به گزارش خبرنگار ایمنا، پژمان پورشبانان، امروز شنبه ۲۱ تیرماه در نشست خبری به مناسبت هفته بهزیستی، با اشاره به عملکرد خوب بهزیستی استان در جلوگیری از شیوع بیماری کرونا، اظهار کرد: همه خدمات آموزشی به صورت آنلاین یا به صورت محدود با جمعیت اندک انجام میشود در مورد خدمات ویزیت در منزل هم با پروتکلهای جدید به صورت محدودتر و سختگیرانهتر عمل میشود.
وی با بیان اینکه پذیرش جدید در مراکز شبانهروزی به صورت محدود انجام میشود، افزود: اولویت پذیرش در این مراکز با مددجویانی است که قبلاً به مرخصی رفتهاند همچنین تمام آزمایشات هپاتیت B و C برای پذیرش افراد انجام میشود علاوه بر آن دو هفته اول در قرنطینه نگهداری میشوند تا از انتشار بیماری در دیگر بخشهای مراکز جلوگیری شود.
معاون پیشگیری و دبیر کمیته کرونای بهزیستی استان اصفهان، با اشاره به انجام آنلاین همه بازدیدها از مراکز در خصوص آمار فوتیهای کرونا در مراکز بهزیستی، گفت: در مراکز سالمندان دو سالمند، در مراکز اعصاب و روان سه بیمار و در مراکز معلولان ذهنی هم سه نفر از بیماری کرونا فوت شدند که برخی از افراد همگی دارای بیماریهای زمینهای دیگری همچون هپاتیت B و C بودند.
وی در خصوص مشکلات پیش روی معلولان تصریح کرد: در مورد معلولان همه دستگاهها و آحاد جامعه مسئول هستند و تلفیق اجتماعی مهمترین برنامه بهزیستی برای معلولان است و نباید آنها را از بدنه اجتماع جدا کرد.
پورشبانان با اشاره به اینکه مددکاری فردی، گروهی و اجتماعی برای معلولان انجام میشود، گفت: علاوه بر نبود تلفیق اجتماعی معلولان در جامعه متأسفانه موانع فرهنگی و دیدگاههای غلط بر سر راه ورود معلولان به جامعه وجود دارد که جامعه باید در این زمینه دیدگاههای غلط و سنتی خود را در مورد معلولان کنار بگذارد.
وی با تاکید بر اینکه ۱۰ درصد هر جامعهای را معلولان تشکیل میدهند، افزود: تعداد ۱۲۳ هزار معلول در سامانه بهزیستی استان اصفهان ثبت شدهاند که از جمعیت پنج میلیونی استان اصفهان ۵۰۰ هزار نفر از معلولان هستند.
معاون توانبخشی بهزیستی استان اصفهان سهم تصادفات را در معلولیت سالهای اخیر مهم دانست و اظهار کرد: غربالگریهای بینایی و شنوایی در کاهش این نوع معلولیتها تأثیر داشته اما بیماران جسمی حرکتی، معلولان ذهنی و نخاعی به دلیل حوادث جادهای و حوادث شغلی افزایش داشته است.
صندوق حمایت از فرصتهای شغلی معلولان ایجاد میشود
در ادامه این نشست علی اصغر شاهزیدی معاون مشارکتهای مردمی بهزیستی استان اصفهان، اظهار کرد: پس از ۱۶ سال از تصویب قانون حمایت از معلولان فعالیت صندوق حمایت از فرصتهای شغلی معلولان در هیئت دولت با اعتبار ۲۰ میلیارد تومان تصویب شد.
وی افزود: بازپرداخت تسهیلات اشتغالزایی بهزیستی از پنج سال به هفت سال افزایش داشته است که برای کارفرمایانی که تا پنج معلول را به کار بگیرند به ازای هر نفر ۵۰ میلیون تومان و در مجموع ۲۵۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت میشود.
معاون مشارکتهای مردمی اداره کل بهزیستی اصفهان تصریح کرد: کمک هزینه مسکن خانوادههای دارای سه عضو معلول در مناطق روستایی از ۱۸ میلیون به ۳۶ میلیون تومان افزایش داشته و در مناطق شهری از ۴۰ به ۵۰ میلیون با بازپرداخت ۱۲ ساله افزایش یافته است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایمنا، مبنی بر تعداد مددجویان مستأجر و حمایت از آنها، گفت: پنج هزار خانواده از مددجویان بهزیستی مستأجر هستند و در خانههای اجارهای زندگی میکنند که ماهانه ۵۰۰ هزار تومان تا سقف شش میلیون تومان به این خانوادهها پرداخت میشود و برای رهن مسکن در شهر اصفهان ۳۰ میلیون و در شهرستانها ۲۰ میلیون وام قرض الحسنه پرداخت میشود.
شاهزیدی در پاسخ به دیگر سوال خبرنگار ایمنا، در خصوص مراکز مثبت زندگی، اظهار کرد: مراکز مثبت زندگی چیزی فراتر و کلانتر از مجتمعهای خدمات غیردولتی بهزیستی است که این مرکز با هدف برون سپاری خدمات بهزیستی و کوچک سازی بدنه دولت ایجاد میشود که در فراخوان این مراکز در استان اصفهان حدود ۴۸۸ نفر ثبت نام داشتند که ۹۴ مرکز از این مراکز در هفته جاری افتتاح میشود.
وی در خصوص ارائه سه هزار واحد مسکونی به مددجویان بهزیستی گفت: این واحدها از طریق ۳۰ میلیون کمک بلاعوض دولت، ۱۰ میلیون تومان از طریق بهزیستی و ۵۰ میلیون هم از طرف بنیاد مسکن که جمعاً ۹۰ میلیون تسهیلات خواهد بود به مددجویان بهزیستی اختصاص مییابد که مقرر شد سه هزار خانوار از مددجویان بهزیستی تا پایان سال ۹۹ دارای مسکن شوند.
نظر شما