راه اندازی نخستین کتابخانه تخصصی دفاع مقدس در فرهنگسرای کرمانشاه

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه از افتتاح کتابخانه تخصصی دفاع مقدس در فرهنگسرای شهر به عنوان نخستین کتابخانه تخصصی این حوزه در مدیریت شهری کشور خبر داد.

مهدی عبدالمالکی در گفت و گو با خبرنگار ایمنا، ترویج و بسط ارزش‌های ناب و ماندگار دوران پرافتخار دفاع مقدس و انتقال خاطره رشادت‌ها و فداکاری‌های رزمندگان و سرافرازان آن دوران به نسل جوان را از اهداف ایجاد این مجموعه عنوان کرد و گفت: کتابخانه تخصصی دفاع مقدس با مشارکت بنیاد حفظ آثار در فرهنگسرای شهر که روزگاری، پناهگاه سال‌های جنگ تحمیلی و آتش و روزهای بی پناهی مردم کرمانشاه بود و امروز پناهگاه فرهنگ و هنر شهرمان شده آغاز به کار می‌کند.

وی با اشاره به امضای تفاهم نامه همکاری بین شهردار کرمانشاه و مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان در این راستا افزود: در گام اول در این کتابخانه تخصصی بیش از ۱۵۰۰ عنوان کتاب در زمینه‌های هنری، ادبیات، شعر، داستان، رمان، تحقیق، مقالات علمی، تحلیل جنگ تحمیلی رژیم بعث، عکس و نمایشنامه قرار داده می‌شود.

معاون فرهنگی شهردار کرمانشاه اضافه کرد: ارتقای سطح آگاهی و دانایی شهروندان و تقویت فرهنگ مطالعه مفید در دفاع مقدس، نشر فرهنگ و ارزشهای این برهه مهم زمانی از نسل اول به نسل‌های آتی از دیگر اولویت‌های این مجموعه خواهد بود.

وی با بیان اینکه بدون وجود این‌گونه کتابخانه‌ها، آینده مناسبی برای مطالعات حوزه‌های تخصصی مرتبط با علوم انسانی متصور نیست، ادامه داد: از حیث محتوا، موضوع جنگ در تمام دنیا یکی از مهم‌ترین زمینه‌های مطالعاتی را فراهم کرده است که خروجی آن‌ها در ادبیات و هنر کشورهای مختلف نمایان است و در بسیاری از فرهنگ‌ها توجه کافی به این حوزه موضوعی به نوعی توجه به امنیت ملی و امنیت فرهنگی، اجتماعی آن کشورها محسوب می‌شود و بهای خاصی بدان می‌دهند.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه در ادامه افزود: در کشور ما نیز موضوع مهم و معاصری همچون «دفاع مقدس» از همین زاویه قابل اعتنا است شاید بهترین تعبیر در ضرورت برپایی این‌گونه مراکز اطلاع‌رسانی و ترویجی همان تعبیر گنج برای جنگ باشد.

وی اظهار کرد: پس فهم ضرورت تأسیس چنین کتابخانه‌ای برای تمرکز منابع منتشره شده این حوزه موضوعی و خدمات‌رسانی به فعالان فرهنگی و نیز دانشجویان و پژوهشگران چندان دشوار نیست و طبیعی است که سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی با همکاری و مشارکت بنیاد حفظ آثار، این ضرورت را احساس کرده و ایجاد «کتابخانه تخصصی دفاع مقدس» در دل یکی از تأثیرگذارترین مکان‌های شهر کرمانشاه در دوران جنگ تحمیلی رژیم بعثی که به عنوان پناهگاه استفاده می‌شد و هم اکنون یکی از فرهنگسراهای چهارگانه شهرداری فعالیت دارد، پاسخی به این ضرورت باشد تا به مثابه یک مرکز ملی از همه مراجعان به منابع دفاع مقدس حمایت و پشتیبانی کند.

عبدالمالکی گفت: کتاب‌های موجود در این کتابخانه با موضوعات متنوعی از قبیل کتب مرجع، دایره‌المعارف ها، زندگینامه‌ها، خاطرات، رمان، تحقیقات و پژوهش و پایان نامه‌های دانشجویی خواهد بود که گنجینه‌ای ارزشمند و مؤثر برای محققین، اساتید، روحانیان و دانشجویان جامعه به شمار خواهد رفت‌.

معاون فرهنگی شهرداری کرمانشاه با بیان اینکه جنگ تحمیلی در کرمانشاه آغاز شد و در کرمانشاه نیز با عملیات مرصاد خاتمه یافت، ادامه داد: کرمانشاه در دوران دفاع مقدس ۱۲۰۰ مرتبه مورد حملات بمباران موشکی و هوایی صدام قرار گرفت. ۱۷۰ هزار سرباز از این دیار در این جنگ تحمیلی با دشمن بعثی جنگیدند و بیش از ۹ هزار و ۸۰۰ شهید از این دیار تقدیم انقلاب شد.

کد خبر 431058

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.