به گزارش ایمنا، سعید ممبینی در نشست علنی امروز _یکشنبه، ۱۸ خردادماه_ مجلس شورای اسلامی، در خصوص وضعیت اقتصادی و بازار در شرایط کرونا، گفت: در سال ۹۸، بازار کشور که بیشترین نقش را در ارائه خدمات در آخرین سطح زنجیره تأمین کالا به عهده دارند، تجربیات آزاردهندهای داشته و از ابتدای سال ۹۸ سیل، تحریمها، افزایش قیمت بنزین و شرایط رکود تورمی را تجربه کردهاند و در انتهای سال نیز با موضوع کرونا مواجه شدهاند.
وی افزود: علیرغم همه این مشکلات، اصناف توانستند با نقش آفرینی مؤثر به گذر و عبور از این شرایط کمک کنند. اتاق اصناف ایران نیز از ابتدای وقوع موضوع کرونا با دو رویکرد در بخش بهداشتی و به عنوان یک مصونیت اجتماعی و بعد اقتصادی مطالبی را در دستورکار به عنوان استراتژیهای تدوین شده خود قرار داده و این مهم را اجرا کرد.
رئیس اتاق اصناف گفت: در بخش بهداشتی از ابتدای کرونا برابر توصیههایی که بود تمامی فعالیتهایی که مستلزم حضور جمعیت بود و به هر حال منافعی برای واحدهای صنفی داشت متوقف شد و عملاً با شروع فاصلهگذاری اجتماعی، اتاق اصناف ایران در کنار خدمتگزاران در حوزه بهداشت رویکرد تدوین پروتکلهای مورد نیاز برای فعالیت واحدهای تجاری را انجام داد و این پروتکلها به بهترین و مؤثرترین روشهای ممکن در اختیار اصناف قرار گرفت و اصناف با تمکین از ضرورت توقف فعالیت در برخی از رشتهها این همکاری و همراهی را تا به امروز با مجموعه وزارت کشور داشته است.
ممبینی اضافه کرد: این تأثیرات سبب شد امروز به اذعان همه دستاندرکاران، اصناف را به عنوان یکی از محورهای رعایت پروتکلها شناسایی کنیم اما از بعد اقتصادی نیز پیشنهاداتی به دولت با توجه به نقش اصناف در بعد اشتغال تقدیم شد. نوع پیشنهادات عمدتاً مبتنی بر حمایت از کارفرمایان برای حفظ اشتغال و جلوگیری از ترک کار نیروها بود.
وی خاطرنشان کرد: امروز شاهد این هستیم که تعداد قابل توجهی از کارگران برای بیمه بیکاری ثبت نام کردهاند در حالی که در سال جهش تولید حفظ اشتغال و تحریک تقاضا برای خروج رکود موجود در بازار میتواند کمک کننده باشد، تا این لحظه تعداد بسیاری از صنفها بنا به توصیههای بهداشتی هنوز تعطیل هستند لذا امیدوار هستیم که با کمک مجلس و دولت بتوانیم این رویکرد را به سمتی ببریم که ضمن حمایت از اشتغال در واحدهای صنفی شاهد گشایش کسب و کار در این واحدها باشیم.
منبع: ایسنا
نظر شما