۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۹
هر اونس طلا ۳ هزار دلار می شود؟

کارشناسان باتوجه به افزایش قابل توجه پایه پولی آمریکا، پیش بینی کرده اند که کاهش بهای دلار آمریکا کم و کمتر شود. در نتیجه، بهای طلا به روند صعودی خود ادامه داده و می‌توان شاهد یک طلای سه هزار دلاری به ازای هر اونس در انتهای سال ۲۰۲۰ بود.

به گزارش ایمنا به نقل از وب‌سایت سیکینگ آلفا، فدرال رزرو شیوه‌ای بی سابقه را برای مقابله با بحران کرونا ویروس انتخاب کرده است. در حالی که آمارها نشان می‌دهد ایالات متحده بالاترین نرخ ابتلاء به این بیماری را دارد، پایه پولی این کشور به شدت در حال افزایش است. بانک مرکزی این کشور، پایه پولی آن را افزایش داده اما بانک‌ها در واکنش به آن، ناتوان هستند.

آخرین داده‌های مربوط به پایه پولی منتشر شده توسط بانک مرکزی فدرال رزرو نشان می‌دهد که هنوز هم بانک‌ها هیچ پولی را از آنچه که در پایان ماه فوریه به آنها داده شده، وارد اقتصاد واقعی نکرده‌اند. این برخلاف چاپ ۱.۶ تریلیون دلار اضافی طی ۹ هفته و حذف کلیه نیازهای ذخیره‌ای است.

افزایش ۹ هفته‌ای ۱.۶ تریلیون دلاری پول در گردش در ایالات متحده، دو برابر ۰.۸ تریلیون دلار در ایالات متحده است که در اوت ۲۰۰۸ وجود داشته است. با توجه به این امر، باورکردنی نیست که بانک‌ها هنوز هم در حال استفاده از ذخیره مالی هستند، تا اینکه ذخایر اضافی ۳.۲ تریلیون دلار آمریکا را مورد استفاده قرار دهند. در ۹ هفته گذشته، ذخایر اضافی که در فدرال رزرو نگهداری شده‌اند از ۱.۵ تریلیون دلار به ۳.۲ تریلیون دلار آمریکا رسیده‌اند. با وجود این افزایش زیاد، هیچ تحرکی از پایه پولی فراتر از بانک‌ها به سمت اقتصاد واقعی صورت نگرفته است.

پیش از این، نشان داده شده بود که با افزایش عمومی در پایه پولی ایالات متحده، قیمت متوسط ماهانه دلار آمریکا افزایش می‌یابد. افزایش قیمت طلا در سپتامبر ۲۰۱۱، به میانگین اوج قیمت ماهانه ۱۷۷۷ دلار آمریکا رسید که این قیمت تا حدودی نتیجه اقدام برخی از تولیدکنندگان بزرگ طلا بود که مواضع پرچین خود را بسته بودند.

از آنجا که هیچ انگیزه‌ای برای بانک‌ها برای نگه داشتن ذخایر اضافی در فدرال رزرو وجود ندارد، مطمئناً باید دانست که انفجار فعلی پایه پولی به سود اقتصاد ایالات متحده در نظر گرفته شده است و برای بانک‌ها همانطور که در گذشته بود، بازگرداندن این مقادیر کار راحتی نیست. به طور خلاصه، محرک پولی و مالی برای احیای اقتصاد و کاهش بیکاری در اسرع وقت در نظر گرفته شده است. تورم در کوتاه مدت احتمالاً مشکلاتی ایجاد کند. با این حال، هم فدرال و هم دولت مایل نیستند با قرار دادن ترمز، زمینه را برای یک رکود دیگر در آینده نزدیک ایجاد کنند.

با توجه به این شرایط باید انتظار داشت که کاهش بهای دلار آمریکا کم و کمتر شود. در نتیجه، بهای طلا به روند صعودی خود ادامه می‌دهد و می‌توان شاهد یک طلا سه هزار دلاری در هر اونس در انتهای سال ۲۰۲۰ باشیم.

منبع: سایت طلا

کد خبر 424178

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.