فحاشی مصداقی از خشونت خانگی و جرم است

از نظر قانونگذار، هتک حرمت اشخاص از طریق فحاشی و استعمال الفاظ رکیک، فارغ از جنسیت افراد جرم است.

به گزارش ایمنا، اگرچه مساله خشونت خانگی را باید فارغ از جنسیت مورد بحث و بررسی قرار داد، اما به معنای رفتار خشونت آمیز و غیرمتعارف عضوی از خانواده نسبت به دیگر اعضای خانواده است. لذا مطابق این تعریف باید بیان داشت مصادیق خشونت خانگی محدود به آزار و اذیت جنسی، جسمی و ضرب و شتم افراد مزبور نمی‌باشد، بلکه حتی دربردارنده توهین و تهدید کردن اعضای خانواده است.

مطابق ماده ۶۰۸ کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی، توهین به افراد اعم از زن یا مرد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک، چنانچه موجب حد قذف نباشد، به مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه و یا محکومیت به پرداخت جزای نقدی خواهد بود.

جرم موضوع این ماده فارغ از جنسیت افراد، توهینِ ساده است و شخص مورد توهین باید حقیقی و معین باشد، برای تحقق این جرم نیز فقط عمد و آگاهی مرتکب از موهِن بودن رفتار (منظور عباراتی است که افراد را سست و ضعیف و ناتوان می‌کند) کافی است و از طریق فعل، گفتار، نوشته یا اشاره وهن آور محقق می‌شود.

از طرف دیگر در خانواده‌هایی که نگهداری و حضانت از طفل بر عهده یکی از والدین است، نحوه مدیریت شرایط موجود و ملاقات طفل با هر کدام از والدین خود با لحاظ ماده ۴۱ از قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۳ نباید به گونه‌ای باشد که خود به عنوان یک عامل بروز اختلاف و توهین افراد به یکدیگر محسوب گردد، بدیهی است که در نهایت قربانی اصلی عدم موفقیت در مدیریت چنین بحران‌هایی اعضا آسیب پذیر خانواده هستند.

لذا در طی این روزها که خانواده‌ها بیشتر از قبل در کنار یکدیگر هستند باید مودت و صبر نیز بیش از همیشه در میان اعضا خانواده حاکم باشد، چه اینکه همبستگی و احترام از شروط اصلی و مهم تداوم زندگی و حیات خانواده است.

به گزارش وکیل آنلاین ارائه آموزش‌های روانشناسی در مدیریت بحران موجود و نحوه تعامل افراد با یکدیگر به منظور حفظ سلامت روان در کنار سایر آموزش‌های حقوقی و پزشکی ضروری است.

کد خبر 425210

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.