به گزارش ایمنا مستند جای نگرانی نیست! روایتی است از تلاشهای علیرضا فلاحتکار، یک فعال محیط زیست که مراحل تفکیک زباله را در یکی از بهترین سایتهای استان مازندران، برای دهیاران و بهورزان روستاها توضیح میدهد. او کوشیده علاوه بر فعال کردن روستاها، دغدغه این آسیب محیط زیستی را در افراد زنده کند تا هر چه سریعتر برای احیای این خطه عملی صورت گیرد و از صبح روز چهارشنبه ۱۱ تیر در سایتهای نمایش آنلاین فیلم نظیر فیلیمو، فیلم گردی، هاشور و عماریار قابل دسترس علاقهمندان خواهد بود.
در کنار سواحل و در استتار جنگلها کوههایی از زباله بنا شده است. مناطقی که روزگاری محل رشد و نمو انواع جانوران و پوششهای گیاهی بود امروز و پس از تبرکشی انسان به محلی برای دفن زباله تبدیل شده است. در مازندران به دلیل آب و هوا و خاک بسیار مناسبش، تقریباً زمین خالی برای جمع آوری زباله باقی نمانده است. به همین دلیل از حدود ۲۰ الی ۳۰ سال پیش، پس از هم فکری مسئولین هر شهر، جایی برای تجمع موقت زباله تعیین گردید، جایی میان جنگلهای هیرکانی ۲۵ میلیون ساله و یا ساحل دریاچه کاسپین با ۶۵۰ گونه جانوری. زبالهها آرام آرام از کوهها بالا رفتهاند و چیزی نمانده که آسمان را نیز فتح کنند. با در نظر گرفتن شیرابههای سمی ناشی از زبالهها متوجه میشویم که آسیبهای محیط زیستی این خطه به همین جا ختم نمیشود. سطح آبهای زیر زمینی مازندران به سطح زمین بسیار نزدیک است. میتوان تصور کرد که این شیرابههای سمی چقدر به سفرههای زیر زمینی آب نزدیک هستند و حتی باعث آلودگی قالیچه پهناور دریای خزر گشتهاند. آلودگیهای محیط زیستی این خطه تاثیرات جبران ناپذیری بر سلامت انسانها و گونههای حیوانی این منطقه گذاشتهاند.
جنگلهای هیرکانی که در تاریخ ۱۴ تیر ۱۳۹۸ به عنوان بیست و چهارمین اثر تاریخی و طبیعی ایران در یونسکو به ثبت جهانی رسیده است، با ۱.۹ میلیون هکتار وسعت، از آستارا در شمال استان گیلان تا گُلیداغ در شرق استان گلستان، در گسترهای به طول تقریبی ۸۰۰ کیلومتر و عرض ۲۰ تا ۷۰ کیلومتر پراکنش دارد.
در زمان حاضر جنگلهای هیرکانی، زیست بوم ۲۹۶ گونه پرنده و ۹۸ گونه پستاندار است. همچنین ۱۵۰ گیاه بومی درختی و بوتهای (مانند شمشاد و انجیلی) نیز در آن یافت میشود.
فیلم مستند جای نگرانی نیست! تهیه شده در موسسه او ما فیلم و محصول سازمان هنری رسانهای اوج است که به مناسبت نزدیک شدن به ۱۴ تیر و روز جهانی «جنگلهای هیرکانی» و با آغاز کمپین جنگل جای دفن زباله نیست از صبح روز چهارشنبه ۱۱ تیر عرضه اینترنتی میشود.
«پسر ماهیفروش» روی میز تدوین قرار گرفت
فیلم «پسر ماهی فروش» که اسفندماه سال ۱۳۹۷ در روستای کرسی به تهیه کنندگی وحید شعبانی و کارگردانی سعید شعبانی تولید شده به مرحله تدوین رسید. فیلم نیمه بلند «پسر ماهی فروش» که در زمان ۳۰ دقیقه تهیه شده روایتگر داستان پسر بچهای است که خیلی زود وارد جامعه میشود و به خاطر مشکلات زندگی دست به فروش ماهی میزند.
برخی عوامل فیلم نیمه بلند «پسر ماهی فروش» عبارتند از: وحید شعبانی تهیه کننده، سعید شعبانی نویسنده وکارگردان، سعید شعبانی مدیر فیلمبرداری، مسعود زمانی صدابردار، فاطمه اقبالی مدیرتولید.
منبع: ایسنا
نظر شما