به گزارش ایمنا حسین رضایی عصر امروز ۱۳ خرداد ماه در جلسه ستاد پسته شهرستان رفسنجان اظهار کرد: ایران صنعت ۱۰ میلیارد دلاری پسته را دارد که ۱.۵ تا ۲ میلیارد دلار آن در بازار است و برای حفظ این بازار باید تلاش کرد تا بقیه ۸ میلیارد دلار این محصول هدر نرود.
رئیس انجمن پسته ایران با بیان اینکه تولید پسته از تقاضای آن بیشتر است، افزود: سالیانه ۱۵ هزار ایکر زمین به باغات آمریکا اضافه میشود و در ایران هم سالیانه ۱۲ هزار هکتار به سطح زیر کشت این محصول اضافه میشود.
وی ادامه داد: مصرف پسته در جامعه به ویژه در چین به دلیل مسائل خاصی که در دنیا حکمفرما شد افت کرده است؛ اقتصاد پسته حال خوشی ندارد و با آمدن کرونا این اقتصاد و مصرف پسته کاهش پیدا کرده است.
رضایی با اشاره به مقایسه صادرات هر ماهه پسته از مهر تا فروردین از سال ۸۹ تا امسال، خاطرنشان کرد: صادرات پسته از سال ۹۷ به شدت در حال کاهش است به نحوی که اوایل این مدت زمان ۴۹ درصد محصول از کشور خارج و صادر میکردیم در سال ۹۳ بالای ۵۴ درصد این محصول صادر میکردیم اما از سال گذشته تا فروردین امسال میانگین محصول صادر شده ۳۹ درصد است و صادرات پسته کمتر شده است؛ در بورس بیشتر از ۱۰ درصد محصول پسته را نمیتوان عرضه کرد.
وی با اشاره به مصرف داخلی ۲۰ هزار تن پسته در کشور تصریح کرد: تقریباً ۹۰ درصد پسته باید صادر شود، در اردیبهشت امسال ۹ هزار و ۱۳۴ تن پسته از ایران صادر شد که ۳ هزار و ۷۵ تن از این محصول از گمرک رفسنجان خارج و به کشورهای دیگر صادر شد.
رضایی بیان کرد: جلسهای با اتحادیه خشکبار گذاشتیم به این نتیجه رسیدیم سیاست عرضه محصول باید عوض شود آمریکا به تدریج قیمتها را افزایش میدهد اینها مسائلی است که بازار پسته را بسیار پیچیده کرده است و باید پیش بینی، شفاف سازی و اطلاع رسانی کنیم.
رئیس انجمن پسته ایران با اشاره به اینکه کاهش قیمت آجیل از جمله بادام بر قیمت پسته هم تأثیرگذار است گفت: قیمت بادام در دنیا هر یک کیلو گرم ۲ دلار پایین آمده است و نزدیک ۳ میلیون تن تولید امسال است؛ قیمت پسته هم متأثر از قیمت آجیل به ویژه بادام است.
رضایی خاطرنشان کرد: جلسهای با اتاق کرمان و بانک مرکزی داشتیم و این موضوع پیگیری شد و قرار بر این شد که تفاهم نامهای بابت مسائل ارزی پسته تدوین شود که روز گذشته انجام شد و شامل بندهایی است یکی اینکه تهاتر ارز وارد کننده که در سامانه صمت ثبت میشود دیگر نیاز به ارائه سند نباشد.
وی دیگر بند این تفاهم نامه را این طور عنوان کرد که ارز حاصل از صادرات پسته تماماً به واردات کالا اختصاص یابد؛ بند دیگر این تفاهم نامه هم مربوط به توافق رسیدن واردکننده کالاها و صادرکنندگان پسته است که از ارز پسته استفاده کنند و کالای مورد نیاز با کیفیت را وارد کنند.
رئیس انجمن پسته ایران خاطرنشان کرد: پسته اشتغالزایی خوبی در ایران ایجاد کرده است در بحث کارگران فصلی؛ روزانه در رفسنجان ۱ میلیون کارگر برای برداشت پسته به کار گرفته میشود لذا ۴۷۰ هزار باغ پسته در کشور وجود دارد که سالانه ۵ میلیون نفر آبیاری این باغات را انجام میدهند.
وی ادامه داد: نزدیک ۵۱ میلیون نفر اشتغالزایی در صنعت پسته کشور ایجاد شده که مستقیم درگیر این صنعت از کاشت، خدمات، آبیاری، سمپاشی، تعمیرات و برداشت، صادرات و فروش هستند.
رضایی خاطرنشان کرد: بحث حذف ارز دولتی بود که از سموم حذف شده لذا کشاورزان به جای استفاده از سموم در باغات، از گوگرد استفاده کنند که خیلی مؤثر است و روش و نحوه انتشار آن در قالب کلیپی در حال تهیه است که به زودی به بازار میآید تا کشاورزان بهره مند شوند.
منبع: ایسنا
نظر شما