به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، پنیرک یک گیاه علفی با ارتفاع ۶۰ سانتی متر است. این گیاه هم به صورت خودرو رشد میکند و هم برای بهره برداریهای دارویی کشت میشود. گیاه پنیرک سرشار از ویتامینهای A ،B ،C و E، فیبر، کلسیم، منیزیم، روی، سلنیوم، پتاسیم، اسیدهای چرب ضروری، فنول و فلاونوئیدها است. قسمت قابل استفاده این گیاه، گل و برگ آن است. در ادامه به بررسی بعضی خواص دارویی گیاه پنیرک میپردازیم:
حفاظت از سیستم ایمنی بدن
عصاره این گیاه از نفوذ عفونتهای باکتریایی و سایر عوامل خارجی ناشی از جراحت به بدن جلوگیری میکند. از این گیاه به دلیل خواص ضد باکتریایی آن برای درمان عفونتهای زخم استفاده میشود؛ بیشترین خواص باکتریایی در دانهها و برگهای این گیاه نهفته است.
درمان سرفه
چای تهیه شده از برگها یا گلهای این گیاه به دلیل داشت موسیلاژ فراوان میتواند به درمان سرفه، زکام و خشن شدن صدا کمک کند. به منظور حفظ خواص دارویی، این گیاه نباید جوشانده شود و فقط لازم است قبل از استفاده به مدت چند ساعت در آب ولرم قرار بگیرد.
بهبود عملکرد دستگاه گوارش
مصرف دمنوش گیاه پنیرک به درمان اسهال کمک میکند. این گیاه برای برطرف کردن التهابات روده و معده بسیار مفید است. کسانی که از سندروم روده تحریک پذیر رنج میبرند، میتوانند از دمنوش این گیاه به عنوان ملین قوی استفاده کنند.
تسکین درد
یکی از رایجترین کاربردهای گیاه پنیرک، کاهش درد است. در صورت وجود زخم یا جراحت روی پوست، میتوان برگ پنیرک را روی محل مورد نظر قرار داد. مواد شیمیایی موجود در برگ این گیاه دارای ویتامینهای زیادی است که نه تنها به بهبود سریع جراحت کمک میکند، بلکه برای کاهش درد مفید است. علاوه بر این، از گیاه پنیرک میتوان برای درمان سردردهای موضعی نیز استفاده کرد.
نظر شما