به گزارش خبرنگار ایمنا، وضعیت نامزدهای دموکرات انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا نیز آنچنان مطلوب نیست. ترامپ چهره محبوب روشنفکران آمریکا نبوده، اما رأی دهندگان عادی چه نظری درباره وی دارند؟
در شرایطی که ترامپ با مسئله مرگ جورج فلوید و اعتراضات علیه نژاد پرستی درگیر است، در اردوگاه دموکراتها هم چندان وضعیت خوب نیست. افشای محتوای گفتگوی ترامپ و رئیس جمهور اوکراین در ۲۵ جولای ۲۰۱۹ (سه مرداد) به "اوکراین گیت" مشهور شده است. ابتدا روزنامه واشنگتن پست در گزارشی به نقل از جامعه اطلاعاتی آمریکا نوشت بود که ترامپ در تماس تلفنی با زلینسکی، از وی خواسته بود در مورد تعاملات بازرگانی هانتر، پسر جو بایدن، در اوکراین تحقیق کند به امید اینکه زلینسکی تخلفاتی کشف کند که ترامپ بتواند از آنها علیه بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آینده استفاده کند. این تماس تلفنی چند روز پس از تعلیق کمک ۳۹۱ میلیون دلاری آمریکا به اوکراین اتفاق افتاد. علاوه بر این دموکراتها هیچوقت نتوانستند توجه رأی دهندگان عادی را برای رأی دادن به خود جلب کنند.
قتل جورج فلوید، خشم از نژادپرستی و اوضاع بد اقتصادی و سیاستهای داخلی دولت ترامپ هم باعث شده ۷۵ شهر آمریکا به آشوب کشیده شود. درگیری شدید نیروهای امنیتی با معترضان نیز از دیگر تبعات این نژاد پرستی عیان در آمریکا بود که باعث برخی را مجاب کند که که شانس شکست ترامپ، مانند دموکراتها کم نیست.
در حالی که پنج ماه مانده به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، هنوز تصمیمگیری برای حدس پیروز انتخابات آمریکا بسیار دشوار است. باید دید اعتراضات نژادی جاری در ایالات متحده باعث شکست ترامپ میشود، یا دموکراتها به دلیل فاش شدن برخی رسواییهای مالی بازنده انتخابات خواهند بود؟
جو بایدن قدرت رقابت با ترامپ را ندارد
علیرضا محرابی، کارشناس مسائل آمریکا معتقد است که در حال حاضر نمیتوان با یقین موفقیت ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را پیش بینی کرد؛ زیرا در حال حاضر وضعیت آمریکا به صورتی است که شانس هردو نامزد انتخابات ریاست جمهوری برای راهیابی به کاخ سفید بالاست.
به عقیده وی نقطه اوج انتخابات این کشور در ماه اکتبر است که در آن زمان تمام سناتورهای آمریکا بر اساس رأی الکترال نظر قطعی خود را اعلام میکنند.
به گفته این کارشناس مسائل آمریکا، بنگاههای اقتصادی و صنعتی ایالات متحده حامیان جدی دونالد ترامپ در انتخابات گذشته آمریکا بودند، به همین دلیل ممکن است این بنگاهها بازهم تصمیم به حمایت دوباره از ترامپ بگیرند که در این صورت امکان پیروزی ترامپ بسیار بالاست.
محرابی میگوید که جو بایدن، نامزد حزب دموکرات آمریکا، قدرت رقابت با ترامپ را ندارد؛ زیرا خانواده بایدن همیشه به عنوان نفرات دوم در قدرت حضور داشتهاند و به همین دلیا شانس کمتری نسبت به ترامپ دارد؛ به همین دلیل ترامپ و دموکراتها به دلیل وجود اعتراضات گسترده با چالشهای زیادی رو به رو هستند.
به گفته وی، باید به این نکته توجه کرد که رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا مستقیماً توسط مردم انتخاب نمیشود، همانطور که در رقابت بین "الگور" و "جورج بوش" در سال ٢٠٠٠، تعداد آرای الگور چندین میلیون بیشتر از جورج بوش بود، اما میل سناتورهای آمریکا نسبت به پیروزی بوش بود و به همین دلیل وی رئیس جمهور آمریکا شد.
محرابی خاطرنشان میکند: هیئت ۵۳۸ نفره انتخاب کنندگان ریاست جمهوری که دارای کارت الکترال هستند، تأثیرگذاری بسیاری در نتیجه انتخابات دارند، اما در حال حاضر جمهوری خواهان در برخی از ایالتها مخالف ترامپ هستند.
ترامپ دنبال راه اندازی فضای دو قطبی در آمریکاست
محمود دهقان، تحلیلگر مسائل بینالملل اما نظر دیگری دارد. به عقیده وی سیاه پوستان آمریکا تنها ۱۵ درصد از جمعیت این کشور را تشکیل میدهند که اکثریتها آنها حق مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری را ندارند و به همین دلیل است که دونالد ترامپ معترضان را اوباش و خلافکار نامیده و به دنبال کسب محبوبیت در بین سفید پوستان است.
به گفته این کارشناس مسائل بینالملل، ترامپ در پی راه اندازی فضایی دو قطبی میان سفید پوستان و مهاجران است تا بتواند با استفاده از این فرصت رأی اکثریت سفید پوستان را کسب کند.
دهقان میگوید که در ایالات متحده طبقه روشنفکر و تحصیل کرده، در دوره قبلی انتخابات ریاست جمهوری به دونالد ترامپ رأی ندادند؛ بنابراین پیروزی ترامپ در انتخابات قبلی به نوعی پیروزی حاشیه بر متن بود؛ زیرا وی با تحریک اقشار کم در آمد توانست در انتخابات به پیروزی برسد. در حال حاضر نیز سعی دارد با بزرگنمایی، معترضان را عامل ناامنی و بیکاریها در آمریکا نشان دهد.
نظر شما