به گزارش خبرنگار ایمنا، چندی پس از شیوع بیماری کرونا در ایران و جدی شدن آن مراکز عمومی از جمله کتابخانه ها و سالنهای مطالعه به مدت نامعلومی تعطیل شدند. حال پس از سه ماه تعطیلی این مراکز، بر اساس بخشنامه نهاد کتابخانههای عمومی کشور تصمیم گرفته شد تا کتابخانهها با رعایت ضوابط و دستورالعملهای بهداشتی ستاد مبارزه با کرونا از تاریخ ۲۹ اردیبهشت بازگشایی شوند. این مرحله فاز نخست بازگشایی کتابخانهها خوانده شد و بر اساس آن اعضا اجازه ورود به کتابخانه را ندارند، بلکه کادر اداری و کتابداران برای انجام امور اداری کتابخانهها در آنجا حضور خواهد یافت.
طیبه فاطمی، رئیس اداره کتابخانههای سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان درباره بازگشایی کتابخانهها میگوید: پس از دوران قرنطینه و زمانی که کارمندان کتابخانه اجازه حضور در آنجا را یافتند، رف خوانی را شروع کردیم که بر اساس آن موجودی مجموعه بررسی شده و کتابهای مفقودی هر سال استخراج میشود و در صورتی که کتاب مفقود شده پرمخاطب بوده باشد اقدام به خرید مجدد آن خواهیم کرد.
وی میافزاید: سعی کردیم خدمات خود را بیشتر به سوی فضای مجازی سوق دهیم و بر همین اساس بخشی در کتابخانه مرکزی شهرداری اصفهان ایجاد شد که در آینده با نام کتابخانه بدون دیوار فعالیت خواهد کرد.
رئیس اداره کتابخانههای شهرداری اصفهان در خصوص کتابخانه بدون دیوار، ادامه میدهد: بر اساس آن مخاطبینی که کتاب الکترونیک، صوتی یا مقاله لازم داشته باشند، میتواند با عضویت در کتابخانههای شهرداری اصفهان و از طریق انواع شبکههای اطلاع رسانی مانند ایمیل یا واتساپ و غیره اطلاعات مورد نیاز خود را دریافت کند.
فاطمی تصریح میکند: از طرفی در این زمان گنجینه مطبوعاتی که از اصفهان خارج شده و پس از مدتی مجدداً بازگشت و از سوی مرکز اسناد و کتابخانه ملی اصفهان به ما تحویل داده شد را جا نمایی کرده، چیدمان آن را انجام دادیم و در حال حاضر سازمان دهی اطلاعات آن باقی مانده است.
وی با اشاره به تدابیر اتخاذ شده برای جریمه کتابها میگوید: تدابیری اتخاذ میکنیم تا از افرادی که پیش از کرونا کتاب امانت گرفته بودند، هیچ جریمهای اخذ نشود اما زمانی که سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری با هماهنگی ارگانهای بهداشتی مرتبط اعلام کند که افراد اجازه امانت گرفتن کتاب و استفاده از سالنها را دارند، شهروندان محترم باید نسبت به بازگرداندن کتب امانتی خود اقدام کنند.
فاطمی در خصوص آفت زدایی کتابهای مرجوعی اظهار میکند: کتابهایی که بازگردانده میشود، سه روز قرنطینه خواهد شد و تا زمانی که آفت زدایی شوند درون مجموعه کتابها قرار نمیگیرد. به دلیل اینکه برخی از کتابها نفیساند، نمیتوانیم از مواد الکلی استفاده کنیم اما کتبی که این امکان برای آنها وجود داشته باشد با رعایت دقت لازم ضد عفونی میشود؛ البته در این خصوص نیاز است با متخصصان گفتگو کرده و ببینیم چه پروتکلهای دیگری میتوان برای از بین بردن ویروس کتابها استفاده کرد.
وی در خصوص بازگشایی کتابخانهها در فاز دوم، میافزاید: اگر بنا شد کتابخانهها اقدام به فعالیت کنند و مراجعه کنندگان به آنجا وارد شوند، باید ابتدا با متولیان بهداشت تماس گرفته شود تا محیط کتابخانه را از نظر بهداشتی بررسی کنند و پس از آن، بازگشایی این مراکز صورت گیرد.
فاطمی با اشاره به سالنهای مطالعه تصریح میکند: تماسهای بسیار زیادی خصوصاً از سوی داوطلبان کنکور داریم که خواستار بازگشایی هرچه سریعتر سالنهای مطالعه هستند، در این خصوص منتظر اعلام بازگشایی از سوی مراکز ذیربط هستیم، اما اصول بهداشتی در خصوص این محیطها رعایت شده است و آمادگی بازگشایی داریم. رئیس اداره کتابخانههای سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان تاکید میکند: شهروندان محترم به محض اینکه علائم اولیه این بیماری را در خود احساس کرده یا فکر میکنند در محیطی قرار گرفتهاند که فردی ناقل در آن حضور داشته است از آمدن به کتابخانه، سالن مطالعه و گرفتن کتاب خودداری کنند تا همه مراجعه کنندگان بتوانند در شرایط کاملاً بهداشتی و بدون استرس از ساعات مطالعه خود در کتابخانه نهایت لذت را تجربه کنند.
نظر شما