعه و آزمون نسل پنجم شبکه ارتباطی در پژوهشگاه، امکان مشارکت و حمایت از استارتآپها، دانشگاهها، شرکتها و سایر بخشهای خصوصی برای بهرهبرداری از خدمات این پایلوت در لایههای مختلف توسعه شبکه، فراهم خواهد شد گفت: ایجاد زمینه توسعه بومی و داخلی زیرساختهای سختافزاری و نرمافزاری جهت ارائه سرویس در سالهای پیش رو، ازجمله مهمترین کاربردهای این پایلوت در ادامه پیادهسازی طرح کلان نسل پنجم شبکه ارتباطی در پژوهشگاه خواهد بود.
معاون پژوهشی پژوهشگاه ارتباطات تأکید کرد: دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی و پژوهشی، استارتاپها، شرکتهای دانشبنیان و سایر بخشهای متقاضی، میتوانند در لایههای مختلف فناوری نسل پنجم شبکه ارتباطی و بهتناسب پیشرفت این طرح در پژوهشگاه، جهت توسعه و تولید محصولات بومی خود از ظرفیت ایجادشده بهره برده و مورد حمایت قرار گیرند. در صورت تحقق بستر توسعه و آزمون نسل پنجم شبکه ارتباطی در پژوهشگاه، دستاوردهای بسیار ارزندهای برای کشور حاصل خواهد شد.
فسنقری در پژوهشگاه ارتباطات ادامه داد: امکان راستی آزمایی محصولات تولید داخل و بومیسازی شده، ارائه مشاوره به کسبوکارهای عمودی جهت استفاده از مزایای نسل پنجم شبکه ارتباطی و بسیاری از موارد دیگر، در مجموع باعث خواهد شد تا همافزایی ملی جهت توسعه و بومیسازی مشارکتی محصولات این نسل از شبکه در کشور ایجاد شود. این مهم در سال جهش تولید یکی از اهداف اصلی پژوهشگاه است.
وی با بیان اینکه بررسی چالشهای اپراتورها و رگولاتوری درگذر از شبکه موجود به شبکه ارتباطی نوین نیز ازجمله موضوعات مهمی است که با اجرای این پایلوت مدنظر قرار گرفته است گفت: سناریوهای مشارکت و تعامل بخشهای حاکمیتی و خصوصی در زیستبوم نسل پنجم شبکه ارتباطی نیز ازجمله اهدافی است که پژوهشگاه در گامهای بعدی اجرای پایلوت موردتوجه قرار داده است.
معاون پژوهشی پژوهشگاه ارتباطات افزود: با توجه به اهداف بستر توسعه و آزمون و بهویژه الزامات شبکه ملی اطلاعات در سالهای آتی، اجرای بستر توسعه و آزمون از اهمیت بالایی برخوردار است که آثار مثبت آن در سالهای پیش رو نمایان خواهد شد.
فسنقری ادامه داد: در این مقطع، از اساتید دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی و پژوهشی، صاحبنظران و خبرگان صنعت فاوا، اپراتورها و شرکتهای دانشبنیان، استارتاپها و سایر نهادها و اصناف علاقهمند دعوت میشود تا همزمان با اجرای پایلوت، ضمن مشارکت فعال، از این ظرفیت فناورانه ایجادشده در پژوهشگاه بهرهمند شوند.
وی خاطرنشان کرد: عملیات اجرایی پایلوت نسل پنجم ارتباطی با هدایت معاونت فناوری و نوآوری، معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی و به همت پژوهشگاه، آخرین مراحل راهاندازی را طی میکند و بهزودی نتایج آن در اختیار جامعه دانشگاهی، صنعت فاوا و عموم مردم قرار خواهد گرفت.
نظر شما