به گزارش ایمنا به نقل از سپاه نیوز، سردار سرلشکر پاسدار سیدیحیی صفوی در حاشیه چهارمین جلسه هیأت امنا مؤسسه بهداری رزمی دفاع مقدس و مقاومت که امروز - شنبه - در محل ستاد کل نیروهای مسلح برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مهمترین رسالت بهداری رزمی دفاع مقدس و مقاومت برقراری ارتباط بین بخشهای کشوری و لشکری و نهادهای مردمی در امور مربوط به بهداشت و درمان است.
وی با بیان اینکه این مؤسسه به لحاظ ترکیب سازمانی زیرمجموعه ستاد کل نیروهای مسلح محسوب میشود، افزود: از آنجا که تیمهای پزشکی و پرستاری ما در دوران دفاع مقدس با فداکاری و ایثارگریهایی که از خود نشان دادند کارنامه درخشانی را به جای گذاشتند و عملکرد مطلوبی را در خطوط مقدم و پشت جبههها ارائه کردند، ما نیز در این مؤسسه وظیفه داریم تا عملکرد بخشهای مختلف پزشکی و مجموعه بهداری رزم را در دوران دفاع مقدس با تدوین کتاب و آثار متنوع به نسل جوان ارائه دهیم و تاکنون در این رابطه کارهای ارزشمندی صورت گرفته است.
رئیس هیئت امنای مؤسسه بهداری رزمی دفاع مقدس و مقاومت با بیان اینکه کادر پزشکی ما در دوران دفاع مقدس بیش از ۳۰۰ هزار مجروح را در خطوط مقدم درمان کرده و مجروحانی را که وضعیت سختتری داشتند به مراکز پزشکی استانهای اعزام کرده است؛ این کار بسیار بزرگ و مسئولیت خطیری بود که این عزیزان به نحو مطلوبی انجام دادند.
صفوی در خصوص فعالیتهای این مؤسسه در راستای انتقال تجربیات پزشکی دوران دفاع مقدس به نسل جوان جامعه پزشکی کشور گفت: پس از تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر ارائه دو واحد درسی، بهداری رزمی دفاع مقدس و مقاومت دو کتاب درس نامه دفاع مقدس را برای رشتههای علوم پزشکی تدوین کرده تا دانش بهداری رزمی در زمان جنگ را به دانشجویان جوان در قالب این دو واحد آموزشی ارائه دهد.
وی خاطرنشان کرد: همچنین این مؤسسه تاکنون کارهای تحقیقاتی بزرگی را انجام داده است؛ بهداری رزمی دفاع مقدس و مقاومت در جریان مقابله با شیوع ویروس کرونا ستادی را در راستای هماهنگی بین دستگاههای اجرایی کشور و نیروهای مسلح ایجاد کرد که به واسطه آن و نیازهای احصا شده، ۲۰ هزار تخت نقاهتگاهی از مجموعه بهداریهای ارتش، سپاه نیروی انتظامی جهت مقابله با این بیماری در مدت کوتاهی آماده شد.
رئیس هیئت امنای مؤسسه بهداری رزمی دفاع مقدس و مقاومت تشکیل هزار تیم داوطلب جهادی از نیروهای مسلح جهت کمک به بیمارستانهای کشور را از دیگر اقدامات این مؤسسه در جریان مقابله با ویروس کرونا عنوان کرد و گفت: ۷۰ درصد از تختهای بیمارستانهای نیروهای مسلح به این کار اختصاص یافت و حدود چهار هزار تخت بیمارستانی از طریق قرارگاه امام رضا (ع) در اختیار مردم قرار گرفت.
صفوی تصریح کرد: همچنین بهداری رزمی با ارتباطی که با بخشهای مختلف نیروهای مسلح، بهویژه وزارت دفاع برقرار کرد، توانست در تأمین امکانات و تجهیزاتی چون ماسک، دستکش و مواد ضدعفونیکننده اقدامات قابل توجهی انجام دهد.
وی در ادامه به حمایت یکپارچه سازمان بسیج مستضعفین در حوزه مقابله با ویروس کرونا اشاره کرد و گفت: سازمان بسیج مستضعفین با حضور بیش از ۵۰۰ هزار نیروی بسیجی توانست کمک شایانی را به ستاد ملی مبارزه با کرونا در جهت ضدعفونی کردن معابر شهری انجام دهد.
رئیس هیئت امنای مؤسسه بهداری رزمی دفاع مقدس و مقاومت ادامه داد: اگرچه در این مؤسسه با مشکلاتی در حوزه بودجه مواجه بودیم، اما کارکنان این مؤسسه با تأسی از روحیه جهادی و ایثارگری دفاع مقدس که هماکنون نیز جاری و ساری است کارها را ادامه دادهاند و ما هماکنون در هر یک دانشگاههای علوم پزشکی دارای یک میز بهداری رزم هستیم.
صفوی تاکید کرد: هیئت امنا امسال دو کار اساسی انجام داد که شامل تصویب برنامههای سال ۹۹ و همچنین بودجه سال جاری است.
رئیس هیئت امنای مؤسسه بهداری رزمی دفاع مقدس و مقاومت با اشاره به اینکه کشور ما در معرض بلایای طبیعی قرار دارد، گفت: بهداری رزمی از آنجا که از نیروهای جهادی و متخصص در حوزه پزشکی برخوردار است، تاکنون در مواقع بحرانی توانسته کارآمدی بالایی داشته باشد.
صفوی اضافه کرد: در این نشست از خانواده دو پزشک عالیقدر، مرحوم «علی غفوری» استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران که در سالهای دفاع مقدس بیش از ۵۰۰ الی ۶۰۰ عمل جراحی را انجام داد و همچنین مرحوم «دکتر سقراط فقیهزاده» که ایشان هم استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی بود، تجلیل شد.
نظر شما